Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
Resultat: Skumt eller inte?
Skumt
77,60%
4021 röster
Inte skumt
22,40%
1161 röster
2021-01-19, 15:57
  #91117
Avstängd
wwrs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av BWisser
Helt ointressant hur många eller få som "försvarar" USA:s åtal, ett korkat argument. Dessutom missförstod du mig, det var ett konstaterande av fakta, inte ett "försvar".
Menar du att lagen gäller bara vissa men inte för dem som gör saker som du gillar?
Det är bara du och Anonymare av alla som bedömt detta fall som anser att journalister inte har rätt att offentliggöra detta.

https://youtu.be/UaqY12VHFv4

Vad hände? Ingen av de som sköt ställdes inför rätta. Assange och Manning har hamnat i fängelse.

Du och Anonymare är ensamma i er tolkning av lagen.

Edit
Det finns en tredje person som stöder åtalet. Det är domaren Baraitser. Men hennes attityd till Assange har kritiserats av många.
__________________
Senast redigerad av wwr 2021-01-19 kl. 16:10.
Citera
2021-01-19, 16:59
  #91118
Medlem
outoftheblues avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Okynne
Jag tycker det är gagnlöst att spekulera om möjligheten till att något är förtal innan vi ens har sett det. Det är intressant att AA ger ut en bok, och värt att påpeka här. Sen tycker jag inte det finns mer att säga - än i alla fall.

Men att Julian Assange "själv under många år offentligt kommenterat händelserna" stämmer inte. När det första gången sågs något uttalande alls från JA så var det för att förhöret med honom publicerades i Expressen hösten 2010. Det var absolut inget han gick ut med, utan tvärtom var han orolig över att det skulle läcka till pressen och tog upp den frågan i början av förhöret. Sen höll han tyst och tyst ända tills Sverige äntligen förhörde honom igen. Nu är det för övrigt åratal sen JA hade möjlighet att uttala sig offentligt överhuvudtaget.
Dagens artikel i Aftonbladet kan väl sägas innehålla förtal, eftersom JA där beskrivs som kvinnornas förövare:

Under alla år som gått sedan 2010 har Anna och Sofia fortfarande utsatts för hat och hot från ett globalt drev. De har levt under sin förövares skugga. Eftersom de inte velat kommentera fallet före rättsväsendet haft sin gång har de inte ännu berättat sina historier fullt ut.

Hela artikeln för dokumentation, kan ju komma att ändras i.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a...a-och-sofia-ut

Citera
2021-01-19, 17:01
  #91119
Medlem
trenterxs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av O.s.a.
Nu är båda målsägarna intervjuade i Kalla fakta som finns på TV4play från kl 19 ikväll.
Boksläpp, SVT med Carina Bergfält, Kalla fakta. Allt inom en vecka. så välregisserat. Frågan är av vem?
Anna A har ju skrivit en hel bok om sig själv och Assange. Hon har säkert jobbat hårt på lanseringen. Man kan dock undra vad som driver henne att åter älta ett fall som alla trodde var avfärdat.

Vill hon återupprätta sin heder? Men i så fall är ju fokus på Assange helt fel. Han har varit extremt försiktig i att uttala sig negativt om båda målsägarna. Däremot har det funnits övertramp på nätet.

Om man verkligen vill reda ut vad som hände så borde fokus ligga på den urspårade rättsprocessen och de yttre påtryckningarna på denna. Vi får se om SVT och TV4 vågar sig in på det området.
__________________
Senast redigerad av trenterx 2021-01-19 kl. 17:03.
Citera
2021-01-19, 17:17
  #91120
Medlem
outoftheblues avatar
Expressens artikel på samma tema som Aftonbladets innehåller detaljer som inte riktigt stämmer med vad som kommit fram tidigare:

Efteråt kände hon skam och försökte förtränga händelsen. Men samtidigt vägrade Assange lämna lägenheten.

Hon berättar att det tog en vecka innan han lämnade hemmet. Det var samma morgon som Anna kontaktades av Sofia, som ville få tag i Assange. Samtalet kom från Södersjukhusets avdelning för våldtagna kvinnor.

Sofia är den andra kvinnan. I ”Kalla fakta” berättar hon om ångern. Hur Julian Assange tjatade om att få följa med henne hem och hur hon till slut gick med på det.


https://www.expressen.se/nyheter/ass...-efter-tio-ar/

AA fick ständiga erbjudanden om att JA kunde bo hos andra, men verkar ha varit nöjd med att ha honom kvar enligt förhör i HäPM, inte minst vittnesmål från kräftskivan. Så varför säger hon att JA vägrade lämna hennes lägenhet? Han verkar ju ha lämnat så fort hon sa åt honom. Och SW säger att han tjatade på att få följa med henne hem, men nämner inget om att hon ville att de skulle ta in på hotell. Kom ihåg att anledningen att han lånade AAs lägenhet var att han inte kände sig trygg på hotell.

Så svartmålningen och smutskastning mot JA, av kvinnorna, fortsätter. Och de har mage att gnälla över "drevet" mot dem själva.
Citera
2021-01-19, 17:18
  #91121
Medlem
trenterxs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av outoftheblue
[i]Under alla år som gått sedan 2010 har Anna och Sofia fortfarande utsatts för hat och hot från ett globalt drev. De har levt under sin förövares skugga... .
Det där citatet från Aftonbladet visar hur man kopplar ihop "ett globalt drev" med "sin förövares skugga". "Förövaren", dvs Assange, blir skyldigt till det globala drevet genom att kasta sin skugga. Man behöver inte påstå att han bidragit till drevet, det räcker med att han kastar sin skugga. Som i titeln på Annas bok. Ett helt absurt sett att resonera. Försåtligt.

Assange har nekat till det han anklagas för. Det innebär ju inte att han driver drev. Jag känner inte till några exempel på att han förtalat dem, eller överhuvudtaget nämnt Anna och Sofia vid namn.
__________________
Senast redigerad av trenterx 2021-01-19 kl. 17:21.
Citera
2021-01-19, 17:22
  #91122
Medlem
swimmingpools avatar
När visas Kalla Fakta om detta på TV4?
Citera
2021-01-19, 17:27
  #91123
Medlem
För det första är det extremt tragiskt att denna cirkus i Sverige kring JA i min mening tog fokus och momentum från Wikileaks framfart som höll på att dra igång.

Jag kan rekommendera boken ”Julian Assange in Sweden - What really happened” för den som vill läsa storyn relativt objektivt och kronologiskt. Många av förhörsprotokollen från förhör med inblandade personer är med i stora delar vilket är mkt spännande.

Amazon: https://www.amazon.com/Julian-Assang.../dp/B00957HDBI
Citera
2021-01-19, 17:27
  #91124
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av trenterx
Domen?
Sverige har aldrig dömt Assange.
Åklagaren har aldrig åtalat Assange.
Förundersökningen har lagts ner tre gånger av tre olika åklagare.

Däremot dömdes nyligen i brittisk domstol att Assange ej får utlämnas till USA p.ga av de amerikanska fängelsernas djävlighet, med uppenbara risker för psykiskt sammanbrott och självmord.

Intressant att det du nämner inte nämndes i TV4 nyligen i deras "Efter fem" program. Det måste glömts bort av personerna i rutan. Istället får vi höra hårda anklagelser mot Assange och en snabb mening i slutet om att "Assange nekar till anklagelserna". Ingenting annat. Inte båda sidor utan bara en sida. En hård vinklad sida.

Jag hatar våldtäktsmän (ja, läs: hatar) men om man ska berätta en story då får man faktiskt trycka på att den andra sidan fullständigt nekar och ej är dömd. Istället framställer man Assange som dömd av samhället när sanningen är den motsatta. Hur fan kan detta vara lagligt? Ska vi gissa på att 90% av svenskarna som kollade på "Efter fem" nu tror att ett rättshaveri skett och att Assange slapp undan straff?
Citera
2021-01-19, 17:30
  #91125
Medlem
Undra om han kommer lämnas ut till USA nångång .
Citera
2021-01-19, 17:35
  #91126
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av O.s.a.
Nu är båda målsägarna intervjuade i Kalla fakta som finns på TV4play från kl 19 ikväll.
Boksläpp, SVT med Carina Bergfält, Kalla fakta. Allt inom en vecka. så välregisserat. Frågan är av vem?

Konstig fråga. De som skriver och publicerar böcker vill förstås få publicitet för dem. Det gör man bland annat genom att framträda i diverse teveprogram. Att få AA som berättar om detta är en drömgäst för många program, så så snart hon är villig att vara med i sådana sammanhang så sker det.
Citera
2021-01-19, 17:38
  #91127
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Insider08
Undra om han kommer lämnas ut till USA nångång .

Läget vad gäller det är att domstolen har bestämt att han inte ska det, men att USA överklagar det, så det blir nya förhandlingar i London senare i år. Mycket mer information finns i tråden om det ämnet.
Citera
2021-01-19, 17:43
  #91128
Medlem
Passepartouts avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Skelter
Handlar övergreppen om att Julian fått utlösning i kvinnorna mot deras vilja? Det låter ju som att det kanske är det honeytrap-kvinnorna menar. Hur kom dom i kontakt med varandra så satans snabbt?!
Edit: Alltså att dom ville hellre ha kärleksyoghurten ex i ansiktet


Ett tips ni kan dra nytta av, grabbar, häll alltid lite tabasco i kondomen innan ni slänger den i papperskorgen. För säkerhets skull.

En flaska tabasco har man ju alltid med sig

Obetalbar scen i ämnet [The Square]
https://www.youtube.com/watch?v=jc9URO1Mak0

Vill minnas att de inte fann något DNA på kondomen som Ardin rotade fram under sängen efter en vecka ..

Edit: Intressant att denna tråd har blockats av Google att kunna läsas utanför Sverige.
Citat:
Denna diskussion har blivit helt eller delvis blockerad i Europa från Googles sökresultat.
__________________
Senast redigerad av Passepartout 2021-01-19 kl. 17:47.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback