Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
2010-08-01, 12:54
  #1
Medlem
Nuförtiden hör jag mer eller mindre konsekvent om hur de yngre generationerna är större individualister än de äldre, och går gärna sin egen väg. Den generation som främst symboliserar och visar detta brukar sägas vara 80-talisterna, som utbildar sig och vill göra karriär och skaffa barn sent. Detta visar på en stor självständighet i förhållande till samhällets normer och förväntningar, det vill säga att man vågar bryta och gå sin egen väg. Vågar tänka fritt och eftersom vi har uppmuntrats till att tänka kritiskt och själva bilda en uppfattning så är vi oerhört splittrade. En tydlig tendens är dock lutningen åt höger, då vänsterns kollektivistiska samhällsuppfattning mer och mer förkastas. De yngre generationerna föredrar helt enkelt att tänka själva, istället för att köpa den samhällsmodell som korrupta vänsterjournalister och politiker försöker sälja till oss. Även Sverigedemokraternas ökade stöd kan ses som en tydlig reaktion mot kollektivismen och mot individualismen (även om SD förespråkar folkhem och sådana flumidéer), det är dock inte längre obligatoriskt att rösta rött. Vänsterns hålhake på samhället har vittrat sönder och vi går en ljus framtid till mötes!

Har vänstern överhuvudtaget något att erbjuda Sverige längre?
__________________
Senast redigerad av Platin 2010-08-01 kl. 13:00.
Citera
2010-08-01, 13:31
  #2
Medlem
lumpkinss avatar
Frihet och individualism i all ära, men trygghet är inte heller att förakta!

Att ungdomar till exempel inte är intresserade av fasta anställningar är en myt. Unga vill ha trygghet i lika hög grad som äldre.

http://www.chef.se/dynamisk/index.ph...ha-fasta-jobb/


Sedan kan vi ju ta en titt på rapporten Unga med attityd, som ungdomsstyrelsen överlämnade till regeringen 2007.

Citat:
Ursprungligen postat av Ungdomsstyrelsen

Att bli vuxen
[...]När de fyller 35 år tror de att det viktigaste kommer vara att ha eget boende, fast anställning och att ha bildat familj.

Tolerans
Synen på invandrare och flyktingar har blivit mer tillåtande. [...]

Över 70 procent av de unga anser att homosexuella ska ha lika rättigheter att gifta sig. En majoritet av de unga anser också att homosexuella har lika goda förutsättningar som heterosexuella att vara bra föräldrar. Unga har en betydligt mer tillåtande attityd än äldre till homosexuella. [...]

På många sätt liknar de ungas värderingar de äldres men ett avvikande område är tolerans. Där är en större andel unga mer tillåtande än äldre. En större andel unga ser också positivt på homosexuellas rättigheter och är mer vänligt inställda till invandrare och flyktingar [...]

Ungas arbetsmarknad
Den tydligaste förändringen bland unga är att vikten av fast anställning har ökat. Utöver det anser man att trevliga arbetskamrater, bra chef och bra arbetsmiljö är viktigt med ett arbete. Många av dem som varit arbetslösa har upplevt det som besvärande och det har lett till oro. [...]

En majoritet av de äldre anser att unga bör få lägre lön för att skapa fler arbetstillfällen. Äldre instämmer också i högre grad att jobbsökarprojekt bör vara obligatoriskt för unga som är arbetslösa. Unga instämmer inte alls i samma grad. Andel unga som har eller har haft en anställning är betydligt högre bland svenskfödda än bland utrikes födda.

– Unga värderar en fast anställning högt, på det sättet är unga inte annorlunda än äldre [...]
Citera
2010-08-01, 13:43
  #3
Medlem
Tror du har fel: ungdomar är precis lika konformistiska idag som de alltid varit.

Vänstern kommer att erbjuda vad de behöver erbjuda för att få makten: gratis grejer åt alla + trygghet. Många gillar tanken på en hälsosam, miljövänlig fascism där Maria Wetterstrand dikterar hur många ggr/vecka du tillåts duscha eller ha nattlampan tänd för att vara solidarisk med den globala byn vi lever i. Det är ett tema vänstern kommer att få spela på. Dessutom ser de sig inte som lika bundna av nationalekonomiska realiteter när de lovar bidrag/låtsasjobb åt grupper som intalats att se sig själva som permanent bidragsberoende.
Citera
2010-08-01, 14:50
  #4
Medlem
De äldre generationerna minns det kalla krigets folkhem och tror att man kan återgå till detta.

Efter kriget var Sverige ett av få länder som inte var bombat till marken. Således beställde andra länder massvis av grejer från Sverige för att kunna återuppbyggas. Detta kulminerade i att man på 60-talet fick importera arbetskraft, för att vår befolkning var för liten för att kunna producera tillräckligt. Samtidigt var medellivslängden 64 år för män och 66 för kvinnor. Socialdemokraterna kunde då lägga fram rena fantasiförmåner för sin befolkning i form av bidrag, pensioner och liknande. Sedan hände något. Europa hade kommit på fötterna igen och kunde själva producera saker. Företag började effektiviseras, medan andra företag började gå i konkurs. Samtidigt började medellivslängden att öka, så att en majoritet av befolkningen faktiskt behövde få ut sina utlovade pensioner.
Partierna införde moms på 1%, vilken man lovade att ta bort efter några år. Sedan kom skatterna. Helt plötsligt blev varorna dyrare och dyrare, medan de som arbetar har fått ge ifrån sig mer och mer av sin inkomst. Arbetarna började kräva allt högre nettolöner för att deras bruttolön inte skulle börja sjunka. Då kunde företagen inte längre konkurrera och började därför med ytterligare effektiviseringar och outsourcing, vilket höjde arbetslösheten, vilket ytterligare krävde skattehöjningar. Allt för att det blev kontroversiellt att bryta Socialdemokraternas orimliga löften.


De unga har nu tröttnat. Dom vill inte bli rånade på sin lön och se Sveriges rika ingenjörs och företagskultur dö för att hålla liv i 50+ år gamla vallöften från människor som nästan uteslutande är döda.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback