34 564 besökare online
856 634 medlemmar • 45 805 140 inlägg
Användarnamn 
Lösenord
Flashback Forum > Droger > Dopning och dopningspreparat
Ämnet är stängt
Ämnesverktyg
BengtZz
Medlem
BengtZzs avatar
Guide/FAQ om AAS av BengtZz för Flashback.

Index:
1. Introduktion
2. Vad är AAS?
3. Vad gör AAS och varför använda det?
4. Vilket/Vilka AAS skall man välja?
5. När/hur och hur mycket AAS bör jag inta?
6. Är AAS farligt och hur länge kan inta det?
7. Olika profiler för olika steroider (initiativ av yoshima, ny version av BengtZz)


Innan ni läser denna tråden så rekommenderar jag att ni först läser denna länk LÄS INNAN NI POSTAR NYA TRÅDAR.

Introduktion
Denna tråden är till för att behandla frågor om alla olika produkter av steroider, även kallat AAS, dess effekter, och allt annat som hör där till. Syftet med denna tråd är att informera om AAS samt att utveckla nya diskussioner och frågeställningar kring AAS. Men det viktigaste är att tråden i sig skall besvara på övergripande frågor som rör ämnet AAS som helhet, för att minska på antalet skapade trådar och onödiga frågeställningar som har besvarats flertalet gånger tidigare. Ämnessvar i tråden är följaktligen riktade kring att besvara frågeställningar kring ämnet AAS eller att ställa frågeställningar, alternativt diskutera dem i en utvecklande konstruktiv diskussion.

Sammanfattningsvis skall denna tråden bidra till att råda bot på förvirring om AAS, bidra till större kunskap om AAS och hålla en utvecklande diskussion om AAS så att nya förhållningssätt, idéer och tankar kan få utrymme. Vetenskapen och erfarenheten är ju som sagt kumulativ och utvecklas hela tiden. Vill också påpeka att tråden behandlar en del av dopingen som då är AAS. Anledningen till att jag skapade tråden är för att den gamla steroidprofil tråden behöver en uppdatering och för att fler personer skall läsa här först, innan de skapar nya trådar. De första delarna av tråden är främst riktade till nybörjare, känner man sig erfaren behöver man inte läsa de första delarna utan kan direkt hoppa till del nummer 7 som behandlar steroidprofiler. Tänk på att tråden är vägledande och så objektivt informativ som möjligt, ni själva får bestämma vad och hur ni vill göra, det diskuteras inte ens här utan endast informativitet om AAS och så objektiva fakta som möjligt presenteras av mig.

Mycket trevlig läsning önskar Bengan!
Vad är AAS?
AAS är en förkortning för Anabola Androgena Steroider, i gemene mans mun brukar man höra "anabola", "bola" eller "steroider". Kärt barn har många namn som sagt, men det namnet jag kommer använda hedanefter är oftast AAS och det är ett fördelaktigt namn, jag skall förklara mer varför.

Vad betyder Anabolt?
Anabolt betyder vävnadsuppbyggande, allting som har en anabol effekt i en biologisk varelse är alltså vävnadsuppbyggande på ett eller annat sätt, vilket alltså är en effekt som kallas anabolism. Anabolism pågår i kroppen dygnet runt och är motsvarigheten till katabolism som då är vävnadsnedbrytande. Vävnadsuppbyggande kan man till exempel ha i muskulatur och i fettvävnad, äter man väldigt mycket mer energi än man kan använda är man väldigt mycket anabol i fettvävnad, inte något man hör ofta men det är så anabolism är definierat.

Vad är Androgent?
En androgen effekt är en förmanligande effekt, alla AAS är alltså förmanligande på ett eller annat sätt och den androgena effekten en kroppsbyggare främst vill åt är den anabola effekten i skelettmuskulatur. Skelettmuskulatur är muskler som vi kan påverka med vår tankekraft och AAS bidrar till anabolism i dessa muskler, man kan säga att en stor muskelmassa är ett androgent drag, alltså ett manligt drag. Speciellt är detta påtagbart på överkroppen där män har mycket mer muskler än kvinnor.

Vad är Steroider?
Definitionen av en steroid är att det är ett organiskt material bestående av fyra kolringar med minst 17 kolpositioner. Exempel på steroider är p-piller, kolesterol, testosteron och kortisol. Att alltså bara uttrycka sig om steroider blir då felaktigt om man egentligen menar AAS, att också säga "anabola" blir ju också felaktigt eftersom det inte säger om vilket specifik plats det är anabolt, AAS är dessutom en bra förkortning. Om man dock skriver steroider och specificerar sig på tex androgena steroider så framgår det ju vad man menar.
Se bild på en steroid:
http://i37.tinypic.com/206y8ok.png
Hämtad från wikipedia.
Vad gör AAS och varför använda det?
AAS för en dopingintresserad person fyller fyra olika huvudsyften som jag skall kategorisera nedan. Att ge ökad styrka, ökad muskelmassa, förmanligande effekter och förbättrad återhämtning på olika plan. Alla AAS ger olika typer av olika effekter kombinerade med varandra eller ensamma, vissa AAS ökar styrkan mycket, men ger inte lika mycket muskelmassa, andra ger mycket muskelmassa men har låga, i övrigt förmanligande effekter och ger inte så mycket styrka. Eftersom man är ute efter olika effekter dopar man sig alltså med olika AAS beroende på vilket mål man har med användningen av AAS, därför finns det en så stor uppsjö av olika preparat av AAS för att deras effekter är specialiserade på olika saker.

Styrka:
AAS som ger ökad styrka är främst en temporär effekt under själva kuren som ger upphov till styrkeökningar, beroende på genetik och dos kan man med lätthet erhålla en ökning på så mycket som 30% styrka. Det är ganska bra att gå från 100 till 130kg i bänkpress på 2 månader, som ett exempel, hur mycket man ökar beror på hur mycket man satsar på styrka och hur man tränade innan.
Exempel på AAS som ökar styrkan: Winstrol(Stanozolol), Trenbolone, Dianabol(Methandrostenolone) och Masteron(Drostanolone). Ökad styrka brukar ofta gå hand i hand med steroider som är högandrogena, det vill säga besitter en stor egenskap att förmanliga användaren i större förändringshastighet än andra AAS som inte är högandrogena, dock är testosteron det stora undantaget som inte är känt för styrka men är väldigt högandrogent , därmed besitter en stor potential till förmanligande effekter.

Muskelmassa:
För en kroppsbyggare är ökad muskelmassa det främsta målet med ett kontinuerligt bruk av AAS. Det finns ännu ingen AAS som enbart ökar muskelmassan men inte besitter några övriga förmanligande effekter. Exempel på bra massbyggande AAS är: Testosteron, Deca/NPP(Nandrolone), Dianabol(Methandrostenolone), Trenbolone och Oxar(Oxymetholone).

Förmanligande effekter:
De andra kategorierna flikar in lite här, eftersom ökad muskelmassa och styrka båda är förmanligande effekter men jag valde ändå att separera det lite eftersom det handlar om mer än så. Man kan till exempel få mer skäggväxt, grövre haka och tappa hår på huvudet av till exempel testosteron, dessa är tre estetiskt förmanligande effekter. Det som jag ville poängtera här var dock den fettförbrännande effekten som innebär att framför allt högandrogena steroider orsakar. Det innebär inte att du blir deffad för att du tar dessa preparat men för att du tappar fett på områden som bröst och mage i större utsträckning än tex armar och lår, så kallade problemområden för män. En gammal gubbe får ju i princip alltid hängmage även fast hans armar är ådriga. Ett par årtionden av lågt testosteron sätter ju sina spår på hur kroppen ser ut. Bland annat därför är det fördelaktigt att deffa på högandrogena steroider, det innebär som sagt inte att du tappar mer fett, bara vart på kroppen du tappar fett. Samt att du erhåller en hårdare fysik under tiden på grund av att AAS ger intramuskulärt tryck samt att högandrogener motverkar östrogena effekter, därför blir man mindre vattnig under huden och således definierar musklerna bättre.

Förbättrad återhämtning:
Innebär helt enkelt att man man kan träna mer och vila mindre utan att man blir övertränad. Vill egentligen inte gå in på detta för mycket utan skriver hellre mer om detta i varje steroids profil istället. Två bra exempel är Deca/NPP(Nandrolone och EQ/equipose(Boldenone)
Vilket/Vilka AAS skall man välja?
Vanligaste nybörjarfrågan, det beror på vilka effekter du vill åt och vilka bieffekter du vill riskera och hur din situation i övrigt ser ut. Rekommenderade nybörjarkurer är Testosteron eller Oral Turinabol, läs om detta på stickies och bilda dig en uppfattning om fördelarna mot nackdelarna. Ni bör också hålla er till så få preparat som möjligt första kuren så ni vet vad det är som orsakar vilken effekt eller bieffekt. Jag rekommenderar dessutom efter att ni har läst stickies (länk längst upp i tråden) och att ställa överblivna frågor i Fråga FromHell tråden!! [Stora Nybörjarfrågetråden /Mod], där kan ni få svar på mycket och komplettera med frågor som stickies inte svarar på. Nedan i denna tråden kommer det stå profiler för olika steroider där de vanligaste steroiderna kommer att stå beskrivna, hur de verkar och vad de har för effekter och bieffekter. Ett bra tips är ju att även läsa dessa så ni får en mer detaljerad beskrivning AAS för AAS.
När/hur och hur mycket AAS bör jag inta?
Beror på hur din kur ser ut och är i princip omöjligt att generalisera. Viktigt att tänka på som gäller för alla är att inte inta för sällan, hellre för ofta än för sällan, för ofta är aldrig sämre, men för sällan är alltid sämre. Orala AAS skall intagas varje dag, dubbel dos varannan dag på orala AAS är alltså inte bra även om dosen under veckan är den samma.
Är AAS farligt och hur länge kan inta det?
Det är inte livsfarligt men visst medför det komplikationer och man får räkna med ett kortare liv om man brukar steroider. Det finns inget helt säkert läkemedel, det är alltid ett förhållande mellan fördelar och nackdelar man måste överväga. Beroende på individens egna värderingar så är vissa läkemedel helt enkelt värt riskerna för de fördelar man får.
Get big, or die trying!
Mvh BengtZz
__________________
"We should force our believes to conform to the evidence of reality, rather than the other way around." - Lawrence Krauss
"Big breakthroughs happen when what is suddenly possible meets what is desperately necessary" - Thomas Friedman
__________________
Senast redigerad av BengtZz 2010-08-31 kl. 15:32.
 
BengtZz
Medlem
BengtZzs avatar
Nomenklatur:
HPGA:
Funktioner som får testiklarna att producera testosteron, man kan översätta minskat HPGA funktion till minskad potential att utan preparat kunna producera eget testosteron. Ens egenproduktion så att säga.
Aromatisering:
Det finns ett enzym som heter aromatase som fäster på vissa androgener och ombildar vissa av dessa androgener till östrogener. Det är inte dåligt, men för mycket kan orsaka östrogena biverkningar, till exempel gynekomasti.
Gynekomasti:
Är utvecklandet av kvinnlig bröstvävnad. En omröstningstråd här för information https://www.flashback.org/t1072863
Även kallat BT, Bitch Tits och gyno.
En till länk för mer avancerad information om gynekomasti finnes här:
http://www.endotext.org/male/male14/maleframe14.htm
Högandrogen aktivitet:
Om den besitter potenta effekter att binda till den androgena receptorn utanför skelettmuskulatur, tex i hjärnan, prostatan och huden. Dessa ger då androgena effekter där de binder, exempelvis tappa hår, aggressivitet, konstiga drömmar, extrem sexlust, temporärt förstorad prostata, impotens och finare hud kan man också få. Allt beror på preparatet, kombinationer av andra preparat och dos.
Injects och estrar:
I princip alla typer av injects har en ester fäst på kolposition 17-beta. Det medför att halveringstiden för preparatet blir avsevärt längre och man behöver bara injicera en gång om dagen, eller en gång i veckan beroende på vilken ester det är man har. Estrarna påverkar även preparatet i hur de beter sig i kroppen, men i regel är de rätt lika även om estrarna skiljer sig åt. Estrarna används helt enkelt för att man skall slippa injicera varje timme eller liknande. Det blir ju då ohållbart i längden. Det finns även ett samband mellan injektionssmärta och halveringstid av estrar, ju längre ester desto mindre smärta vid injektion brukar vara en bra tumregel.

Halveringstider på de vanligaste estrarna:
Acetate: 1 dag
Propionate: 1.5 dagar
Enanthate: 5 dagar
Cypionate: 6 dagar
Decanoate: 10 dagar
Undecylenate: 14 dagar
Orala och 17-aa:
Orala AAS har ofta en methylering på kolposition 17-alfa som kallas alfa aklyering, där av namnet 17-aa. Det gör att den överlever oralt genom levern i väldigt stor utsträckning och kan sedan nås in till blodet och ha effekt. Detta medför dock att alla preparat som är 17-aa är leverskadliga i olika stora utsträckningar men gör också att man "slipper" injicera dessa.
__________________
"We should force our believes to conform to the evidence of reality, rather than the other way around." - Lawrence Krauss
"Big breakthroughs happen when what is suddenly possible meets what is desperately necessary" - Thomas Friedman
__________________
Senast redigerad av Glomgold 2011-12-13 kl. 11:50. Anledning: HTPA -> HPGA
 
BengtZz
Medlem
BengtZzs avatar
Methandrostenolone
Vanliga namn: Dianabol och dbollar.

Alla effekter är jämförda som om preparatet var intaget utan andra AAS om ingenting annat står markerat.

Medicinskt Namn: Methandrostenolone
Kemisk struktur (IUPAC): (8S,9S,10S,13S,14S,17S)-17-hydroxy-10,13,17-trimethyl-7,8,9,11,12,14,15,16-octahydro-6H-cyclopenta[a]phenanthren-3-one
Deff / Bulkmedel: Fördelaktigt på bulk i kombination med andra injects eller ensamt. Finns mycket bättre alternativ att använda när man deffar.
Halveringstid: 4-6 timmar (cirka 3 ggr längre för injicerat, ovanlig form dock förekommer oftast oralt)
Vanlig nybörjardosering: 20-30mg varje dag i minst 40 dagar.
Acne: Vanligt
Anabol aktivitet: Ja
Vattenbindande: Ja, mycket
Högt blodtryck: Ja, mycket
Aromatisering: Ja
Risk för gynekomasti: Moderat till hög (väldigt dosberoende)
Levervärden: Påverkas mycket negativt
Blodfetter: Påverkas negativt
Högandrogen aktivitet: Ja
Minskar HPGA funktion: Ja, moderat till starkt
Påverkar välmåendet: Positivt

Kommentarer:
Methandrostenolone är ett preparat som är förknippat med starka bieffekter och starka effekter, påfrestar levern starkt och acne är vanligt. Det är också ett mycket starkt massbyggande preparat som många erfarna AAS brukare använder som blastpreparat i perioder på sin kur som är baserade på injects. Till exempel en deca/testo kur som är 20 veckor lång så kör man 4 veckors perioder av dbollar och 2-4 veckors vila och hoppar på dbollarna igen, detta kallas blastperioder och det brukar man göra under bulkkurer för att maximera massan över tid. Dbollar är även känt för fina styrkeökningar och ett härligt tryck när man tränar. Gynekomasti kan man riskera med alla AAS men risken är störst för de AAS som aromatiserar, så det får man ha i åtanke med dbollar. Vissa upplever även stor trötthet på dbollar, vilket troligen är östrogenrelaterat. På grund av dess starka förmanligande effekter bör det inte intas av kvinnor över huvud taget.

Kontring av gynekomasti:
Bäst med Nolvadex och Letrozole där man också sänker dosen på aromatiserande AAS. 160mg Nolvadex dag 1 följt av 20mg Nolvadex kuren ut och PCT igenom. Man kan om man vill sänka dosen för att minska risken, eller helt enkelt fortsätta kuren eller också hoppa av och börja PCT. Det får man göra som man vill. Nolvadex brukar vara tillräckligt effektivt för att motverka gynekomasti på dbollar.
__________________
"We should force our believes to conform to the evidence of reality, rather than the other way around." - Lawrence Krauss
"Big breakthroughs happen when what is suddenly possible meets what is desperately necessary" - Thomas Friedman
__________________
Senast redigerad av Glomgold 2011-12-13 kl. 11:51. Anledning: HPTA -> HPGA
 
BengtZz
Medlem
BengtZzs avatar
Stanozolol
Vanliga namn: Winstrol, winnar, win-tab och win-inject.

Alla effekter är jämförda som om preparatet var intaget utan andra AAS och doseringarna är antagn a för just män, om ingenting annat står markerat.

Medicinskt Namn: Stanozolol
Kemisk struktur (IUPAC): 17ß-Hydroxy-17-methyl-5a-androstano[3,2-c]pyrazole
Deff / Bulkmedel: Fördelaktigt på bulk i kombination med andra injects. Mycket bra alternativ vid deff.
Halveringstid: 8 timmar (cirka 4 ggr längre för inject)
Vanlig nybörjardosering: 20-50mg varje dag i minst 30 dagar.
Acne: Förekommer
Anabol aktivitet: Ja
Vattenbindande: Nej tvärtom
Högt blodtryck: Ja
Aromatisering: Nej
Risk för gynekomasti: Extremt låg
Levervärden: Påverkas mycket negativt
Blodfetter: Påverkas mycket negativt
Högandrogen aktivitet: Ja
Minskar HPGA funktion: Ja, moderat
Påverkar välmåendet: Inte mycket

Kommentarer:
Stanozolol i alla dess former är känt för extrem styrka och grym hårdhet. Detta preparatet är vanligt inför tävlingar där man skall vara så hård som möjligt men bygger inte speciellt mycket massa ensamt. Många upplever dock att winstrol på en bulkkkur är positivt för massbyggandet dels för att det ger mycket styrka men en till teori att det sänker SHBG mycket. Det är vetenskapligt bevisat att stanozolol sänker SHBG, vilket då gör att andra AAS är mer fria i blodbanan och kan då nyttjas av kroppen bättre. I vilket fall kan winstrol med godhet användas både när man bulkar och deffar och kan kombineras med i princip vad som helst. Vanliga biverkningar av winstrol är ledvärk, och det beror på att kollagensyntesen förändras av stanolzolol, visserligen ökar den markant men kollagenfibrerna blir svagare och skörare. Tänk er skillnaden mellan en sten och metall, en sten är ju hårdare än metall men bräckligare än metall. Nu är det inte säkert att det är exakt såhär men principen om ledproblem av winstrol skall nå fram i alla fall. Många upplever som en följd av detta, ledvärk på winstrol och andra märker ingenting alls. Winstrol är också styggt mot blodfetter och levern men trots alla dessa bieffekter är det många som gillar den för dess styrka och hårdhet den ger.

Kontring av gynekomasti:
Extremt ovanligt, men kan förekomma efter kuren då man har låga nivåer av testosteron eller om man doserar oregelbundet under kuren. Kontras bäst med Nolvadex och Letrozole.
Var också beredd på att även om risken för gynekomasti är extremt ovanlig så vet man aldrig om man får fakes, man kan lika gärna få testosteron eller något annat som har risk för gynekomasti. Så man skall alltid vara redo med kontringar för gynekomasti.
__________________
"We should force our believes to conform to the evidence of reality, rather than the other way around." - Lawrence Krauss
"Big breakthroughs happen when what is suddenly possible meets what is desperately necessary" - Thomas Friedman
__________________
Senast redigerad av Glomgold 2011-12-13 kl. 11:51. Anledning: HPTA -> HPGA
 
BengtZz
Medlem
BengtZzs avatar
Oxymetholone
Vanliga namn: Oxar, anadrol och droll

Alla effekter är jämförda som om preparatet var intaget utan andra AAS och doseringarna är antagna för just män, om ingenting annat står markerat.

Medicinskt Namn: Oxymetholone
Kemisk struktur (IUPAC): 17ß-hydroxy-2-hydroxymethylidene-17a-methyl-3-androstanone
Deff / Bulkmedel: Fördelaktigt på bulk i kombination med andra injects eller ensamt. Finns mycket bättre alternativ för deff.
Halveringstid: 8 timmar
Vanlig nybörjardosering: --- (rekommenderas inte för nybörjare)
Acne: Vanligt
Anabol aktivitet: Ja
Vattenbindande: Ja, mycket
Högt blodtryck: Ja, mycket
Aromatisering: Nej
Risk för gynekomasti: Låg
Levervärden: Påverkas mycket negativt
Blodfetter: Påverkas negativt
Högandrogen aktivitet: Nej, extremt låg
Minskar HPGA funktion: Ja, moderat till mycket
Påverkar välmåendet: Negativt för många

Kommentarer:
Oxar är känt för mycket massa, styrka och mycket vikt på kort tid. Många gillar oxar väldigt mycket medan andra hatar det och mår dåligt under kuren. Det har ofta tyckts vara mystiskt att oxar orsakar så stor vattenbindning även fast den inte kan konvertera till östrogen eller besitter några progesterona egenskaper, anledningen till detta är att oxar är den AAS (så vitt jag vet) med absolut lägst androgen effekt, i princip ingen. Androgena effekter motverkar östrogena effekter, och eftersom oxar hämmar egenproduktionen av testosteron så har man i princip ingen androgen aktivitet kvar i kroppen om man använder oxar ensamt, då räcker endast lite östrogen till att göra stora effekter, därför delvis blir man så uppsvälld på oxar och det kan också förklara varför man mår så dåligt under en kur på oxar. Många av dessa bieffekter kan man undvika sålänge man använder det som ett blastingpreparat i en kur baserad på injects där man kör oxar i tex 4 veckor och vilar i 2 till 4 veckor igen. Oxar sänker SHBG men inte lika kraftigt som tex stanozolol. Oxar är ingen nybörjarsteroid och jag rekommenderar inte nybörjare att prova denna, jag rekommenderar faktiskt att man inte ens över huvudtaget kör oxar ensamt utan bör köras med något androgent i kombination.

Kontring av gynekomasti:
Bäst med Nolvadex och Proviron. Dosera 160mg Nolvadex dag ett och fortsätt sedan med 20mg nolvadex kuren och PCT igenom. Komplettera med 25-75mg Proviron tills dess att känningarna av gynekomasti försvinner och fortsätt med 25mg proviron resten av kuren och PCT igenom.
__________________
"We should force our believes to conform to the evidence of reality, rather than the other way around." - Lawrence Krauss
"Big breakthroughs happen when what is suddenly possible meets what is desperately necessary" - Thomas Friedman
__________________
Senast redigerad av Glomgold 2011-12-13 kl. 11:52. Anledning: HPTA -> HPGA
 
BengtZz
Medlem
BengtZzs avatar
4-Chlorodehydromethyltestosterone
Vanliga namn: OT, tboll och oral turinabol

Alla effekter är jämförda som om preparatet var intaget utan andra AAS och doseringarna är antagna för just män, om ingenting annat står markerat.

Medicinskt Namn: 4-Chlorodehydromethyltestosterone
Kemisk struktur (IUPAC): (8R,9S,10R,13S,14S,17S)-4-chloro-17-hydroxy-10,13,17-trimethyl-7,8,9,11,12,14,15,16-octahydro-6H-cyc lopenta[a]phenanthren-3-one
Deff / Bulkmedel: Fungerar bra som både deff och bulkpreparat
Halveringstid: 16 timmar
Vanlig nybörjardosering: 30-60mg om dagen i minst 40 dagar. Rekommenderas för nybörjare.
Acne: Vanligt
Anabol aktivitet: Ja
Vattenbindande: Ja lite
Högt blodtryck: Ja lite
Aromatisering: Nej
Risk för gynekomasti: Låg
Levervärden: Påverkas negativt
Blodfetter: Påverkas negativt
Högandrogen aktivitet: Nej låg
Minskar HPTA funktion: Ja, moderat
Påverkar välmåendet: Aningen negativt för många

Kommentar:
OT är en mycket potent lågandrogen steroid som bygger rätt bra med massa. Den är inte känd för att användaren ökar i styrka eller att man blir väldigt hård. Det är lite av en kombination mellan oxar och dbollar, lite som att den är en all-round oral steroid med ganska lite biverkningar men ändå bra massbygge. Det största problemet med OT är att den är lågandrogen och därmed får många problem med potensen och välmåendet efter ett par veckor inpå kur, då är det fördelaktigt att bruka proviron under tiden för att jämna ut de lågandrogena effekterna. Men även proviron har bieffekter, läs mer under "mesterolone". OT är en bra nybörjarsteroid för att man behöver inte väldigt många olika preparat och eller kunskaper för att kontra eventuella biverkningar, för att mer bli insatt varför den är bra för nybörjare är det bara att läsa på mer helt enkelt så bildar man sig en god uppfattning om hur olika preparat fungerar generellt hos människor.

Kontring av gynekomasti:
Bäst med Nolvadex och Proviron. Dosera 160mg Nolvadex dag ett och fortsätt sedan med 20mg nolvadex hela kuren och PCT igenom. Komplettera med 25-75mg Proviron tills dess att känningarna av gynekomasti försvinner och fortsätt med 25mg proviron resten av kuren och PCT igenom.
__________________
"We should force our believes to conform to the evidence of reality, rather than the other way around." - Lawrence Krauss
"Big breakthroughs happen when what is suddenly possible meets what is desperately necessary" - Thomas Friedman
 
BengtZz
Medlem
BengtZzs avatar
Oxandrolone
Vanliga namn: Anavar

OBS: Bör inte förväxlas med Oxymetholone.

Alla effekter är jämförda som om preparatet var intaget utan andra AAS och doseringarna är antagna för just män, om ingenting annat står markerat.

Medicinskt Namn: Oxandrolone
Kemisk struktur (IUPAC): 17b-hydroxy-17a-methyl-2-oxa-5a-androstan-3-one
Deff / Bulkmedel: Finns mycket bättre alternativ för bulk, används främst vid deff.
Halveringstid: 10 timmar
Vanlig nybörjardosering: 30-60mg om dagen i minst 40 dagar. Rekommenderas för nybörjare.
Acne: Förekommer
Anabol aktivitet: Ja lite
Vattenbindande: Nej
Högt blodtryck: Nej
Aromatisering: Nej
Risk för gynekomasti: Låg
Levervärden: Påverkas lite negativt
Blodfetter: Påverkas negativt
Högandrogen aktivitet: Nej låg
Minskar HPGA funktion: Ja, lite till moderat
Påverkar välmåendet: Aningen negativt för många

Kommentar:
Anavar är är en lågandrogen steroid som är känt för att få en "tonad"-look. Gillar inte uttrycket egentligen men man blir inte superhård på anavar och inte vattnig heller. Anavar bygger dåligt med massa men man ökar rätt bra i styrka, anavar är också känt för väldigt få bieffekter och är det mest rekommenderade AAS preparatet för kvinnor. Anavar är väldigt milt preparat för kroppen men många upplever bieffekter liknande de man kan få på OT med dålig potens och lite sämre välmående under kuren, det beror på att anavar är lågandrogent. Vill man kontra dessa bieffekter så rekommenderas lågdos proviron(mesterolone) cirka 20-25mg, dock medför ju även proviron bieffekter (tänk på det). Anavar används mest i deffkurer och jag skulle aldrig rekommendera något att använda anavar i bulksyfte, finns mycket bättre preparat för detta syftet. Anavar sänker också SHBG rätt kraftigt, vilket då kan ha sina fördelar i kombination med andra AAS, men här finns det bättre alternativ kan jag tycka för just det syftet, som tex stanozolol.

Kontring av gynekomasti:
Bäst med Nolvadex och Proviron. Dosera 160mg Nolvadex dag ett och fortsätt sedan med 20mg nolvadex hela kuren och PCT igenom. Komplettera med 25-75mg Proviron tills dess att känningarna av gynekomasti försvinner och fortsätt med 25mg proviron resten av kuren och PCT igenom.
__________________
"We should force our believes to conform to the evidence of reality, rather than the other way around." - Lawrence Krauss
"Big breakthroughs happen when what is suddenly possible meets what is desperately necessary" - Thomas Friedman
__________________
Senast redigerad av Glomgold 2011-12-13 kl. 11:52. Anledning: HPTA -> HPGA
 
BengtZz
Medlem
BengtZzs avatar
Mesterolone
Vanliga namn: Proviron

Alla effekter är jämförda som om preparatet var intaget utan andra AAS och doseringarna är antagna för just män, om ingenting annat står markerat.

OBS: Proviron använder man i princip aldrig ensamt, så därför utelämnar jag viss information om hur det ter sig eftersom det är irrelevant.

Medicinskt Namn: Mesterolone
Kemisk struktur (IUPAC): 1 alpha-methyl-17 beta-hydroxy-5 alpha-androstan-3-one
Deff / Bulkmedel: ---
Halveringstid: ---
Vanlig nybörjardosering: 25mg om dagen.
Acne: ---
Anabol aktivitet: Ingen alls
Vattenbindande: Nej
Högt blodtryck: ---
Aromatisering: Nej
Risk för gynekomasti: Omöjligt
Levervärden: Påverkas inte negativt
Blodfetter: ---
Högandrogen aktivitet: Ja
Minskar HPGA funktion: Nej
Påverkar välmåendet: Väldigt positivt

Kommentar:
Proviron är en högandrogen steroid som inte påverkar HPGA på låga doser, som tex 25-50mg om dagen. Proviron bygger absolut ingen muskelmassa alls och det är inte heller därför proviron används utan för att kontra bieffekter och jämna ut effekter i kombination med andra AAS eller under PCT. Proviron kan användas för att motverka vattenansamlingar och andra östrogena biverkningar som till exempel gynekomasti men främst på kurer som är lågandrogena och inte aromatiserar, går man på en högaromatiserande kur som tex testosteron så hjälper inte proviron speciellt mycket emot vatten eller gynekomasti, eftersom det redan är en högandrogenkur. Proviron besitter dock väldigt högandrogena egenskaper och detta kan leda till att man till exempel tappar hår på hjässan och luggen om man har genetiska anlag för detta. Proviron bör absolut inte användas av kvinnor. Största syftet med proviron är att använda det under en oral kur av lågandrogena preparat för att motverka bieffekter, det kan även användas efter vilken kur som helst på doser som 25-50mg om dagen för att undvika till exempel dåligt välbefinnande och välmående utan att påverka HPGA, detta är då en mycket stark fördel för Proviron.
Läs gärna mer om Masteron(Drostanolone) här i tråden för att få mer helhetsbild om högandrogener likt Proviron i allmänhet.

Kontring av gynekomasti:
Mesterolone kan omöjligt orsaka gynekomasti och används i vissa fall, beroende på kur, för att motverka gynekomasti.
Var också beredd på att även om risken för gynekomasti är omöjlig så vet man aldrig om man får fakes, man kan lika gärna få dbollar eller något annat som har risk för gynekomasti. Så man skall alltid vara redo med kontringar för gynekomasti.
__________________
"We should force our believes to conform to the evidence of reality, rather than the other way around." - Lawrence Krauss
"Big breakthroughs happen when what is suddenly possible meets what is desperately necessary" - Thomas Friedman
__________________
Senast redigerad av Glomgold 2011-12-13 kl. 11:58. Anledning: HPTA -> HPGA
 
BengtZz
Medlem
BengtZzs avatar
Testosteron Enanthate/Cypionate
Vanliga namn: Galenika, Testobol, Test-E/C eller helt enkelt Testosteron Enanthate/Cypionate.

Alla effekter är jämförda som om preparatet var intaget utan andra AAS och doseringarna är antagna för just män, om ingenting annat står markerat.

Obs: Enanthate och Cypionate verkar i princip identiskt, Cypionate har aningen längre halveringstid än Enanthate men övriga effekter är i princip de samma.

Medicinskt Namn: Testosteron
Kemisk struktur (IUPAC): (8R,9S,10R,13S,14S,17S)- 17-hydroxy-10,13-dimethyl-1,2,6,7,8,9,11,12,14,15,16,17- dodecahydrocyclopenta[a]phenanthren-3-one
Deff / Bulkmedel: Perfekt på bulk och fungerar bra på deff
Halveringstid: 5-6 dagar
Vanlig nybörjardosering: 250mg var femte dag. Rekommenderas för nybörjare.
Acne: Vanligt
Anabol aktivitet: Ja
Vattenbindande: Ja
Högt blodtryck: Inte mycket
Aromatisering: Ja
Risk för gynekomasti: Moderat till hög (väldigt dosberoende)
Levervärden: Påverkas inte (endast marginellt på väldigt höga doser)
Blodfetter: Endast negativt på högdos
Högandrogen aktivitet: Ja mycket
Minskar HPGA funktion: Ja, moderat till hög
Påverkar välmåendet: Mycket positivt

Kommentar:
Testosteron Enanthate, Cypionate eller Propionate är basen till i princip alla kurer av injects och det rekommenderas att man har någon typ av esteriserad testosteron till alla sina kurer. På grund av den långa halveringstiden av E/C så behöver användaren bara dosera var femte eller en gång i veckan. Om man dock börjar gå på doseringar över grammet kan det vara fördelaktigt att dosera oftare för att få jämnare nivåer. Test-E/C brukar ofta kallas kungen av massa och i kombination med till exempel deca och dboll på bulk så växer man väldigt bra, gör man inte det så brukar det sägas att man inte växer av någonting alls. Testosteron gör att man mår bra, ökar sexlusten och håller övriga funktioner i kroppen igång, de största märkbara biverkningarna av dosering under grammet per vecka skulle vara risk för gynekomasti och hårförlust. Men som med alla preparat när man börjar gå på väldigt höga doseringar så påverkas även blodfetter och liknande negativt. Testosteron är annars duktig på att hålla delarna inuti kroppen normala, så att säga, med tanke på blodtryck, blodfetter och leverkapacitet. Jag rekommenderar 250mg e5d i cirka 8-10 veckor som en väldigt bra förstakur med frontning på 500mg de två första sticken. Läs mer här Frontning - En Guide/FAQ. Test-E/C är milt att injicera och orsakar sällan stora smärtor, men i början på en kur så brukar det göra lite extra ont, man vänjer sig med tiden.

Kontring av gynekomasti:
Bäst med Nolvadex och Letrozole. Dosera 160mg Nolvadex dag ett och fortsätt sedan med 20mg nolvadex hela kuren och PCT igenom, alternativt lägg in arimidex när känningarna av gynekomasti har lagt sig och fortsätt kuren med normal dosering och arimidex tills dess att man börjar PCT. Komplettera med Letrozole om du kör högdos och inte vill sänka dosen, annars så bör man sänka dosen på alla aromatiserande preparat i kuren. Om man vet ifrån början att man är känslig emot gynekomasti kan arimidex vara ett bra preparat i att motverka en stor del av aromatiseringen i förebyggande syfte, men som fallskärm när gyno väl kommer är det bättre med Nolvadex och/eller Letrozole än Arimidex.
__________________
"We should force our believes to conform to the evidence of reality, rather than the other way around." - Lawrence Krauss
"Big breakthroughs happen when what is suddenly possible meets what is desperately necessary" - Thomas Friedman
__________________
Senast redigerad av Glomgold 2011-12-13 kl. 11:53. Anledning: HPTA -> HPGA
 
BengtZz
Medlem
BengtZzs avatar
Testosteron Propionate
Vanliga namn: Propp, testo propp, Test-P eller helt enkelt Testosteron Propionate

Alla effekter är jämförda som om preparatet var intaget utan andra AAS och doseringarna är antagna för just män, om ingenting annat står markerat.

Medicinskt Namn: Testosteron
Kemisk struktur (IUPAC): (8R,9S,10R,13S,14S,17S)- 17-hydroxy-10,13-dimethyl-1,2,6,7,8,9,11,12,14,15,16,17- dodecahydrocyclopenta[a]phenanthren-3-one
Deff / Bulkmedel: Fungerar på bulk och perfekt på deff
Halveringstid: 1,5 dagar
Vanlig nybörjardosering: 75mg varannan dag.
Acne: Förekommer
Anabol aktivitet: Ja
Vattenbindande: Lite
Högt blodtryck: Inte mycket
Aromatisering: Ja
Risk för gynekomasti: Låg till moderat (väldigt dosberoende)
Levervärden: Påverkas inte (endast marginellt på väldigt höga doser)
Blodfetter: Endast negativt på högdos
Högandrogen aktivitet: Ja mycket
Minskar HPGA funktion: Ja, moderat
Påverkar välmåendet: Mycket positivt

Kommentar:
Testosteron Enanthate, Cypionate eller Propionate är basen till i princip alla kurer av injects och det rekommenderas att man har någon typ av esteriserad testosteron till alla sina kurer. På grund av den korta halveringstiden av P så måste användaren dosera varje eller varannan dag. Test-P är väldigt vanligt vid alla deffkurer som är baserade på inject och är perfekt i kombination med andra högandrogena och icke aromatiserande AAS på en deff. Testosteron gör att man mår bra, ökar sexlusten och håller övriga funktioner i kroppen igång, de största märkbara biverkningarna av dosering under grammet per vecka skulle vara risk för gynekomasti och hårförlust. Men som med alla preparat när man börjar gå på väldigt höga doseringar så påverkas även blodfetter och liknande negativt. Testosteron är annars här duktig på att hålla delarna inuti kroppen normala, så att säga, med tanke på blodtryck, blodfetter och leverkapacitet. Eftersom det är såpass kort halveringstid på Test-P så brukar det bara ta någon eller ett par dagar innan man känner av effekt. Test-P är inte milt att injicera och orsakar ofta ömhet och smärtor, men i början på en kur så brukar det göra lite extra ont, man vänjer sig med tiden och då brukar det inte vara några problem alls. Det samma gäller de flesta estrar med kort halveringstid.

Kontring av gynekomasti:
Bäst med Nolvadex och Letrozole. Dosera 160mg Nolvadex dag ett och fortsätt sedan med 20mg nolvadex hela kuren och PCT igenom, alternativt lägg in arimidex när känningarna av gynekomasti har lagt sig och fortsätt kuren med normal dosering och arimidex tills dess att man börjar PCT. Komplettera med Letrozole om du kör högdos och inte vill sänka dosen, annars så bör man sänka dosen på alla aromatiserande preparat i kuren. Om man vet ifrån början att man är känslig emot gynekomasti kan arimidex vara ett bra preparat i att motverka en stor del av aromatiseringen i förebyggande syfte, men som fallskärm när gyno väl kommer är det bättre med Nolvadex och/eller Letrozole.
__________________
"We should force our believes to conform to the evidence of reality, rather than the other way around." - Lawrence Krauss
"Big breakthroughs happen when what is suddenly possible meets what is desperately necessary" - Thomas Friedman
__________________
Senast redigerad av Glomgold 2011-12-13 kl. 11:53. Anledning: HPTA -> HPGA
 
BengtZz
Medlem
BengtZzs avatar
Nandrolone Decanoate
Vanliga namn: Deca, dubbeldeca, deca-durabolin men jag föredrar Nandro-D

Alla effekter är jämförda som om preparatet var intaget utan andra AAS och doseringarna är antagna för just män, om ingenting annat står markerat.

Medicinskt Namn: Nandrolone eller 19-nortestosteron
Kemisk struktur (IUPAC): 17ß-Hydroxyestra-4-en-3-one
Deff / Bulkmedel: Perfekt på bulk och bra på deff
Halveringstid: 10 dagar
Vanlig nybörjardosering: --- (rekommenderas inte för nybörjare)
Acne: Ovanligt
Anabol aktivitet: Ja
Vattenbindande: Lite
Högt blodtryck: Nej
Aromatisering: Mycket låg
Risk för gynekomasti: Låg
Levervärden: Påverkas inte (endast marginellt på väldigt höga doser)
Blodfetter: Positivt
Högandrogen aktivitet: Nej, låg
Minskar HPGA funktion: Ja, extremt mycket
Påverkar välmåendet: Aningen negativt

Kommentar:
Deca bör alltid, alltid kombineras med testosteron och är en väldigt bra massbyggare men inte så påtaglig på styrkeökningarna. Den är lågandrogen och mycket anabol i skelettmuskulatur, så den bygger väldigt bra med massa. Deca kan användas bra i både bulk och deff men med enbart deca och lite testo blir man inte riktigt hård, men de fettförbrännande egenskaperna finns fortfarande (man tappar alltså inte mer fett, men på mer fördelaktiga ställen, läs i början av tråden).

Till skillnad ifrån andra steroider så märker man knappt av att man går på deca (om man inte går på den helt ensamt). Men om man går på testosteron och deca så är det som att gå på en kur av testosteron, man märker ingen skillnad alls, förutom att man har deca i sig också. Den är alltså väldigt mild under själva kuren och man märker bara av de positiva effekterna den ger, som skadeläkning, återhämtning från gymmet och bätte leder. Det beror på att deca ökar kollagensyntesen med upp till 300% och gör brosk/senor starkare, tåligare och reparerar sig bättre. En till fördel med just deca för att den är så lågandrogen är då att den är mycket god för användare som är rädda för att tappa sitt hår. I och med den långa halveringstiden av decanoate så kan man sticka en gång i veckan utan att få märkbart reducerade nivåer i blodplasmat. När man börjar trappa upp på 2g deca i veckan kan det börja bli fördelaktigt att dosera var femte dag eller två gånger i veckan.

Det största problemet med deca är att den är för lågandrogen och att den motverkar HPGA väldigt kraftigt samt att dess 5-alfa reducerade metabolit (som för de flesta AAS är mycket mer androgent) så är den mycket mindre androgen i fallet för deca. Vilket gör att användaren kan känna av dålig sexlust, impotens, kasst välmående och allmän dålig motivation, det är därför man bör kombinera med testosteron som effektivt kontrar dessa bieffekter. Efter användning av deca kan man ha sin egenproduktion av testosteron mycket hämmad en lång tid framöver och PCT på deca är inte alltid lätt, det är mest därför det absolut inte bör användas av nybörjare och det finns ingen kontring emot detta, en god PCT är alltså det enda man kan göra för att återhämta sin egenproduktion så snabbt som möjligt. Deca är också likt Boldenone med sin långa halveringstid och är detekterbar på dopingtester i upp till ett år efter användandet.

Kontring av gynekomasti:
Bäst med Letrozole och något högandrogent som inte aromatiserar. Men man bör alltid kombinera deca med testosteron så man bör sänka dosen testo till 250mg e5d eller mindre och lägga in hög dos av Letrozole (2mg ed) tills känningarna försvinner. Hur man gör sedan får man bestämma själv, detta är ingen preparat för nybörjare så användaren bör veta själv hur han skall göra, alternativt vara tillräckligt kunnig för att inse för- och nackdelar med vad denne väljer att göra.

Har man inte Letrozole tillgängligt så måste man sänka dosen aromatiserande preparat väldigt mycket, sluta med dbollar tex och lägg dosen testo på typ 125mg e7d och hög dosering av Nolvadex. Problemet med just deca är att den har en progesteron aktivitet, och progesteron assisterar östrogen aktivitet vilket gör att om gynekomasti väl blir inducerat är det svårstoppat och det enda egentligen säkra sättet är att döda allt östrogen totalt, det kan man göra med Letrozole men det kan man inte göra med Nolvadex, dessutom ökar Nolvadex känsligheten i den progersterona receptorn en aning. Nolvadex kan hjälpa men är absolut ingen garanti, bland annat därför tren inte rekommenderas för nybörjare, letrozole är heller inte rekommenderat för nybörjare.
__________________
"We should force our believes to conform to the evidence of reality, rather than the other way around." - Lawrence Krauss
"Big breakthroughs happen when what is suddenly possible meets what is desperately necessary" - Thomas Friedman
__________________
Senast redigerad av Glomgold 2011-12-13 kl. 11:54. Anledning: HPTA -> HPGA
 
BengtZz
Medlem
BengtZzs avatar
Drostanolone Dipropionate/Enanthate
Vanliga namn: Masteron, Masteron Enanthate mindre känt som Drolban

Alla effekter är jämförda som om preparatet var intaget utan andra AAS och doseringarna är antagna för just män, om ingenting annat står markerat.

Obs: Jag valde att ta med Dipropionate och Enanthate i samma kategori för de liknar varann såpass mycket, Diproionoate har 2 dagars halveringstid och Enanthate har 5 dagars halveringstid.

Medicinskt Namn: Drostanolone
Kemisk struktur (IUPAC): (2R,5S,8R,9S,10S,13S,14S,17S)-17-hydroxy- 2,10,13-trimethyl-1,2,4,5,6,7,8,9,11,12,14,15,16,17- tetradecahydrocyclopenta[a]phenanthren-3-one
Deff / Bulkmedel: Kan vara bra på bulk, perfekt på deff
Halveringstid: 2-5 dagar
Vanlig nybörjardosering: 50mg e2d eller 200mg e5d.
Acne: Ovanligt
Anabol aktivitet: Ja
Vattenbindande: Nej tvärtom
Högt blodtryck: Inte mycket
Aromatisering: Nej
Risk för gynekomasti: Omöjlig
Levervärden: Påverkas inte (endast marginellt på väldigt höga doser)
Blodfetter: -vet ej- (troligen inte extrem förändring)
Högandrogen aktivitet: Ja mycket
Minskar HPGA funktion: Ja
Påverkar välmåendet: Positivt

Kommentar:
Masteron utvecklades för att kontra bröstcancer hos kvinnor, och i kombination med Nolvadex visade det sig vara extremt effektivt. Det beror på att Drostanolone är ett derivat av DHT, DHT är ett 5-alfa reducerat derivat av testosteron. Alla högandrogener som är 5-alfa reducerade besitter effekter som motverkar östrogen, androgen aktivitet motverkar alltså östrogen aktivitet och det är här masteron många gånger är intressant. Förutom bra styrka man får på masteron så blir användaren även en god hårdhet, masteron är alltså populärt innan tävlingar. Den egentligen största skillnaden mellan masteron enanthate och dipropionate är halveringstiden där man måste injicera dipropionate oftare än enanthate, annars är de väldigt lika. Ökad sexlust och potens kan vara ett faktum, men inte om man doserar för högt och doserar ensamt, även män behöver lite östrogen för att fungera bra sexuellt. Då masteron motverkar östrogena effekter och motverkar egenproduktionen av testosteron så finns det inte mycket östrogen kvar om man kör en kur på endast masteron.

Vanliga bieffekter på masteron är typiska för högandrogener och det är hårförlust på huvudet, mer hår på resten av kroppen, aggressivitet (diskutabelt), temporär förstoring av prostata.

Kontring av gynekomasti:
Masteron används för att kontra gynekomasti och är likt proviron på många sätt, förutom att masteron även ger styrka och kan bygga muskler. Men en kur på endast masteron är inte att rekommendera, det används främst för att få hårdhet eller att motverka östrogena effekter överlag. Läs gärna mer om Proviron(Mesterolone) här i tråden för att få mer helhetsbild.

Var också beredd på att även om risken för gynekomasti är omöjlig så vet man aldrig om man får fakes, man kan lika gärna få testosteron eller något annat som har risk för gynekomasti. Så man skall alltid vara redo med kontringar för gynekomasti.
__________________
"We should force our believes to conform to the evidence of reality, rather than the other way around." - Lawrence Krauss
"Big breakthroughs happen when what is suddenly possible meets what is desperately necessary" - Thomas Friedman
__________________
Senast redigerad av Glomgold 2011-12-13 kl. 11:58. Anledning: HPTA -> HPGA
 
Ämnet är stängt
Topp Dela »