2017-09-12, 10:45
 
Medlem
EnLitenFryss avatar
Citat:
Ursprungligen postat av teren
Div 3 är så högt jag kan nå i FIFA, och när jag gör det så slutar det aldrig bra. Jag pendlar hela tiden mellan Div 3 och 5. Hur kommer det sig att just Div 3 är så svår?

Jag har lärt mig ett flertal skillmoves och tricks för att överraska, men ändå räcker det inte. Vad är det man måste kunna i Div 3 för att komma ner till 2:an och 1:an? När jag ser proffsen lira så ser deras spelsätt inte ut att skilja sig allt för mycket från mitt eget.

Svårt att recensera din spelstil utan att ha sett dig spela.. en video skulle underlätta rejält.

Men jag tipsade mina bästa knep tidigare i tråden, se nedan. Jag själv är i ettan och brukar vinna DKT utan större problem. Långt ifrån elit men jag skulle säga att jag är över medelbra på spelet iaf.

Citat:
1. Berbaspin - fantastiskt när man är på kanten och vill komma in i straffområdet. Jag är en berbaspin-abuser. Svårt att stoppa även om man vet att det kommer.
2. Kantspelet - hitta en speedy winger och löp. Använt right stick för att ge fart, dutta på LT för att shielda och tränga bort motståndarbacken om han kommer för nära. Enkelt och effektivt när man har kvalitet på kanten.
3. Inkast i närheten av motståndarnas straffområde - byt mottagare till din starkaste offensiva huvudspelare, ställ dem längs kortlinjen, framför försvararen - långt inkast (X, 3-4 bars), nick snett inåt bakåt, skott. Enkelt och funkar väldigt ofta. Alternativt - löp till hörnflaggan och kolla om en försvarare hänger med. Om inte, kasta långt till fristående anfallare. Många spelare som missar att det inte går att vara offside på inkast.
4. Fejka inkast - oerhört effektivt i denna upplaga. Byt gubbe till den som inte kastar, fejka kast framåt, kasta bakåt. Så behåller du possession enkelt.
5. Hård pass/lågt inlägg in i straffområdet - tap-in - 75% av mina mål ser ut så. Tråkigt, men effektivt.
6. Om motståndaren slår kort hörna har jag ett mantra - ALDRIG inåt. Dvs, motståndaren får gärna gå snett bakåt i banan, men ALDRIG mot kortlinjen. Vilket de flesta söker, komma på insidan, pass snett inåt bakåt, mål. Så den vägen stänger jag alltid, så får de slå hur mycket inlägg de vill.

Jag glömde ett av mina mest vägvinnande knep: Kort utspark. Jag är förvånad över hur många som kör långa utsparkar, vilket ofta är att ge bort possession. Viktigast med kort utspark - TÅLAMOD. Om du inte kan vänta den extra sekund som krävs, är denna metod inte för dig.

Gör så här:
Tryck på LT för att dra ner backlinjen. Spana på radarn - vilken gubbe kontrollerar din motståndare? 99% kommer löpa fram med sin forward närmast straffområdet. Om han bara står där - slå till andra mittbacken och lägg sedan ut på din ytterback. Om han växlar spelare och springer fram med två spelare - vänta tills din ytterback kommit längst ned i banan, rulla på honom. Sällan de trycker fram så långt, så han är alltid öppen (men man måste vänta en extra sekund, rullar målvakten till fel gubbe är det friläge).

En sak till jag märkt är att målvakter är förvånansvärt usla på skott från dålig vinkel. Dvs, har du bollen längs kortlinjen och går inåt mål - skjut ett finesse shot. Även om vinkeln är dålig och målvakten täcker första stolpen, är det vanligt att han antingen släpper den på sidan eller mellan benen, gör en parad men den studsar ändå in i mål, eller stöter den rakt ut i straffområdet som bjudgodis till en forward.
Citera