34 202 besökare online
858 111 medlemmar • 45 866 553 inlägg
Användarnamn 
Lösenord
Flashback Forum > Politik > Anarkism, aktivism och socialism > Anarkism
Svara på ämne
Ämnesverktyg
Schmuckophistique
Medlem
Schmuckophistiques avatar
Citat:
Ursprungligen postat av 02-02-2012
Det är rätt så svårt att se hur industrialismen skal kunna överleva in en anarki om folk kan göra vad de vil om dagarna så miljöförstöring i den omfattning vi har idag blir väldigt svår att genomföra. Utan maskiner tar det ett par generationer av idogt arbete att hugga er en skog och det är väldigt svårt att framställa gifter i den om fattning att man kan göra någon större skada globalt. Som det är nu är det väldigt stora risker med nästan allt man företar sig att förgifta sin omgivning, ta alla oljeutsläpp vi haft den senaste tiden som knappast skulle skett om det inte fanns ett undustrialiserat samhälle bakom de som ställer till det för alla.

Saken är den att anarkism inte löser miljöproblem som kommer från industrialismen utan ser till att problemen aldrig uppstår.

Jajajaja.. MEN, glöm allt detta du rabblar upp ovanför, glöm alla resonemang och spekulationer för en stund och ställ dig nu en slutgiltig fråga, glöm utvecklingen, den moderna förhållandet, arvet och kulturen, och ställ denna fråga ur ett perspektiv till din egna död: FRÅGA; ÄR DU 100% FRI, ELLER LEVER DU I FÖRHÅLLANDE TILL DIN DÖDLIGHET BARA UNDER STYRDA FÖRHÅLLANDEN, för vad har allt det du rabblade upp för betydelse när du har dött, du är med andra ord ett kreatur indrillad till denna lögnens-samhälles omständigheter - saken är bara det att vi lärt oss att se detta som det naturliga förhållandet, när det egentligen inte finns nånting annat där, men vi kastar bort våra möjligheter att verkligen vara fria.. Du lever m.a.o inte ditt liv för dig själv endast, utan du låter dig begränsas och bärgas in i en grotta och stängas in mellan motorvägar och stängsel och sitter inlåst innuti en bil största delen av ditt liv och inte många rättigheter har du heller och allt detta gör du därför att det är verkligheten.. Så denna moderna värld till trots, så kommer du aldrig få chansen att VERKLIGEN upppleva den, utan du ska mer eller mindre offra ditt liv till mediokretet, och i och med detta så kan man metafysiskt säga att den inte finns där iht äns, för dig.. För ifall du vore medeten om ditt liv och att du faktiskt LEVER så hade du tagit kakan och ätit den samtidigt även - för allt är endå en lögn och ren galenskap, så varför inte bara göra vad du vill och samtidigt få kakan även.. typ nått sånt.. Hajjar du min poäng?? - det finns mycket filosofi i ämnet om existens och vad det faktiskt innebär att finnas

- "Nothing is true everything is permitted"..

Eller - "rasen är allt en är ingen" - Hajja det t.ex...
__________________
kiLl thE fAtHER fUck tHE mOthEr kiLl thE fAtHER fUck tHE mOthEr kiLl thE fAtHER fUck tHE mOthEr.
 
Schmuckophistique
Medlem
Schmuckophistiques avatar
Om du tar detta resonemang, som jag skrivit posten över, i behållning för att bilda ett slutfattande, så blir svaret enkelt så; - Att anarkism är det enda rätta.. Det finns liksom inga andra slutsattser att bilda sig kring sanningen, allt utom anarkism är konspirationens vanebildningar - allt utom anarkism är homogeniska illvirrelser som leder till ett sinnessjukt babylon-land av exploation och slaveri, fullt av dupering och galenskap.. Anarkism är det enda rätta.. Alla som inte vill ha anarkism är duperade normalisar som egentligen inte borde få en krona från någon(inte mig iaf) - Argumentet är egentligen ganska simpelt men endå så självklart rätt samtidigt - VARFÖR I HELA HELVETE SKA JAG VARA TVINGAD ATT GE BORT MINA PENGAR, SOM JAG SKAFFAT FÖR EGEN KRAFT OCH GENOM EGET ARBETE?!! DET ÄR ENDAST SJUKT.. Och om allt annat redan är en lögn redan så.... Sedan är även socialism inte alls så som många verkar tro, det är betydligt svinigare än så, folk verkar inte fatta vilket monstruöst och kränkande system socialism är - DET ÄR JU FÖR FAN DUPERING, MAN SKA TVINGAS! Åt helvete med allt utom anarkism.

Anarkism är det enda rätta..
__________________
kiLl thE fAtHER fUck tHE mOthEr kiLl thE fAtHER fUck tHE mOthEr kiLl thE fAtHER fUck tHE mOthEr.
 
Powerless1
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Schmuckophistique
Anarkism är det enda rätta..
Så, vilket nuvarande samhälle tycker du bäst har anammat just dina personliga idéer? Varför tror du att just de har lyckats så bra?
__________________
Sanning och moral är alltid individuella.

"Mänsklighetens dumhet är konstant.
Det är bara vår förmåga att sprida den som har ökat." Frans G. Bengtsson
 
Schmuckophistique
Medlem
Schmuckophistiques avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Powerless1
Så, vilket nuvarande samhälle tycker du bäst har anammat just dina personliga idéer? Varför tror du att just de har lyckats så bra?

Dom hära: http://www.old-picture.com/indians/p...oux-Chiefs.jpg

Fast dom lyckades ju kanske inte i längden, men det var ju bara tack vare att den vita mannen kom och fuckade upp allting och förstörde.. Men som samhälle ser jag detta folks kultur som ett kulmen av livstillstånd.. Indianerna var ubermensch av vår värld, dom hade en väldigt nära kontakt med andevärlden och levde i synnerhet i ett högre tillstånd än vi gör, vi är ungefär som låtsas-existensier i jämnförelse..

Anledningen till varför dom hade lyckats så oerhört bra tror jag bl.a kan ha att göra med den stora avsaknan av ett förhållande till alkohol i deras kultur, samt andra faktorer, jämnför t.ex vilken roll alkohol har i den vita mannens civilisation - Det är som en sjuk-härd, av en enda substans, det är det vi ALLA gör varje helg eller sporadiskt runtomkring hela planeten.. Det är som i The Alabama song av the doors, PRECIS SOM I DEN LÅTEN - Människan är sjuk..

Vi alla människor(nästan) är inte egentligen vid liv, vi är sovandes.. Och det är just DET jag ser som den stora defekten och sjukheten i just socialism(som vi talar om i detta fall), att man ska tvingas vara en sovande, om alla andra sover så ska du oxå vara sovande - Varför skulle man annars vara tvingad att betala massa pengar till SOVANDE?? Varför betala - när allt ändå är en inbillning och ett fel?? - NÄ precis, man ska inte behöva betala i ett system som är en illution(ALLT är egentligen FEL) alltså ska man vara fri, fri att kunna ta alla dom pengar man arbetat för och bränna dom på plats om man så vill, sedan borde man kunna tälja sig en pilbåga och gå ut i naturen och jaga sin föda - MEN DET Å ANDRA SIDAN ÄR MAN FÖRBJUDEN TILL, AV DE SOVANDE.. Sverige är indokturerat..

Indianen å andra sidan - Var inte sovande.. Men det bör man nog plocka upp lite av Nietzsches texter på, för att hajja varför vi inte är vakna.. Enligt Nietzsche är den stora majoriteten av människor halvwittiga dönickar som inte är fria egentligen utan lever som resultat utav deras historia innan dem, dom har alltså indokturerats och Sverige är som en liten canser-härd av nationer för just denna sortens indokturering, sverige är verkligen så som det har formats av våra förfärder till att bli(men tänk om det är fel), men tänk om vi egentligen håller på att förgör naturen oich bara tror att vi inte är störda monster, tänk om.. Jämnför hur den svenska kulturella-strukturens atmosfär ter sig, som fenomen, med hur det tidiga Amerikanska ter sig(och tedde sig) - Det unga Usa var ju ett land som hade anammat RIKTIG FRIHET(har visseligen nog att göra med dess yngliga prosperiska tillstånd), men jämnför hur indokturerat det var då t.ex, INTE ALLS.. Nu är det å andra sidan helt fascistiskt det oxå visseligen..

SLUTPOÄNG: När du nu ser den där bilden jag länkade till i början(på ett par indianhövdingar) och läser det jag skriver om indianernas kulturs förträfflighet och hur fria dom var och deras avsaknad av alkohol-influenser osv, bla bla - Så kommenterar du då kanske skrockande för dig själv och skakar överlägset på ditt smarta huvud och säger nått i stil med; - "HA, så du menar alltså att vi ska gå tillbaka till stenåldern och bo i tält gjorda av djurhudar och tvätta våra kläder i bäckar och slåss med pinnar, HAHA, jävla clown haha".. Lycka till idiot.. Typ nått sånt säger du säkert då.. Men du har FEL.. ÄNDÅ!
- DÄRFÖR, låt mig då förklara vad jag faktiskt menar; Jag menar inte att vi ska tillbaka till nått slags gammalt, uråldrigt tillstånd(FÖR VI LEVER NU, VI ÄR INTE INDIANER, ETC ETC) då har du inte fattat vad jag pratar om, det jag menar är; ATT VÅR KULTUR EGENTLIGEN BORDE VARA NÅNSTANS MITTIMELLAN(istället för helt åt helvete sinnessjukt fel), det jag menar ar att vi inte äns vet själva hur fel allt är, det kan tyckas att vi borde leva i dessa moderna omständigheter, MEN DET ÄR JU INTE ÄNS MODERNT!! - DET ÄR JU FATTIGT OCH DU ÄR JU FÖRSLAVAD OCH ALLT ÄR FEL.. Hajjar du? Förstår du att jag strävar efter ett samhälle som har MER.. VÅR VÄRLD ÄR FAKE, ETT MISSTAG.. ETT TAGET_FÖR_GIVET för nånting som är normalt Det är ungefär som en katt som springer in i ett långt rör och inte kan hitta tillbaka och när han kommit ett par km in så föder han massa barn och dom springer vidare, men dom fattar inte att dom borde vara utanför.. Vår civilisation har totalt gått misste om nånting.. Jag åberopar en värld som har betydligt mer slack än denna.. En värld som har mer poänglöshet och sälla inslag och mer lustigheter..

Hajjar du då?..
__________________
kiLl thE fAtHER fUck tHE mOthEr kiLl thE fAtHER fUck tHE mOthEr kiLl thE fAtHER fUck tHE mOthEr.
__________________
Senast redigerad av Schmuckophistique 2012-06-14 kl. 22:12.
 
LeonHind
Medlem
Mer medvetna och ansvarsfulla konsumenter på marknaden, om myndigheter inte lovar att ta hand om problemen får vi ta eget ansvar. Mer konkurrens om att leverera produkter konsumenten vill ha, som inte innehåller gifter, eller förstör miljön vid tillverkning. Detta är förvisso möjligt även idag, om folk bara struntade i priset och bojkottade giftig industri. Men det händer inte, eller hur?

Konkurrens om arbetarna som därmed kan kräva att inte ha miljögifter i dess arbetsmiljö, detta kommer dock skynda på automatiseringen av samhället drastiskt. Jag tror i.o.f. inte att konkurrensen om arbetarna kommer kunna bli såpass stor att dom kan kräva dessa rättigheter på ett individuellt plan.

Om någon förgiftar ett kollektivs jord är det bara för dom att organisera sig med biologiska vapen och hämnas. Eller?

Industri kommer garanterat organisera sig för att få förgiftningsrättigheter, dessa rättigheter försäkras genom privat finansierat våld.

Det är bara att inse, det som är giftigt kommer aldrig kunna produceras överallt lokalt, kapital kommer flöda till dessa giftiga industrier pga den stora efterfrågan runtom på jorden, dom små kollektiven som bor runtomkring får antigen jobba i industrin och gilla läget, eller flytta, då deras resurser kommer vara väl begränsade, så argumenten att allt giftigt bara kommer produceras och säljas lokalt och därför kommer dom ju inte förgifta sin egna jord är ju bara totalt orealistisk

Om arbetarna äger företagen bildas det organisationer, hierarkier och därmed korruption som leder till miljöförstöring.
 
Schmuckophistique
Medlem
Schmuckophistiques avatar
idyllen är Död...

Och därför borde det även anses helt meningslöst med en välfärd, den riktiga välfärden har vi ju kastat bort som en nyttjad kondom i samma veva som vi bröt av Pans trollflöjt.. Gud är död..

Så varför socialism.. Vem fan bryr sig om lilla Dicky, varför ska han ha råd att duscha varje dag när han ändå duschar i metafysiskt blod?? Det jag helt enkelt eftersträvar är så absurt olika detta, det jag åberopar är DEN GLADA VETENSKAPEN(Nietzsches positiva vision) - För våran civilisation är en pervertion, en negativ vetenskap, vi; människan som ras är ju helt blåsta på konfettin, detta är ju ett skämt som vi lever i en missuppfattning, VI LEVER I EN SLAGS PERVERTION, EN PLANETARISK INCEST.. Ingen som fattar vad jag menar? - Vart är världen som består av det bästa från bägge världar, varför har inte äns den visionen blivit påtänkt än?? VART I HELVETE ÄR DEN VACKRA VÄRLDEN, DEN RIKTIGA VÄRLDEN, VART ÄR DEN GLADA VETENSKAPEN??.. För allt jag ser är galna förorter med negativa små grottmongon som vallar omkring i, i realiteten, är det här det bästa vi kan prestera?; En massa instängda, urbana, negativa, moderniserade grottis-normalis-tomtar som tultar omkring i moderna kläder i en modern tråkig värld och är allmänt normala och arga och fromma som små personliga-Joes.. Vart har dom låst in deras vansinnen, deras riktiga livskrafter??.. How long are they gonna let them self be puched around by the cow-lord?? But, perhaps you really like it, to get shit shuved in your face.. VAKNA! Är det här vad vi relaterar till som liv, är det här vad vi ser som civilisation?? IS THIS IT?? NÄ, detta kan inte vara vad det skall vara, nån slags upprensning måste väl ändå ske innom en framtida era som sopar bort vårat gigantiska misslyckande från denna fagra värld och låter ubermenschen bygga sitt habitat istället för den här perversa soppan, eller.. Kan et vara möjligt att det är menat att denna planeten VERKLIGEN SKALL FÖRBLI OCH MENAD VARA SOM DETTA??
Varför har vi låtit en normal medioker kossa styra oss in i ett slackteri av laminat och betong, varför kan den mänskliga rasen inte åtminstånde vara normal, är det så jävla viktigt för oss att befrukta kossan - vi är ju lurade(av varandra och oss själva)..

Den kultur som vi har byggt upp är inte: Modern, ordnad, pompös och matrealistikst-storsint - utan: Primitiv, simpel och kaotiskt-likriktighet.
Det är egentligen som tunna, momentära kulisser, denna civilisation är konsistent endast av saker som är av mänsklig börd, struktur och är endast för mänskliga skapelser som ett system av kött, men vi; Den mänskliga rasen, är helt hemmablinda inför det faktum att denna
civilisation är momentär, steril, grå, trivial och hård, vi tror att vi har nått att förlora till trots, ändå så är vi alla med på det - när det vore så enkelt att äta kakan och ha den med, så att säga..

Men det är nog snarare en filosofisk fråga(för Nietzsche) än en politiskt(för politiken är ju kust en del av det stora missförståndet).. Det är nog snarare en personligt-filosofisk fråga, den sortens filosofiska fråga som gör en till en full fetched nihilist.. Som ett stort gigantiskt filosofiskt långfinger åt hela denna normala värld..
__________________
kiLl thE fAtHER fUck tHE mOthEr kiLl thE fAtHER fUck tHE mOthEr kiLl thE fAtHER fUck tHE mOthEr.
__________________
Senast redigerad av Schmuckophistique 2012-06-15 kl. 16:35.
 
Powerless1
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Schmuckophistique
Massa ord
Säg mig, säg mig, när låg du senast på en grön äng en hel dag utan att egentligen göra nånting alls?
Citat:
Ursprungligen postat av Schmuckophistique
, MEN DET ÄR JU INTE ÄNS MODERNT!!
Vad menar du är modernt?
Citat:
Ursprungligen postat av Schmuckophistique
- DET ÄR JU FATTIGT OCH DU ÄR JU FÖRSLAVAD OCH ALLT ÄR FEL.. Hajjar du?
Nej, med tanke på det jag flyktigt lärt om indianer så förstår jag inte riktigt hur deras hierarkier, deras brist på frivilliga beslut och deras demokratisyn kan upphöjas av en anarkist.
__________________
Sanning och moral är alltid individuella.

"Mänsklighetens dumhet är konstant.
Det är bara vår förmåga att sprida den som har ökat." Frans G. Bengtsson
 
wwtfsmd
Medlem
wwtfsmds avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Powerless1
Så, vilket nuvarande samhälle tycker du bäst har anammat just dina personliga idéer? Varför tror du att just de har lyckats så bra?

Vi har inte heller något samhälle utan våldsbrott. Betyder det att ett sådant samhälle inte är värt att sträva mot?
__________________
nanos gigantium humeris insidentes
 
Schmuckophistique
Medlem
Schmuckophistiques avatar
Våran kultur är nästan extremt primitiv i jämnförelse till de åtaliga nordamerikanske indian-stammar som höll till i western och sydwest.. Våran kultur må synes vara mer utvecklad, men det är bara en synvilla, den är annorlunda men absolut inte bättre än indianernas kultur, den är i själva verket helt galet fel. Indianernas kultur var i självaste verket mångmycket mer utvecklat än dom vita nybyggarnas kultur.. Och vi är alla slavar efter ett gammalt felande ideal, vi borde alla börja om från början, typ.

Indianerna hade ett samhälle som var många hundra gånger högre i det metafysiska än våra skyskrapor är i det fysiska, i mening var det högre utvecklat.. Svårt att förklara, men dom var mer sofistikerade än oss MYCKET HÖGRE STÅENDE!
__________________
kiLl thE fAtHER fUck tHE mOthEr kiLl thE fAtHER fUck tHE mOthEr kiLl thE fAtHER fUck tHE mOthEr.
 
Powerless1
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av wwtfsmd
Vi har inte heller något samhälle utan våldsbrott. Betyder det att ett sådant samhälle inte är värt att sträva mot?
Som vi sagt förut i detta forum så finns risk för våld så fort det finns mer än en människa på planeten. Har man olika åsikter om en sak kan ingen ideologi förhindra våld. Titta istället på vilka som lyckats minska det mest idag.
__________________
Sanning och moral är alltid individuella.

"Mänsklighetens dumhet är konstant.
Det är bara vår förmåga att sprida den som har ökat." Frans G. Bengtsson
 
Cholga
Medlem
Cholgas avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Drullknull
Det lokalt förankrade samhället, med småskalig produktion i närheten är det inte särskilt smart att förgifta jorden som skall försörja familjen, polarna, arbetskamraterna och farmor.

Kan man ha datorer och internet i ett "lokalt förankrad samhälle"? I dagläget är de "lokalt förankrad samhällen" jag känner till byhålor som inte kan producerar vissa saker. Medicin, internet, tåliga dojor är saker jag inte vill leva utan. Kan man producera de i "lokalt förankrade samhällen"? Och om det går har man då något fri tid att sita och posta i Flashback eller måste man sitta och sticka och väva 18 timmar om dagen? Jag är tveksam till den småskaliga utopin (men den är fin).
 
Svara på ämne
Topp Dela »