2018-02-05, 12:06
 
Medlem
rawsezxs avatar
Använda netstat(?) för att ser domänspecifika connections

Hej,

Lång historia kort.

Jag har haft ett domännamn hos loopia som har uppdaterats av ett 3G modem med nytt IP så fort det har bytts ut genom deras dyndns historia. Initialt så var problemet att jag inte ville skriva ut mitt loopia lösenord i själva 3G modemet då jag har en handfull andra domännamn där så jag registrerade ett nytt konto med separat inlogg och lösenord istället.

Åren går och jag glömmer förstås att förnya detta, gjorde misstaget att registrera domännamnet på mitt konto tills jag upptäckte misstaget att jag återigen inte vill lämna ut inlogg osv. (Kör numera med BankID login istället för vanligt inlogg).
Tänkte använda mig av deras LoopiaAPI för att förnya domännamnet i fortsättningen, men till huvudfrågan.

Problemet är att själva 3G modemet sitter på en båt som jag idag inte har tillgång till, internet fungerar ombord, dvs dom kan surfa osv så jag har uppkoppling där. Nu har jag pekat domännamnet mot min server och tänkte alltså vänta på att den eventuellt ska byta IP nummer och försöka logga in och ändra till det nya IP numret.

Två problem, jag vet ju inte när den tänker byta IP nummer och jag har flera olika domännamn som pekar mot servern. Kan jag med något smidigt kommando titta i loggar och se en specifik connection (eller i det här fallet försök till uppdatering) till ett specifikt domännamn.

Jag vet att båten försöka uppdatera sitt nya IP till "min-båt-domän.se" som nu pekar till min server, hur går jag smidigast till väga?

Tackam för svar.
Citera