Resultat: Skumt eller inte?
Skumt
77,60%
4021 röster
Inte skumt
22,40%
1161 röster
2010-08-21, 15:00
  #673
Medlem
Det som vore bra att veta skulle vara:

-Hur såg JAs program ut när han vistades i Sverige?
-Finns det några som sett honom i Enköping eller på Södermalm vid de aktuella tidpunkterna?
-Vilka är dessa kvinnor och hur kom de i kontakt med JA?
-Vem är polisen som gjorde anmälan och vilken tidigare erfarenhet har den tjänstemannen av våldtäkt- och ofredandeutredningar?

Analys:

Oavsett om anklagelserna är sanna så kommer det med absolut största sannolikhet leda till att denna historia drar ut på tiden och kommer ligga som ett ok över JA och Wikileaks. Redan nu ser man hur det påverkar. AB inte vill publicera JAs kolumn innan de känner förvissning om uppgifterna tyngd. Man kan räkna med att andra samarbetsaktörer kommer reagera på ett liknande sätt. Det enda som kan bli ett avslut på denna historia är ett erkännande om lögn från kvinnorna, eller ett erkännande av skuld från JA eller ett domslut. Ett domslut skulle dröja många månader. Under tiden kommer detta att kraftigt försvaga Wikileaks och distrahera dem från att få ut sitt budskap.

JAs situation är att han riskerar fängelse och kan därför inte vara helt öppen och ärlig kring omständigheter som riskerar att få honom fälld även om han är oskyldig. Det skulle däremot vara föredömligt om han ändå försakade den egna integriteten och berättade öppet om han haft sex med kvinnor i Sverige.

Om JA är skyldig så borde han avgå och sköta sitt försvar som en privatperson. Är han oskyldig så behöver han ta hand om denna mediastorm utan att hela Wikileaks paralyseras. En ny talesperson måste tillsättas medan JA lägger korten på borden och sedan tar ett steg tillbaka från strålkastarljuset och jobbar internt samtidigt som han kan bevaka polisärendet fullt ut.

Fall som man kan lära av är Clinton som spenderade all vaken tid i många år åt att hantera otrohetsaffärerna. Detta är värre då det handlar om våldtäkt, men det viktigaste är att Wikileaks visar sig större och starkare än myten om att den vilar på en enda man.
Citera
2010-08-21, 15:01
  #674
Medlem
krijgenics avatar
Det finns inte en chans att Assange skulle riskera något sådant här i Sverige, med tanke på Wikileaks bas, relation och dess samarbete med olika medier här. Dessutom när hela världen följer varenda steg han tar, och Amerikanska myndigheter bara väntar på första chans att hugga. Det säger väl sig själv?
__________________
Senast redigerad av krijgenic 2010-08-21 kl. 15:06.
Citera
2010-08-21, 15:04
  #675
Medlem
Det här är väldigt tragiskt och klantigt gjort om CIA ligger bakom ... Är JA oskyldig så gynnar detta honom enormt ... troligen lika mycket som den en gång fängslade Mandela som när han väl blev fri blev nationens störtsa hjälte någonsin ... både bland vita och svarta .....

Är JA skyldig vilket inte mycket pekar emot ...varför skulle sådana anklagelser dyka upp just nu? Lika dålig tajming som för Littorin ...vilket pekar på fejkad story för att sänka honom .... granskning skall till i varenda hörn ... CIA:s hörn likväl som JA:s hörn
Citera
2010-08-21, 15:04
  #676
Medlem
calle555s avatar
Citat:
Ursprungligen postat av NegerSvensk
Hur såg JAs program ut när han vistades i Sverige?
Maila och fråga de som bjöd hit honom.
Citera
2010-08-21, 15:05
  #677
Medlem
Haha vilken setup. Allt handlar om att JA ska känna sig osäker i Sverige och att man "stjäl" hans tid och fokus från viktigare frågor. När JA får uppleva den svenska byråkratin och hur man drar ut på saker och ting kommer han att vara mörbultad och förlorat lite av sin drivkraft.

Skulle dock inte förvåna mig om han haft samlag med de båda damerna i fråga, men knappast våldtäkt. Vilka är de båda damerna och vilka kroppsvätskor/DNA fragment har kunnat identifieras? Glöm heller inte bort att vänster blocket vill riva upp FRA medans Alliansen går någon annans ärenden...
Citera
2010-08-21, 15:06
  #678
Medlem
StojanVlatkovichs avatar
nu går säkerligen alla amatörkonspirationsteoretiker igång på högvarv. CIA?, Pentagon? vem kan ligga bakom? varje gång något oförutsägbart eller extraordinärt inträffar vaknar de. 11/9, Londonbomberna, Holocaust, Månpromenaden 1969, det måste finnas någon djupare mening eller "coverup" som ligger bakom. tyvärr är det är bra mycket troligare att den naturliga förklaringen är den rätta än att skumma konspirationer ligger bakom. livet är ingen hollywoodfilm.
Citera
2010-08-21, 15:06
  #679
Avstängd
Citat:
Ursprungligen postat av Darkwand
http://www.expressen.se/Nyheter/1.21...n-for-valdtakt

"Wikileaks grundare Julian Assange söks av svensk polis.
Han är på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt i Stockholm" - Expressen


Nu är frågan bara om CIA ligger bakom eller om han är en skitstövel.

Staten håller ett tjugotal mentalsjuka kvinnor inlåsta med syftet att genomföra särskilda påtryckningar.
De där kvinnorna har lite olika fantasier, men allt man behöver göra för att jävlas rejält med populära rättshaverister & andra upprorsmakare är att visa de där mentalfallen en bild och ett namn på personen sedan är det bara släppa ut dem och inom 24h kommer de in på någon NÄPO station och berättar att de haft BDSM sex med personen mot sin vilja i 12h.

När anmälan väl är inmatad i det polisiära systemet så är det bara att ringa pressen för att få personen att må riktigt illa.
Citera
2010-08-21, 15:07
  #680
Medlem
-Sulan-s avatar
USA planerar åtal mot Assange:

http://www.dn.se/nyheter/varlden/usa...eaks-1.1157183

Jo det är säkert en tillfällighet att han ska ha hoppat på damer i landet...
Citera
2010-08-21, 15:07
  #681
Medlem
hoppsanns avatar
Citat:
Ursprungligen postat av rövner
Jag tycker händelseförloppet talar emot en konspiration. Att tjejerna tvekade så länge med att anmäla tror jag beror på att det tog ett tag innan dom började prata med varandra om vad som hänt. T.ex. kan den andra tjejen som var något mindre skärrad i förtroende berättat om hur Assange antastat henne och då kan den första tjejen brutit ihop och berättat det hela varpå dom gemensamt vänt sig till polisen.
Om dom varit satta för att professionellt sätta dit Assange hade det inte varit bättre att se till att han också hamnade i häktet i Sverige? Det skulle vara en ännu bättre rubrik.
För mig talar händelseförloppet för en konspiration. De tvekade länge att anmäla så nu finns inga bevis, dna-spår och liknande. Det hade ju varit pinsamt om de hade anmält och ingen dna hade hittats. Nu efter så lång tid är det normalt.

De anmäler inte utan kommer till polisen för att "rådgöra". Det anges att de är rädda. Varför skulle de vara räddare än andra våldtäktsoffer?

Åklagaren har redan börjat backa. Från början var det enligt Expressen-artikeln tal om två våldtäkter och det har redan minskat till en våldtäkt och ett ofredande.

Det här kommer sluta med att båda tjejerna backar och det blir ingen rättegång i brist på bevis. Även om brottet faller under allmänt åtal så går det knappast att ha en rättegång om offren vägrar att delta.

Brott kan inte styrkas och ingenting händer mer än att tvivel och negativ publicitet har skapats.
Citera
2010-08-21, 15:07
  #682
Medlem
Solklart att det är USA som ligger bakom, låt såga att båda kvinnorna har fått 200.000kr var för att ragga upp honom(om dom ens gjort det)eller bara stövla in på en polisstation och anmäla honom. Ett enkelt sätt för USA att få tag på honom. Så jävla smutsigt. Allt för att tysta ner allt. Mitt tips är att han inte lever så länge till.
Citera
2010-08-21, 15:08
  #683
Medlem
StojanVlatkovichs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av BehindRayban
Staten håller ett tjugotal mentalsjuka kvinnor inlåsta med syftet att genomföra särskilda påtryckningar.
De där kvinnorna har lite olika fantasier, men allt man behöver göra för att jävlas rejält med populära rättshaverister & övriga rättshaverister är att visa de där mentalfallen en bild och ett namn på personen sedan är det bara släppa ut dem och inom 24h kommer de in på någon NÄPO station och berättar att de haft BDSM sex med personen mot sin vilja i 12h.

När anmälan väl är inmatad i det polisiära systemet så är det bara att ringa pressen för att få personen att må riktigt illa.

som jag sade. ett praktexemplar.
Citera
2010-08-21, 15:08
  #684
Medlem
kunskaparens avatar
Det är svårt att uttala sig baserat på så lite information.

Jag tycker dock detta verkar mycket osannolikt. En berömd, intelligent och mycket idealistisk aktivist åker till Sverige för att kunna skydda läckandet av aktuell, hemligstämplad information om USAs militär. Väl i Sverige så våldtar han / förgriper sig på två kvinnor, i två olika städer samtidigt som som bägge kvinnorna känner varandra. Allt detta på bara några dagar.

Och kvinnorna påstår att de skulle varit rädda för att anmäla på grund av Assanges "maktposition". Vilken maktposition då, som grundare för en obskyr websajt?

Samtidigt är det inte alls ovanligt med falska anklagelser om våldtäkt mot berömda män.

Naturligtvis är något sånt här jackpot för den amerikanska militära administrationen, vad gäller Assange. Amerikansk inblandning behöver ju inte heller handla om regelrätta honungsfällor eller liknande - dvs att amerikanska intressen betalat kvinnorna. Uppenbarligen är det många som varit inblandade i händelsen innan den blev offentlig. Det kan därför t ex handla om att amerikanska intressen uppmuntrat kvinnorna att anmäla eller på olika sätt försökt föra fram ett tvetydigt förlopp som "en incident".

Det är inte alls osannolikt att Assange är övervakad. Amerikanska myndigheter kan helt enkelt vänta på någon händelse runt honom som de kan utnyttja för att misskreditera honom.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback