Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
  • 8
  • 9
2021-11-24, 20:15
  #97
Medlem
StuGs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av carltellin88
Håller med om att CA är en suspekt individ och han känns mer trolig än SE och CP. Problemet är väl att det inte finns något konkret som binder honom till mordet. Till skillnad från SE och CP så vet man ju inte ens var han befunnit sig under mordnatten. Och även om man förutsätter att han varit där så hamnar man återigen i slumparnas rike. Råkade han bara få se Palme dagarna efter att han förlorat sina pengar? Råkade han bara ha en pistol på sig? Eller väntade han utanför biografen och lyckades obemärkt smyga efter och ifatt? För vissa mer troliga slumpar än SE scenariot enligt mig, men ändå långt ifrån glasklart.

Om man förutsätter en polis-/högerkonspiration så kan man få bort några slumpar med att någon läckt Palmes planer, skuggade honom, placerade ut flera skyttar...

Visst är slumpen med i ekvationen med CA. Men sannolikheten ökade eftersom han faktiskt bodde ett par kvarter bort, ägde rätt vapen et c.

Jämför mordet på Anna Lindh.

Men jag kan hålla med om att polisspåret är intressant också. På den tiden gick väl telekommunikation inte att spåra på samma sätt som idag. (Iofs skulle de nog kommunicerat på annat vis under dagen. )

Tycker Lars Borgsnäs har en poäng när han påpekar att mördaren lugnt betraktade sitt verk och inte såg sig om nervöst och rusade. Liksom att han stoppade ner handen med vapnet i fickan direkt efter. (Istället för beredskap att försvara sig) Det skulle kunna tala för att han visste att OP saknade livvakter. (inte påläst om allt han antagit och möjligt att det blivit spekulationer byggda på spekulationer med tiden)

Även om CA/ensamme gm upptäckt att paret till synes promenerade ensamma på väg från bion kunde han inte anta att de saknade livvakter.

Detta är ju ett antagande. Mördaren gav sig ändå av raskt men kontrollerat och försvann.
__________________
Senast redigerad av StuG 2021-11-24 kl. 20:36.
Citera
2021-11-24, 21:54
  #98
Medlem
StuGs avatar
En annan fråga är om observationerna av "walkie talkie-männen" inkommit oberoende av varandra, dvs innan det blev känt i media/gick rykten.

Så har vi "Dekorima-mannen". Kan bara tolka det som att utredningen bedömde kvinnorna som icke trovärdiga.
Citera
2021-11-25, 13:09
  #99
Medlem
carltellin88s avatar
Citat:
Ursprungligen postat av StuG
Visst är slumpen med i ekvationen med CA. Men sannolikheten ökade eftersom han faktiskt bodde ett par kvarter bort, ägde rätt vapen et c.

Vad jag förstått så finns det väl inget alibi eller uppgifter om vad CA gjorde på morddagen/kvällen? Han bodde väl ensam också och var väl lite av en enstöring. Det talar väl både för och emot honom som GM. Finns väl heller inga uppgifter om hur han brukade gå klädd... Men visst så är vapnet, motivet och palmehatet intressant. Synd att man inte kommit längre med CA...
Citera
2023-09-25, 00:43
  #100
Medlem
OPK123s avatar
Operation Cosi Fan Tutte var en stor säkerhetsövning som gick ut på att se vem/vilka som var ryska illegalister. Mitt i detta drama stod Harlekin och Columbine (Olof Palme och Lisbeth Palme) som lurades till korsningen Tunnelgatan/Sveavägen. Ett möte var planerat, ingen visste att de skulle på bio (förrän mycket sent). Övningen infiltrerades. Gärningsman blev Bror Perä.
Citera
  • 8
  • 9

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback