• 42 552 online
  • 1 171 466 medlemmar
  • 60 416 188 inlägg
2016-02-26, 12:25
  #37
Medlem
McCarthy01s avatar
Som jag ser det, då Lisbet Palme var så pass tvärsäker när hon pekade ut Christer Petersson, så ligger det nära till hands att anta att Östling och andra inom polisen lejt Petersson för att själva slippa ta på sig ansvaret. De tänkte nog att de aldrig kan hållas ansvariga för vad en ökänd kriminell pundare har utfört. Troligtvis fick Petersson en stor summa pengar för att utföra mordet. Möjligt är också att Östling + någon till kan ha ledsagat Petersson fram till platsen för mordet, varpå de sedan stack därifrån och tog en taxi. Osäkerheten senare huruvida det var Christer som utfört mordet berodde naturligtvis på att så många olika spår och tips fanns att följa, och att Christer var så pass manipulativ att han lyckades framstå som "bara en nedgången pundare som blir oskyldigt anklagad".

Eftersom polisen låg bakom låg det förstås i deras intresse att INTE försöka få fast gärningsmannen/mördaren, därav deras (medvetet) inkompetenta handlande efter att de kom till mordplatsen.. Jag misstänker även att Petersson kan ha blivit fortsatt mutad i omgångar långt efter mordet för att inte avslöja någonting. Därav hans ibland sinnesförvirrade uppträdande i media, där han ena stunden säger att det inte var han, för att i nästa säga att "Visst fan var det jag"-

Ebbe Carlsson-affären och PKK-spåret var bara en sorts undanmanöver som ju självaste Ingvar Carlsson sas ha känt till.

Efter allt jag läst och hört ang mordet och utredningarna efteråt drar jag denna logiska slutsats..
Citera
2016-07-06, 08:31
  #38
Medlem
tv4oves avatar
Citat:
Ursprungligen postat av McCarthy01
....... Troligtvis fick Petersson en stor summa pengar för att utföra mordet. Möjligt är också att Östling + någon till kan ha ledsagat Petersson fram till platsen för mordet,.....
Eftersom polisen låg bakom låg det förstås i deras intresse att INTE försöka få fast gärningsmannen/mördaren, därav deras (medvetet) inkompetenta handlande efter att de kom till mordplatsen......
Ebbe Carlsson-affären och PKK-spåret var bara en sorts undanmanöver som ju självaste Ingvar Carlsson sas ha känt till.
Efter allt jag läst och hört ang mordet och utredningarna efteråt drar jag denna logiska slutsats..
Faktiska möjligheter och logiken här kan ingen invända mot men då det gäller konspirationer av högre grad finns inga linjära orsaksamband. De nu så populistiskt gällande slutsatserna om vad polisen och dess utredare hållit på med och måste ha vetat om långt i förväg kan fortfarande och lika logiskt tolkas i motsatt riktning för ändamålet att ringa in och få fram bevis mot åklagarmyndigheten själv.
Utan tvekan har både CP och CGÖ varit beredda på att något skulle hända och var för sig fått erbjudanden likt min vän IvB att mot viss ersättning skjuta Palme. Då de hellre vände sig till polisen kan de de mycket väl ha fått garantier från Holmer personligen att kunna vinna ännu mer på ett hemligt samarbete och dubbelspel mot de eventuellt verkliga kuppmakarna som befarades kunna infiltrera övningarna.
Citera
2016-07-06, 09:20
  #39
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av tv4ove
Faktiska möjligheter och logiken här kan ingen invända mot men då det gäller konspirationer av högre grad finns inga linjära orsaksamband. De nu så populistiskt gällande slutsatserna om vad polisen och dess utredare hållit på med och måste ha vetat om långt i förväg kan fortfarande och lika logiskt tolkas i motsatt riktning för ändamålet att ringa in och få fram bevis mot åklagarmyndigheten själv.
Utan tvekan har både CP och CGÖ varit beredda på att något skulle hända och var för sig fått erbjudanden likt min vän IvB att mot viss ersättning skjuta Palme. Då de hellre vände sig till polisen kan de de mycket väl ha fått garantier från Holmer personligen att kunna vinna ännu mer på ett hemligt samarbete och dubbelspel mot de eventuellt verkliga kuppmakarna som befarades kunna infiltrera övningarna.Det slående i sammanhanget är väl att Palmes säkerhetsansvarige Dahlsten idag skyller WT-iakttagelserna på frilansande poliser.

Alltså sossarnas variant av Proletärens polisspår.

Om det nu ändå var poliser så gjorde de enbart detta enbart på sin fritid. Utan att deras chefer visste om det. Alltså kan inte polisen vara skyldiga till någonting eftersom Lisbet sedan länge pekat ut CP.

Där det inte är ett brott att poliser ses talandes i en WT runt en plats där landets Statsminister blev mördad. Det förstår väl alla. Eftersom CP aldrig har använt sig av WT i sina tidigare mordiska gärningar. Och knappast skulle stödjas av poliser när han mördade OP.
__________________
Senast redigerad av andersaanderssona 2016-07-06 kl. 09:45.
Citera
2016-07-07, 09:51
  #40
Medlem
tv4oves avatar
Citat:
Ursprungligen postat av andersaanderssona
......Där det inte är ett brott att poliser ses talandes i en WT runt en plats där landets Statsminister blev mördad. Det förstår väl alla. Eftersom CP aldrig har använt sig av WT i sina tidigare mordiska gärningar. Och knappast skulle stödjas av poliser när han mördade OP.
Polisen i sin mest hemliga infiltratörsverksamhet eller låtsasspel som med Holmer måste i sitt underläge vara listigare än någon kunnat tänka. De lär sig åtminstone av sin erfarenhet och är ständigt är beredda att ompröva sina omdömen till skillnad mot politiker, militärer och kuppmakare som till varje pris måste hålla fast vid konspirationen som lett till deras egen oförtjänta framgång.
Citera
2017-01-10, 21:09
  #41
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av uddis(s)
Att försöka ljuga med personargument när man blir krossad av sakargument är ingen framgångsrik väg!
Inte heller att starta egna trådar.

De flesta förstår nog att ingen av oss i Palmetråden är några anhängare av Avsan och hans polare. Däremot är vi någorlunda seriösa och trams, lögner och sakfel blir obönhörligen avslöjade.

Polisspåren är oerhört intressanta och det är omöjligt att gå förbi dem! Tyvärr är det dock inte framgångsrikt att vara osaklig så som Aner är.

Uppgiften att Avsan setts på platsen några minuter innan mordet är intressant men att utan stöd från vittnen vid mordplatsen är det en tunn soppa att påstå att han är gärningsman. Det finns nämligen inga vittenn som pekat ut dennes klädsel som mördarens. Detta vet media och alltså hamnar Aner i ingenmansland kanske lite orättvist men självförvållat. På ett sätt är det märkligt att Aner blivit hotad på olika sätt utan att det kunnat spåras. Att spåra hotmail är inte direkt raketvetenskap! Sedan kan man fråga sig varför andra som jag själv som funnit intressanta och rent utpekande tekniska indikationer kring vapnet som direkt pekar mot samma grupp personer fått ett enda hot.

När det gäller hoten mot Aner kan det vara tvår saker. Antingen folk som tycker det är roligt att djäklas eller folk som vill förstärka hans paranojor för att han skall just hamna i det omöjliga facket han nu hamnat i.

Det enda jag vet med säkerhet var att Aner påstod sig vara förföljd långt innan några hot förekom.


Skall man diskutera Polisspår så behöver man förklara tre saker. Dels vilka och hur. Dels måste man förklara varför de skyddats av utredningen.

Eftersom Holmer som förde in flera personer från just denna krets direkt i utredningen trots som CP brukade skalda. "Tveksam handel och vandel! " som fick inflytande i utredningen av brottet kan man misstänka denne. Dock måste man också förklara den fortsatta utredningen med det felaktiga spåret CP som drevs till idioti och till rättegångar.

Vad vi behöver i Polisspåren är alltså ytterligare kopplingar till brottsplatsen och vapnet! Kan vi nå dit så kan vi diskutera.

Vilken uppgift hade knarkspanarens som lämnade brottsplatsen strax innan mordet med bil? Vilka satt i Volvon som hindrade Sigges hemfärd? När avslutades i verkligheten spaningen mot Sigge?
det är inte bara aner som blivit hotad krantz och busschauffören angående poliserna som steg på bussen finska tjejerna som tror sig sett svan sägs till och med att ölvebro blivit hotad
Citera
2017-03-07, 18:33
  #42
Medlem
526s avatar
Jag tror att det gått till så här:

Hypotesen
är att det var en liten helt sluten grupp som gjort det. Inte en stor konspiration där halva Norrmalmspolisen var inblandad. Inte heller att Holmer skyddade dem, eller att det det fifflades med tider på mordplatsen, eller Lisbets kläder etc. Det är saker som inte har med mordet att göra.

Organisationen
Jag tror (helt ovetenskapligt) att det var var två grupper: En beställargrupp som bestod av några av officerarna runt Hans von Hoffsten, några tongivande personer inom högersvängen som höll i mötena på Lindeska Valven, och eventuellt någon från Bofors.
Och en operativ grupp bestående av några poliser.
Totalt max 5-8 pers som var inblandade, och kanske bara fyra som kände till det verkliga mordet.

Motivet
var uteslutande att de var rädda att OP skulle förråda Sverige. Bakgrunden var att han inte tog u-båten på allvar, lade en proposition om att poliserna skulle få civil status i krig samt att han skulle åka till Moskva på våren 86.

Initiativet
Med bakgrund av detta gick 13 officerare ut och skrev en hård insändare i SvD 10 november 85, sen hölls det 11 möten i Gamla Stan i Lindeska Valven under samma period. Särskilt ett möte där de diskuterade om de kunde lita på OP. (vore intressant att veta vilka som var där?)

Någonstans där träffades en eller två poliser från Norrmalm de andra, dvs officerarna och de från högergrupperna. Kanske för att någon polis också var reservofficerare i marinen.
Idén föddes om att ta bort OP. Kanske var det heller inget direkt beställningsjobb utan helt enkelt så att de sa att det vore säkrast om han togs bort.

Verkställandet
En person (CGÖ?) blev på eget initiativ spindeln i nätet. Han rekade och hade insyn i Säpos kommunikationer.
Denne person satte ihop en liten tight grupp av dugliga skyttar (från skytteklubben: TP, LT, AA?)

När de fick veta att OP var obevakad, mobiliserade de sig snabbt. En grupp på säg tre skyttar. De skuggade OP och när han var på bion placerade de sig strategiskt så de kunde täcka alla håll OP kunde tänkas ta efter bion. Det föll sig på den skytt som hade Sveavägen söderut.
Svårare än så behöver det inte ha varit.
__________________
Senast redigerad av 526 2017-03-07 kl. 18:54.
Citera
2017-06-05, 19:07
  #43
Medlem
Ove Mollviks avatar
Citat:
Ursprungligen postat av 526
Jag tror att det gått till så här:
Hypotesen
är att det var en liten helt sluten grupp som gjort det.....
Organisationen
Jag tror (helt ovetenskapligt) att det var var två grupper.....
Och en operativ grupp bestående av några poliser.
Totalt max 5-8 pers som var inblandade, och kanske bara fyra som kände till det verkliga mordet.
Motivet
var uteslutande att de var rädda att OP skulle förråda Sverige.....
Initiativet
Med bakgrund av detta gick 13 officerare ut och skrev en hård insändare i SvD 10 november 85, sen hölls det 11 möten i Gamla Stan i Lindeska Valven under samma period.......
Verkställandet
En person (CGÖ?) blev på eget initiativ spindeln i nätet. Han rekade och hade insyn i Säpos kommunikationer.
.....När de fick veta att OP var obevakad, mobiliserade de sig snabbt. En grupp på säg tre skyttar.....
Svårare än så behöver det inte ha varit.
Nato/CIA-experten Tunander har påpekat alla möjliga hårda sammanslutningar med liknande motiv som officerskåren ändå misslyckades med att värva. Tyvärr har jag måst konstatera en betydligt mer omfattande konspiration än så ledd från helt och hållet svenskt håll medan världens alla proffs från öst väst och syd förundrat fick se vad som skedde. Man fann det mer lönsamt att hålla sig utanför mot garanterad absolut tystnad istället. Alla fick ändå tillräcklig del i finansskojeriet, svartmarknaden och totala mörkandet efteråt.
Förbrukade agenter lär vilja lösa in sina diamanter i ännu oförstörd del av världen hellre än att försöka rädda den civilisation eller egna familj som finns kvar. För CGÖ liksom IvB och ett flertal jag förstått velat dra sig ur på ett tidigare stadium visade det sig helt omöjligt. Ingen som skvallrar i brödraskapen slipper undan med hedern eller livet i behåll.
Citera
2017-08-05, 15:23
  #44
Medlem
Lord Loves avatar
Sammanställning av Polisspåret från granskningskommissionen till regeringen.

http://www.regeringen.se/49bb76/cont...of-palme-del-2
Citera
2017-11-08, 21:28
  #45
Medlem
Lifeisnows avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Lord Love
Sammanställning av Polisspåret från granskningskommissionen till regeringen.

http://www.regeringen.se/49bb76/cont...of-palme-del-2
Tack för det. Bör läggas i början av tråden. Undrar om VG hade med Polisspåret att göra? Tyvärr blev han ju ihjälskjuten i USA. I sammanställningen skrivs det ju en del om VG och framför allt tas det upp att han inte hade vattentätt alibi..
Citera
2017-11-26, 12:11
  #46
Medlem
Såg en engelskspråkig dokumentär om mordet där Polisspåret är huvudämnet som undersöks. Där påstås det bland annat att första larmsamtalet om "mord på Sveavägen" (det som bröts mystiskt) förmodligen kopplades ifrån av tredje part. Samt ett samtal från en Taxichaufför som så fort han nämnde skottlossning blev frånkopplad.
Samtalet med Taxichauffören ska heller inte ha spelats in, så som man skall göra.

Kopplingarna till Norrmalmsligan undersöks också, samt att det framförs "bevis" för att Hans Holmér inte befunnit sig i Borlänge. "The forbidden trail" heter den och finns på youtube.
Citera
2017-11-26, 12:59
  #47
Medlem
riskybizzys avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Tryckfelsnissen
Såg en engelskspråkig dokumentär om mordet där Polisspåret är huvudämnet som undersöks. Där påstås det bland annat att första larmsamtalet om "mord på Sveavägen" (det som bröts mystiskt) förmodligen kopplades ifrån av tredje part. Samt ett samtal från en Taxichaufför som så fort han nämnde skottlossning blev frånkopplad.
Samtalet med Taxichauffören ska heller inte ha spelats in, så som man skall göra.

Kopplingarna till Norrmalmsligan undersöks också, samt att det framförs "bevis" för att Hans Holmér inte befunnit sig i Borlänge. "The forbidden trail" heter den och finns på youtube.

Jo, har sett den. Skulle inte bli förvånad om det är Grundborg alt Östling som klickar bort honom. I egenskap som säkerhetsansvarig på televerket hade nog Grundborg möjlighet att genomföra detta.
Citera
2017-11-29, 12:20
  #48
Medlem
ieshos avatar
Citat:
Ursprungligen postat av riskybizzy
Jo, har sett den. Skulle inte bli förvånad om det är Grundborg alt Östling som klickar bort honom. I egenskap som säkerhetsansvarig på televerket hade nog Grundborg möjlighet att genomföra detta.
Jag tror att Grundborg var i lägenheten på Regeringsgatan vid tiden för mordet (och att det var han och CGÖ som åkte taxi från den trakten till CGÖ:s lägehet några minuter efter mordet), men som säkerhetschef kan han ha placerat en expert i den positionen. Antagligen någon från Säpo eller Stay-behind då.
Citera