Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
2018-01-19, 18:37
  #1453
Medlem
Ondahamsterns avatar
Citat:
Ursprungligen postat av IR5
De använde det en gång.. De gav Saddam kemiska vapen.. Hur många sa emot Irak då??
Jag gillar inte kärnvapen eller vapen öht, men hur kan man lösa detta ständiga hot??

Irakkriget startades genom hets från såväl nyhetsmedierna som politikerna, Iran är ett helt annat scenario sedan så användes aldrig några kärnvapen i Irak
Citera
2018-01-19, 18:50
  #1454
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Ondahamstern
Irakkriget startades genom hets från såväl nyhetsmedierna som politikerna, Iran är ett helt annat scenario sedan så användes aldrig några kärnvapen i Irak

Jag menar massförstörelsevapen..
Jag gillar inte krig men på den punkten tror jag Zarif talar utifrån fakta..
https://m.youtube.com/watch?v=1Ft9WVBoCw4
Citera
2018-03-19, 12:51
  #1455
Medlem
E.Merckxs avatar
Senator Bob Corker sa igar att President Donald Trump kommer att dra sig ur Irandealen:

Trump will pull out of Iran nuclear deal, leading senator predicts

https://www.theguardian.com/world/20...eal-bob-corker
Citera
2018-03-23, 19:04
  #1456
Medlem
När ska USA, eller delstaten Israel. ska bomba Iran. Idag har det varit mycket nyheter om iranska hackare som hackat typ allt.

Här påstår amrisarna att iranier hackat danska universitet.

http://borsen.dk/nyheder/generelt/ar...paign=rss_feed
Citera
2018-03-23, 21:26
  #1457
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av IR5
Jag menar massförstörelsevapen..
Jag gillar inte krig men på den punkten tror jag Zarif talar utifrån fakta..
https://m.youtube.com/watch?v=1Ft9WVBoCw4

Har iran kärnvapen?
Citera
2018-03-26, 17:49
  #1458
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Goldmansach
Har iran kärnvapen?

Troligen inte.. men de kan utveckla det under 1 år om det skulle behövas. Samtliga iranska missiler som klarar sig över 500km har den ”förmågan” ..
Citera
2018-03-29, 05:09
  #1459
Medlem
frank-costellos avatar
Frankrike, Storbritannien och Tyskland försökte under onsdagen att övertyga sina EU-partners om att stödja nya sanktioner mot Iran, för att på så sätt bevara kärnkraftsavtalet, JCPOA (Joint Comprehensive Plan of Action) med Iran. Enligt diplomater som ska ha uttalat sig till Reuters så kan de nya åtgärderna, som diskuterades av EUs 28 ambassadörer, att inkludera medlemmar av Irans starkaste säkerhetsstyrkor, det Islamiska revolutionära gardet(IRGC).

Mötet ska ha skett bakom stängda dörrar i Bryssel, och de tre länderna ska ha uppmanat övriga länder om att komma fram till en överenskommelse, innan nästa utrikesministermöte i EU, vilket kommer äga rum i Luxemburg den 16:e april. Man skriver att detta är den sista formella sammankomsten på EUs agenda innan den tidfrist som Trump satt går ut i maj, och man vill att man då ska ha klart ett slutgiltigt beslut om sanktioner mot Iran. Man nämner dock att regeringarna kan kalla till extrainkallade möten. Man skriver också i artikeln att diskussioner förväntas att fortsätta nästa vecka.

USAs president Donald Trump har givit de europeiska länderna som är med i avtalet, som underteckades av USA, Kina, Ryssland, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Europeiska unionen och Iran, en tidsfrist till den 12:e maj med att "ordna det allvarliga felen" i JCPOA. Han ska då återigen ta ställning, vilket är något den amerikanska presidenten måste göra var fjärde månad, till om han godkänner att kärnkraftsavtalet ska förlängas eller ej. Ordnas inte de fel som han anser finns i avtalet, så har han sagt att han kommer han att vägra att förlänga de lättnader av sanktioner, s.k waivern, som finns.

Man skriver att den Europeiska unionen avfärdar Trumps kritik att det skulle finnas allvarliga fel, men att Storbritanninen, Frankrike och Tyskland hoppas kunna förhandla så att att deras steg kan uppmuntra Trump att utfärda en ny s.k waiver, som förhindrar att de sanktioner som USA hävde i och med att kärnkraftsavtalet slöts återinförs nästa månad. Man skriver vidare att de nya sanktionerna skulle vara det första stora straffet, sedan västländerna, b.l.a. Storbritannien, Frankrike och Tyskland, tog bort stora ekonomiska saktioner mot iran efter det att, kärnkraftsavtalet slöts. Man nämner även att en anledningen till att avtalet slöts 2015, var för att tygla Teherans kärnkrafts ambitioner under minst 10 år framöver.

Sanktionerna, vilka man skriver är små jämfört med de stora sanktioner som togs bort i samband med att kärnkraftsavtalet slöts, kommer att rikta in sig på individuella individer som EU anser ligga bakom Irans ballistiska missilprogram, och som stödjer Syriens president Bashar al-Assad. De iranier som drabbas kommer att få sina tillgångar frysta och kommer förbjudas att flyga till EU eller att göra affärer med företag som finns inom EU. Reuters hänvisar till en diplomat som ska ha sagt att totalt 15 iranska individer och företag fanns med på en lista som cirkulerade runt bland EUs ambassadörer under mötet, men att man inte diskuterade några namn. Man ska även ha nämnt att frysa tillgångar.

Storbritannien, Frankrike och Tyskland har föreslagit extra EU sanktioner över Irans ballistiska missilprogram, och sin roll i kriget i Syrien, enligt dokument som Reuters sett. EU-sändebuden, alltså ambassadörerna, diskuterade möjliga sanktioner på basis av ett möte som ägde rum i Bryssel förra veckan mellan EUs utrikesministrar. Man ska då ha kommit överens om att Iran behövde ställas till svars för sin roll i Syriens sju år långa krig, men att man samtidigt skulle upprätthålla kärnkraftsavtalet med Iran.

Vid mötet, så ska Frankrike också uppmanat EU att överväga nya sanktioner mot Iran, med anledning av "ökningen av ballistiska missiler, och Teherans tvivelaktiga roll i Främre Orienten och Mellanöstern." En diplomat ska ha sagt att länder som Sverige, Irland och Irans näramaste allierade i Europa, Italien och Grekland, inte är övertygade om att införa nya sanktioner, och attäven Österrike verkade vara tveksamma.

Man skriver att en anledning till detta kan vara för att kärnkraftsavtalet, som underteckades av USA, Kina, Ryssland, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Europeiska unionen och Iran, hade ett oerhört starkt stöd av EU när det undertecknades, vilket har gjort att många regeringar inte vill äventyra det. Man nämner även att Iran inte ska ha gett några indikationner på att de skulle säga upp kärnkraftsavtalet p.g.a. det nya förslaget om sanktioner.
https://www.reuters.com/article/us-u...-idUSKBN1H4253

https://www.theguardian.com/us-news/...e-for-overhaul
__________________
Senast redigerad av frank-costello 2018-03-29 kl. 05:36.
Citera
2018-04-09, 21:51
  #1460
Medlem
frank-costellos avatar
Irans president Hassan Rouhani ska under måndagen sagt att Donald Trump kommer att ångra ifall han drar sig ur kärnkraftsavtalet, JCPOA med Iran. Trumps har sagt att han eventuellt kommer att låta bli att förlänga de s.k waiwers, som gör att de sanktioner som fanns innan avtalet signerades 2015 skjuts på framtiden, vilket skulle leda till att sanktioner mot Iran träder i kraft, vilket om jag förstått det rätt gör att JCPOA mer eller mindre upplöses.

"USAs nya president-som påstår mycket och vars ord och handlingar har mycket fram -och mottgångar-har under 15 månader försökt att stoppa JCPOA...men JCPOAs struktur är så stark att den inte har påverkats av sådana skalv," ska Rouhani sagt i ett tv-sänt tal. "Iran kommer inte att bryta med avtalet, men om USA drar sig ur överenskommelsen, så kommer de verkligen att ångra det. Vårat svar kommer att vara starkare än vad de kan föreställa sig och det skulle de få se inom en vecka."

Rouhani ska ha talat vid vad man enligt artilkeln kallar National Nuclear Technology Day, och man ska ha avslöjat vad man man sa vadr de senaste uppnådda kärnkraftsmålen, inklusive ett kärnkraftsbatteri och centrifuger för oljeindustrin.
Citat:
Rouhani was speaking as Tehran marked National Nuclear Technology Day and unveiled what it said were its latest nuclear achievements including a nuclear battery and centrifuges for the oil industry.
https://www.reuters.com/article/us-i...-idUSKBN1HG0U7
__________________
Senast redigerad av frank-costello 2018-04-09 kl. 22:12.
Citera
2018-04-19, 22:56
  #1461
Medlem
frank-costellos avatar
Reuters skriver att under måndagen så misslyckades EU, under ett utrikesministermöte i Luxemburg, med att enas om nya sanktioner mot Iran. T.e.x.så ska Italien och Österrike opponerat sig, och man skriver att det ska ha funnits oro att ett straff mot Iran för sitt missilprogram, och för sin roll i regionen, inte kommer att stoppa USAs president Donald Trump från att överge USAs del av kärnkraftsavtalet, JCPOA.

Frankrike, Storbritannien och Tyskland ska ha, för att försöka tillgodose Trumps kritik av från kärnkraftsavtalet och kritik av Iran, föreslagit att införa sanktioner mot iranska "milismän och befälhavare" som strider på uppdrag av Syriens president Bashar al-Assad. De hoppades på att om de höll Iran skyldiga för detta så skulle de kunna hjälpa till att övertyga Trump om att inte skrota kärnkraftsavtalet.

Reuters skriver att enligt några diplomater som de har talat med ska ha sagt att resultatet betydde att EU inte eventuellt kommer att klara av den amerikanska presidentens deadline som är den 12:e maj, för att "fixa" kärnkraftsavtalet. "Det kan vara så att kärnkraftsavtalet är dött i alla fall, så varför ska man riskera att uppmuntra de radikala i Iran och underminera våra chanser till att vinna kontrakt där," ska en av de skeptiska diplomaterna ha sagt.

Men en annan, från en av de tre europeiska makterna, noterade att man fortfarande hade fyra veckor på sig. "Vi är helt klart på väg, vi behöver dock lite mer tid på oss."En tredje diplomat sade att det inte såg "väldigt troligt ut" att man skulle komma att införa nya sanktioner fram till mitten av maj. Reuters skriver dock att EU är angelägna att bevara kärnkraftsavtalet, och de 28 EU ministrarna ska ha kommit överens om att fortsätta arbeta med frågor under de kommande dagarna och veckorna. "Ärendet fortsättar att vara på agendan," ska Tysklands nya utrikesminister Heiko Maas ha sagt.

Man nämner även i artikeln att förra veckan så förlängde EU sina redan existerande sanktioner mot Iran, då man anser att Iran har bruttit mot de mänskliga rättigheterna, samtidigt som tjänstemän på USAs finansdepartement ska ha sagt att Washington välkomnade ansträngningarna som görs för att införa nya sanktioner.
https://www.reuters.com/article/us-e...-idUSKBN1HN26O
Citera
2018-04-25, 06:36
  #1462
Medlem
frank-costellos avatar
Iran ska under onsdagen sagt att de kan komma att överge en överenskommelse, icke-spridningsavtalet, som skapades för att hindra spridandet av kärnvapen, om USAs president Donald Trump skrotar kärnkraftsavtalet JCPOA, från 2015. Under en presskonferens som ska ha sänt på Irans statstelevision så ska ministern för Irans högsta nationella säkerhet, Ali Shamkhani, ha sagt att Irans Atomic Energy Organization var redo för några "överraskningar" om kärnkraftsavtalet skrotades. När Shamkhari fick frågan om sannolikheten finns att Iran kommer att dra sig ur Non profileration Treaty, NPT, (icke-spridningsavtalet) så ska Shamkhari sagt att: "Det är en av de tre möjligheterna som vi överväger."

Reuters skriver att meningen med NPT, som trädde i kraft 1970, var att få stopp på spridningen av kapaciteten till att tillverka kärnvapen, och att garantera medlemmar rätten att utveckla kärnkraft för fredliga ändamål. De fem ursprungliga kärnkraftsmakterna, USA, Ryssland, Kina, Storbritannien och Frankrike, skulle också avveckla sina vapen. Iran har varit medlem där sedan 1970.

Trump har sagt att om inte de europeiska allierade åtgärdar vad han ska ha kallat "hemska brister" i överenskommelsen fram t.o.m. den 12:e maj, så kommer han återinföra ekonomiska sanktioner mot Iran vilket man skriver kan göra att avtalet utsetts för svåra prövningar. De andra länderna i pakten, Ryssland, Kina, Tyskland, Storbritannien och Frankrike ... har alla sagt att de vill bevara överenskommelsen som man ska ha ingått för att pausa Irans kärnkraftsprogram i utbyte mot att de flesta sanktionerna som rådde mott Iran hävdes.

Irans president Hassan Rouhani ska under tisdagen ha varnat Trump om att antingen stanna kvar i kärnkraftsavtalet, eller drabbas av "allvarliga konsekvenser." "Jag säger till dem i Vita huset att om de inte lever upp till sina åtaganden ... så kommer den iranska regeringen att agera bestämt," ska Rouhani sagt i ett tal. "Om någon bryter avtalet, så ska de veta att det kommer få allvarliga konsekvenser för dem," ska han ha sagt till en jublande publik bestående av tusentals personer i staden Tabriz. "Iran är redo för alla möjliga situationer," ska han ha tillagt.

Irans utrikesminister, Mohammad Javed Zarif, ska i en intervju med det amerikanska tv-programmet "Face the Nation," på CBS, som sändes under söndagen sagt att ha sagt att Iran är redo att återstarta sin kärnkraftsprogram om Trumpadministrationen återinför sanktioner mot landet. "Vi har ett antal valmöjlighter klara för oss, och dessa valmöjlighter är redo ... inklusive valmöjligheter som involverar att återuppta våra kärnkraftsaktiviteter i ett mycket högre tempo." Iran har idagsläget ett kärnkraftsverk, Bushehr Nuclear Power Plant.

Trump ska senare under tisdagen, på en gemensam presskonferens tillsammans med Frankrikes president Emmanuel Macron ha fortsatt sin tidigare fientliga retorik gentemot JCPOA, och sagt att det var förskräckligt, löjligt och galet. Han ska även ha hotat Iran med efterverkningar om de skulle återstarta sitt kärnkraftsprogram. "De kommer inte att återstarta någonting. Om de återstartar det, så kommer de ha stora problem, större än vad de tidigare haft. Det kan du skriva under på."

"Om Iran hotar oss på något sätt, så kommer de få betala ett pris som få andra nationer någonsin har betalat," ska Trump även ha sagt. Macron, som besöker USA för att övertyga Trump om att inte skrota JCPOA, ska ha sagt att det, JCPOA, "inte var tillräckligt," och att han var villig att "arbeta fram ett nytt avtal." "Jag kan säga att vi har haft väldigt uppriktiga diskussioner om det, bara vi två." "Vi vill därför, från och med nu arbeta fram ett nytt avtal med Iran"

Under tisdagen ska även en FN-ledd konferens i Genève, Schweiz, ägt rum som handlade om Icke-spridningsavtalet, och där ska Ryssland och Kina skrivit ett gemensamt uttalande där man uttryckte sitt "fasta" stöd för kärnkraftsavtalet med Iran, och ska även ha sagt att de hoppades på att få ett brett stöd. Rysslands utrikesdepartements ordförande för Non-Proliferation and Arms Control, Vladimir Yermakov, ska under mötet ha sagt att överenskommelsen, JCPOA, var ämtålig och att varje försök till att ändra det kommer att påverka regimen non-profileration. (Icke-spridningsavtalet)

https://www.reuters.com/article/us-i...-idUSKBN1HV10M
https://www.cbsnews.com/news/iran-re...inister-warns/
https://www.cbsnews.com/news/iran-ea...-persian-gulf/
https://www.reuters.com/article/us-i...-idUSKBN1HV10M
https://www.afp.com/en/news/831/trum...an-doc-14a5u53
https://en.wikipedia.org/wiki/Busheh...ar_Power_Plant
https://www.reuters.com/article/us-i...-idUSKBN1HV0MY
https://www.cbsnews.com/news/iran-re...inister-warns/
Citera
2018-04-25, 14:27
  #1463
Medlem
Ondahamsterns avatar
Citat:
Ursprungligen postat av frank-costello
Iran ska under onsdagen sagt att de kan komma att överge en överenskommelse, icke-spridningsavtalet, som skapades för att hindra spridandet av kärnvapen, om USAs president Donald Trump skrotar kärnkraftsavtalet JCPOA, från 2015. Under en presskonferens som ska ha sänt på Irans statstelevision så ska ministern för Irans högsta nationella säkerhet, Ali Shamkhani, ha sagt att Irans Atomic Energy Organization var redo för några "överraskningar" om kärnkraftsavtalet skrotades. När Shamkhari fick frågan om sannolikheten finns att Iran kommer att dra sig ur Non profileration Treaty, NPT, (icke-spridningsavtalet) så ska Shamkhari sagt att: "Det är en av de tre möjligheterna som vi överväger."

Reuters skriver att meningen med NPT, som trädde i kraft 1970, var att få stopp på spridningen av kapaciteten till att tillverka kärnvapen, och att garantera medlemmar rätten att utveckla kärnkraft för fredliga ändamål. De fem ursprungliga kärnkraftsmakterna, USA, Ryssland, Kina, Storbritannien och Frankrike, skulle också avveckla sina vapen. Iran har varit medlem där sedan 1970.

Trump har sagt att om inte de europeiska allierade åtgärdar vad han ska ha kallat "hemska brister" i överenskommelsen fram t.o.m. den 12:e maj, så kommer han återinföra ekonomiska sanktioner mot Iran vilket man skriver kan göra att avtalet utsetts för svåra prövningar. De andra länderna i pakten, Ryssland, Kina, Tyskland, Storbritannien och Frankrike ... har alla sagt att de vill bevara överenskommelsen som man ska ha ingått för att pausa Irans kärnkraftsprogram i utbyte mot att de flesta sanktionerna som rådde mott Iran hävdes.

Irans president Hassan Rouhani ska under tisdagen ha varnat Trump om att antingen stanna kvar i kärnkraftsavtalet, eller drabbas av "allvarliga konsekvenser." "Jag säger till dem i Vita huset att om de inte lever upp till sina åtaganden ... så kommer den iranska regeringen att agera bestämt," ska Rouhani sagt i ett tal. "Om någon bryter avtalet, så ska de veta att det kommer få allvarliga konsekvenser för dem," ska han ha sagt till en jublande publik bestående av tusentals personer i staden Tabriz. "Iran är redo för alla möjliga situationer," ska han ha tillagt.

Irans utrikesminister, Mohammad Javed Zarif, ska i en intervju med det amerikanska tv-programmet "Face the Nation," på CBS, som sändes under söndagen sagt att ha sagt att Iran är redo att återstarta sin kärnkraftsprogram om Trumpadministrationen återinför sanktioner mot landet. "Vi har ett antal valmöjlighter klara för oss, och dessa valmöjlighter är redo ... inklusive valmöjligheter som involverar att återuppta våra kärnkraftsaktiviteter i ett mycket högre tempo." Iran har idagsläget ett kärnkraftsverk, Bushehr Nuclear Power Plant.

Trump ska senare under tisdagen, på en gemensam presskonferens tillsammans med Frankrikes president Emmanuel Macron ha fortsatt sin tidigare fientliga retorik gentemot JCPOA, och sagt att det var förskräckligt, löjligt och galet. Han ska även ha hotat Iran med efterverkningar om de skulle återstarta sitt kärnkraftsprogram. "De kommer inte att återstarta någonting. Om de återstartar det, så kommer de ha stora problem, större än vad de tidigare haft. Det kan du skriva under på."

"Om Iran hotar oss på något sätt, så kommer de få betala ett pris som få andra nationer någonsin har betalat," ska Trump även ha sagt. Macron, som besöker USA för att övertyga Trump om att inte skrota JCPOA, ska ha sagt att det, JCPOA, "inte var tillräckligt," och att han var villig att "arbeta fram ett nytt avtal." "Jag kan säga att vi har haft väldigt uppriktiga diskussioner om det, bara vi två." "Vi vill därför, från och med nu arbeta fram ett nytt avtal med Iran"

Under tisdagen ska även en FN-ledd konferens i Genève, Schweiz, ägt rum som handlade om Icke-spridningsavtalet, och där ska Ryssland och Kina skrivit ett gemensamt uttalande där man uttryckte sitt "fasta" stöd för kärnkraftsavtalet med Iran, och ska även ha sagt att de hoppades på att få ett brett stöd. Rysslands utrikesdepartements ordförande för Non-Proliferation and Arms Control, Vladimir Yermakov, ska under mötet ha sagt att överenskommelsen, JCPOA, var ämtålig och att varje försök till att ändra det kommer att påverka regimen non-profileration. (Icke-spridningsavtalet)

https://www.reuters.com/article/us-i...-idUSKBN1HV10M
https://www.cbsnews.com/news/iran-re...inister-warns/
https://www.cbsnews.com/news/iran-ea...-persian-gulf/
https://www.reuters.com/article/us-i...-idUSKBN1HV10M
https://www.afp.com/en/news/831/trum...an-doc-14a5u53
https://en.wikipedia.org/wiki/Busheh...ar_Power_Plant
https://www.reuters.com/article/us-i...-idUSKBN1HV0MY
https://www.cbsnews.com/news/iran-re...inister-warns/

Vad är det för fel på de europeiska nationernas deltagande i programmet? (genuin fråga)

För om det egentligen inte är brister hos européerna så kan det vara ett försök till att bara dra sig ur avtalet för att Trump vill återgå till hur det var när han var ung/liten för att det är en tisdag som han anser är på perfektion, vilket i sig inte är något konstigt då det är en normal reaktion hos alla människor
Citera
2018-04-25, 15:42
  #1464
Medlem
Pre 1914s avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Ondahamstern
Vad är det för fel på de europeiska nationernas deltagande i programmet? (genuin fråga)

För om det egentligen inte är brister hos européerna så kan det vara ett försök till att bara dra sig ur avtalet för att Trump vill återgå till hur det var när han var ung/liten för att det är en tisdag som han anser är på perfektion, vilket i sig inte är något konstigt då det är en normal reaktion hos alla människor
Vad menar du egentligen.
Usa önskar dra sig ur för att ha full handlingsfrihet, och Europa vill vara kvar för att avtalet är bra men tvingas att börja bråka för att usa vill det.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback