• 12 738 online
  • 1 184 639 medlemmar
  • 61 228 674 inlägg
Resultat: Skumt eller inte?
Skumt
77,60%
4021 röster
Inte skumt
22,40%
1161 röster
2012-08-20, 12:33
  #44569
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Akademica
Ja, så länge han är där, så är han säker. Resten får framtiden utvisa...
Mee han är ju medborgare av ecuador nu?
Citera
2012-08-20, 12:35
  #44570
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av OldWolf
Det har införts något nytt i strafflagen för att urvattna begreppet "våldtäkt" och man har hittat på något kallas "våldtäkt, mindre grovt grovt". Detta bestod i att han stoppade in den i halvsovande, slumrande Sofia Wilén.

Lägg märke till att Sofia Wilen inte skrev under förhörsprotokollet, vilket man normalt sätt gör efter ett förhör. Det är ett tecken på att hon kände sig tvingad att säga det som framgår i förhöret, och sen ångrade sig.
Citera
2012-08-20, 12:35
  #44571
Medlem
Akademicas avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Yippee.ki-yay
Mee han är ju medborgare av ecuador nu?
Ja..? Men han är inte i Ecuador, eller hur?
Citera
2012-08-20, 12:36
  #44572
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Yippee.ki-yay
Ärligt talat även om jag tror nått är skumt så varför skickar inte bara england hit han? Om man inte tänker på vem han är och dom har en kriminell i ett annat land vad är problemet kan inte bara ta två poliser gå in i ambassaden och hämta han? Kan vilken kriminell i världen gå in i ambassader och dom får inte gripa nån där eller, jag vet att det är annan mark också fast kan inte va anledning nog för han bor i en ambassad eller hur?

England kan när som helst välja att bryta det avtal man skrivit under. Fast då är det öppet för stater som Iran, Nord Korea, Ryssland osv, att gå in och gripa engelska ambassadörer och konfiskera alla deras hemliga dokumenent.
Citera
2012-08-20, 12:36
  #44573
Medlem
defenseurs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Nostradumbass

[...]
tror det är att Nys beslut gick väldigt fort. Vips hade vi ett läge där USA via sin arga kränkta uthängda ambassad kunde sätta press på Sverige.

Nu fanns ett rättsfall. Jag tror alltså inte att Ny vid tiden för sin återöppning av fallet såg att USA skulle ta chansen att fulspela, utan hon var bara förblindad av sin statsfeminism och svingade sitt fina skinande svärd, den svenska sexualbrottslagstiftningen.

Sedan dess har det varit politik. USA ser chansen att bli av med Wikileaks och Assange. Nu gäller det att skydda Sverige från politiska problem. Marianne Ny ser här sitt fatala misstag gjort i hetsig statsfeministisk radikalanda - precis samma anda som alltid annars är så rätt - inrikespolitiskt sett. Men nu blev det så väldigt jävla fel. Dock är det ingen konspiration utan bara korttänkthet.

Politikerna får panik när dom inser USAs position när/om det skulle finnas ett pågående rättsfall -
lagstödet härför finns redovisat i tråden. EAW hittas som ett sätt att lösa problemet - eller iallafall flytta det utanför Sveriges gränser - bort från svensk utrikespolitik.

När Assange lämnar Sverige 5 veckor försenat med åklagarens goda minne, utan att förhör har hållits smäller hon sedan på honom en internationell arresteringsorder och sen agerar inte Ny - hon kan inte agera rättsligt genom att väcka åtal för då finns risken att Sverige tvingas utlämna Assange till USA.

Det är något som Sverige absolut inte vill göra - men kommer att göra om politikerna tvingas till det. Vi har sen 1950-talet och kalla krigets dagar alltid teamat upp med NATO. Vi måste visa oss välvilliga.

Marianne Ny vet att hon inte kan agera juridiskt för då får det utrikespolitiska konsekvenser. Skriver hon av målet får det konsekvenser för hur vårt rättsväsende fungerar. Allt faller tillbaka på rättssystemet och två personer med feministiska motiv, två välmenande idioter som gjorde ett fatalt misstag i sin feminismiver 2010.

Och här är vi nu. Ny kan inte agera juridiskt - det har hon visat. Carl Bildt ger inga garantier som skriker åt Assange "Kom inte hit!"; Carl behöver inte vara speciellt begåvad, men jag tvivlar på att han är genuint ond. Han vill slippa det politiska beslutet att efter absurda påtryckningar från Obamaadministrationen utlämna Assange. Men allt faller tillbaka på Marianne Nys agerande att återöppna fallet med klart radikalfeministisk agenda. Så kan det gå...

Det behöver inte finnas någon "konspiration" per se - och Finné gjorde det enda rätta att lägga ner målet, baserat på vad som presenterats. Innan det fler utrikespolitiska konsekvenser än det redan fått borde Ny inse sitt misstag - åka till London - skriva av fallet och förtidspensionera sig och pensionera även den radikalfeministiska agendan inom vårt rättssystem som har minskat rättssäkerheten genom att göra "våldtäkt" till lite vafan som helst.

Då slipper Sverige skicka Assange till USA för att behålla vårt samarbete med NATO; ett beslut som är det givna idag eftersom vi inte har ett försvar kvar så har vi gjort oss ofrånkomligt beroende av NATO och USAs stöd för vår militär.

Tack ska du ha Marianne. A job well done.

En mycket plausibel teori, WELL DONE!

Själv är jag inte övertygad, men det KAN mycket väl förhålla sig på det här viset.

Marianne Ny, den saken är i varje fall klar, behövde inte alls mera övertalning än vad Clas Borgström och engagerade kvinnosaksaktivister presterade.

Men Borgström... VAD hade han för motiv?
Räckte det för honom att vänstersossar kände sig kränkta av en könsförrädare som Finné?
Eller var det så att han handlade i Nationens Intresse (och i den snart tillträdande socialdemokratiska regeringens?).
Citera
2012-08-20, 12:37
  #44574
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Yippee.ki-yay
En intressant sak hur fan ska han resa till ecuador går det ens? Eller planerar han att bo där tills nått ändras vad är planen? Glömde att att han var medborgare redan så han kan göra vad han vill tror jag

Han planerar att söka fri lejd till Ecuador via International Court of Justice (ICJ).
Citera
2012-08-20, 12:39
  #44575
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av defenseur
Men Borgström... VAD hade han för motiv?

En ministerpost i nästa socialdemokratiska regering kanske? Bodström som statsminister och Borgström som justicieminister. Om dom borgliga vinner nästa val dvs.

Om inte annat så gör han det defentivt för karriären.
Citera
2012-08-20, 12:41
  #44576
Medlem
Folketstempels avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Masterkrabban
http://www.dn.se/debatt/fallet-assan...ka-rattsstaten


Skrivs lite mer om oegentligheterna kring Marianne Ny och hur det hela sköts.

De ger en dänga åt "statsfeminismen", vilket nog kan tilltala lite flashbackfolk
Denna cirkus stannar inte bara vid Assange, det handlar om hela den svenska rättssäkerheten.
Citera
2012-08-20, 12:51
  #44577
Medlem
Tulpanpernillas avatar
—-Sydamerika backar upp Assanges asyl—-

Den sydamerikanska samarbetsorganisationen Unasur ställer sig bakom Ecuadors beslut att ge asyl till Wikileaks grundare Julian Assange.

Unasurs utrikesministrar, som haft ett möte i Ecuadors största stad Guayaquil, uttrycker solidaritet med Ecuador. Men ministrarna uppmanar också Storbritannien och Ecuador till dialog för att försöka komma fram till en lösning som båda kan accepteras av båda parter.

Unasur består av Argentina, Bolivia, Brasilien, Chile, Colombia, Ecuador, Guyana, Paraguay, Peru, Surinam, Uruguay och Venezuela.

På fredag ska utrikesministrarna i Latin- och Nordamerikas gemensamma samarbetsorganisation mötas för att diskutera vad man uppfattat som ett hot från Storbritannien att storma Ecuadors ambassad i London, sedan Ecuador beviljat honom asyl.

http://sverigesradio.se/sida/artikel...rtikel=5237246
Citera
2012-08-20, 12:59
  #44578
Medlem
LadyMysticas avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Akademica
En sak till som rådbråkar min hjärna.
Hur kan det koma sig, att man på fullt allvar tror att en 41-årig man, som har hela världen som arbetsfält, plötsligt skulle våldta två kvinnor i Sverige? Om man betänker vad hans ärende i Sverige var.
Är han dömd tidigare för dylika brott?
Någonstans i världen måste det ju då finnas någon kvinna till som anser sig våldtagen av Assange..?
Finns det några uppgifter om det?

Jag var pa vag att fraga om du menade allvar, men insag sedan att du nog ar allvarlig.
Det spelar val foga roll om han gjort det tidigare eller ej. Alla som begar brott har alltid en "forsta gang".

Sa varfor skulle, om det nu ar sa, det faktum att ingen annan anklagat honom visa pa att han ar oskyldig ?

Notera nu att detta inte innebar att jag ser honom som skyldig. Tyckte bara ditt resonemang var en smula skevt.

Citat:
Ursprungligen postat av Yippee.ki-yay
Mee han är ju medborgare av ecuador nu?

Nej det ar han inte.
Citera
2012-08-20, 13:01
  #44579
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av alemanha
England kan när som helst välja att bryta det avtal man skrivit under. Fast då är det öppet för stater som Iran, Nord Korea, Ryssland osv, att gå in och gripa engelska ambassadörer och konfiskera alla deras hemliga dokumenent.
Ja dom vill nog inte ha med det här att göra igentligen. Han måste ju smita ut innan usa väljer att be han utlämnad men dom kanske inte gör det i respekt mot england. Tror man kan kan tvinga nån att bli utlämnad om det finns stora skäl för det fast skulle diplomatiskt kaos för england som du säger.
__________________
Senast redigerad av Yippee.ki-yay 2012-08-20 kl. 13:05.
Citera
2012-08-20, 13:04
  #44580
Medlem
BrukMurs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av LadyMystica
Bara for att det inte passar era syften innebar det inte att alla artiklar ar "karaktarsmord". Vad ar det son ar sa svart att inse att detta ar bilden av JA som ratt manga delar ?

For det ar ju helt ratt det som sags. De 3 medlemmarna i Pussy Riot valjer - utifran sin overtygelse om Putin och yttrandefriheten, att ta hela saken till rattegang och ta "sitt straff".
Att JA ar sa osmart sa att han just nu valjer att inkludera sig sjalv med dessa 3 ar taktiskt valdigt osmart.

Vad JA gor vet vi alla. Och att en man som JA, och vissa dumskallar harinne, hyllar Ecuador och dess mod/yttrandefrihet ar inget annat an patetiskt.

Det ar latt att avfarda att alla som tycker som Expressens, SVD's kronikorer ar marionetter som bara laser dagstidningarna. Internet fungerra aven den gruppen mig veterligen.

Vad det handlar om är att Svensk media har byggt upp sin fantansivärld-hegemoni som du matas med varje dag. I denna förenklade svart vita värld fungerar endast bamseretorik och milimeterrättvisa, tyvärr det står i bjärt kontrast med verkligheten och tyvärr har dessa medier ganska stor genomslagskraft. Svenskar i gemen (de flesta som du sa) suger okritiskt åt sig som svampar för att kunna tycka som gruppen eftersom vi generellt saknar naturlig skolning i egna tankar (eftersom samhället är för homogent för att tillåta för stora utsvävningar i tyckanden och göranden så tycker det är obehagligt när någon går för långt utanför), vi behöver antigen alkohol eller flashback för att våga uttrycka oss själva, om vi ens har några riktiga egna tankar kvar.

Således, handlar det om att JA, den stora stygga vargen, försökte hijacka tidningarnas nya brummelisa Pussy Riot, och kallar han för psykopat (typ det värsta man kan vara i Sverige). Imorgon kommer de säkert kalla in en psykolog i TV soffan för att kunna repetera det nya modeordet "MEGLOMANIKER".
Kritik blir lättare och lättare, man behöver bara säga "bry dig inte om dom tokarna" etc etc
Vad de gör är rätt allvarligt och har grymt allvarliga konsekvenser för ett samhälle, de bidrar till att folk tystas ner, går in i ledet, håller sig till massan. Men fråga dig då, vem och hur lyckades skapa förståelse för miljö, homosexuella, feminister, etc - jo en fri tanke utan denna våta trasa att samstämmighet.

Sen, verkar det vara så att man kan bara vara reko person om man gör martyr av sig själv (var kommer detta från, låter som Hollywood), det är i stort sett idiotiskt att utsätta sig för onödig risk om du arbetar med någåt, och sympatier och medömkan väger lätt när du ligger och blir waterboardad och inte kan jobba.

Sen var det någon som nämnde någon studie över Ecuador och deras journalism (det var Carl Bildt som spred detta igår), utan att ens kolla vad det handlade om, eller ens försöka förstå vad som händer.

Sen kommer personer och bara repetera ovanstående, dvs en korskoppling av megafoner utan eget innehåll, tomt prat från kvasiintellektuella.


Saken är den, jag kan skriva allt detta utan att vara anhängare, utan reagerar på vidareföredlingen och etableringen av jantelag och provinsiella uppfattningar om verkligheten.
Personer som bara vill passa in, tycker jag också borde ägna sig åt att hålla med.
Citera