2017-12-14, 23:29
 
Medlem
Attityds avatar
Citat:
Ursprungligen postat av siljaeuropa94
Så Nerijus kan välja att arbeta eller studera på distans i fängelset. Arbetet kan innebära att jobba dagtid på andra platser än i fängelset under övervakning. Oklarheter om livstid verkligen är livstid osv samt att myndigheterna inte bekräftar exakt var han sitter inlåst. Låter som att detta fängelsesystemet kanske inte var så hårt ändå. Om han släpps -gud förbjude-eller "benådas" om några år-får allmänheten ens reda på det?
Det gäller inte livstidsdömda fångar att arbeta på andra platser än i fängelset. Gäller endast sådana som sitter för rattfylleri.
Livstidare har egen rastgård (avskilda från andra fångar) och egen verkstad. Obligatoriskt för alla att jobba i verkstaden och tillverka fågelholkar. Lönen från verkstaden går till att bekosta maten. De måste alltså betala för sin mat.
Vägrar fångarna arbeta = inte några pengar till mat.
Finns ingen matsal. Fångarna äter i sina celler.
Verkstaden för livstidarna ligger på samma område som deras egna rastgård. Rastgården är betydligt mindre än den andra rastgården, där fångar som sitter några år vistas i. Det är dom som sitter några år som har möjlighet att få jobba i olika fabriker. När de jobbar i fabrikerna,eller hjälper att bygga vägar har de alltid fångvaktare med sig + fångkläderna på sig. Tanken med detta är att de ska slussas ut i samhället,och ha möjlighet att få jobb sen när de kommer ut.

Livstid är livstid i Litauen

edit; Livstidare får vara ute i rastgården en timme per dag.
Tillgång till kapell och bibliotek har de möjlighet att gå till en gång i månaden.
Bild från deras verkstad med fågelholk tillverkning;
https://www.15min.lt/galerija/gyveni.../59266/1293236

Livstidsdömda ses som icke-människor. Hålls oftast isolerade,och den sociala kontakten med andra är minimal
__________________
Senast redigerad av Attityd 2017-12-14 kl. 23:55.