2017-10-09, 15:13
 
Medlem
lionpaws avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Disciplina
30/35 ger en IQ på 155. Det är förmodligen en aning högre än vad jag brukar prestera (jag kan inte ens dra mig till minnes att jag gjort något seriöst test som mäter över 145, men även då händer det att jag inte testar maximalt.).

Faktiskt ett ganska underhållande test, varje fråga kräver ett unikt tillvägagångssätt vilket också leder till lite av en "aha-upplevelse" för varje ny fråga man klarar (eller i alla fall de två första delarna, sedan tröttnade jag nog lite), till skillnad från konventionella IQ-test (typ progressiva matriser) där man oftast harvar på med ungefär samma metod hela tiden för att avverka testet på så kort tid som möjligt. Det här var inte så stressigt heller, två timmar var gott om tid. Ge inte upp för snabbt heller, uppgifterna verkar inte på något sätt vara sorterade efter svårighet.

Vissa av problemen var dock lite väl luddiga, och jag tycker mig komma upp med alternativa lösningar som är minst lika logiska. Spoilers ahead:

Hur som helst, finns det ett facit skulle jag vara intresserad av att se det. De enda jag saknar svar på är väl egentligen #11 och #15. Jag har stirrat på elvan i typ 40 minuter nu, och det finns ju definitivt någon form av mönster där, men jag sätter den inte.
Fan... jag borde sova.

Hej! tack för du provat testet, resultat ditt är riktigt bra

jag har uppdaterat fråga 18,27 och 29. ser testet bättre ut nu kanske?
Citera