2018-07-14, 13:26
 
Medlem
Betssons odds på statsminister:
Kristersson: 1,7
Löfven: 2,30
Lööf: 6,00
Åkesson: 12,00
Busch: 30
Björklund: 30
Fridolin: 50
Lövin: 100

Regering:
M, L, Kd, C: 3,00
M, Sd: 5,5
S, Mp, V: 7,5
S, C, L, Mp: 7,5
M, L, C: 8,00
S: 8,00
S, C: 8,50
S, L, C: 10,00
S,C, Mp: 10,00
osv, osv

Statsminister inte så svår fråga men med regeringsbildning klustrar det ihop sig. Det fanns visst 26 olika kombinationer. Det är ingen idé att säga nånting för det blir bara fel. Bettingbolagen blir valets vinnare, säger jag. Fy för att vara typ valexpert på tv och behöva förklara och gissa utfallet i det här getingboet (särskilt som politikerna håller korten nära bröstet och inte ger nåt). Men de kan ju ändå visa lite staplar och olika kombinationer. Värre har de i radion. Inget visualiserande. Annars gillar jag radions analytiker, Furtenbach och Ramberg.

Om enda ledstjärnan vid regeringsbildning även denna gång blir att utestänga Sd så lär nog Sd:s opinionssiffror gynnas ånyo. Det potentiella regeringsunderlaget för framtiden försvagas än mer. Det blir nog tungrott för regeringspartierna att dels utestänga Sd och samtidigt försöka erbjuda något av sin egen politik. Och svårbegripligt i allmänhetens ögon. Vi får väl se vad som händer.

Förra valrörelsen var ändå roligare. Då ansågs såna som mig vara rasist, främlingsfientlig och ibland även lite smygnazist - mer oförblommerat. I bästa fall var vi missledda. Den här skofirman, vad de hette, hade en video där de sa att såna som mig inte var välkomna att handla där. Då var massinvandringen en vinst och en räddning för nationen. Då gjorde Sandviken bokförda vinster direkt vid nyanländandet. Då var det mjölkattacker på somalier. Då var det rasistiska brandmän i Boden som hette Tomas. Då tillskapades krystade värdegrunder om tvingande mångfald på statliga arbetsplatser som man tvingades skriva under. Det var Rock´n roll a la Stasi förra gången helt enkelt. Tankarna går närmast till sommaren -67 i Kalifornien och flower powerrörelsen. Sverige skulle vara ett fritt och öppet land, och alla kunde vara, eller borde bli, svenskar, punkt slut.
Citera