2017-01-24, 11:20
 
Medlem
Elwys avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Bosun
Det här förfaringssättet påminner ju mycket om det nazistiska bokbålet i Tyskland
under 30-talet. Här har nazismen ersatts istället av vänstervriden kulturelitism
som sköter om bokbålet.
Några väsentliga skillnader: Det inte är innehållet i böckerna som är orsaken till åtgärden, det eldas inte upp några böcker, och det är inga berusade folkmassor ivrigt påhejade av ett politiskt parti som står för åtgärden. Jag tror att det är bra för alla inblandade ifall vi kan undvika att göra obefogade jämförelser med extrema historiska fenomen som trettiotalets nazism.

Citat:
Ursprungligen postat av borskungen
"Censur (av latinets censere, granska) är generellt allt hemlighållande och nedtystande av tal, skrift eller annan publik kommunikation, som i någon mening kan anses vara misshaglig, skadlig, anstötlig, obekväm eller förarglig."
Nej, det här är inte en fråga om censur, då det inte är innehållet i böckerna som motiverar åtgärden. Däremot handlar det om en bestraffning av en författare för att hen gett uttryck för sina åsikter på annat håll. Straffet kan tyckas obetydligt i ekonomiska termer så länge det bara är en bokhandel som står bakom det, men det faktum att bokhandlaren valde att offentliggöra tilltaget i (sociala) media visar ganska tydligt det bakomliggande skampåletänkandet.
__________________
Senast redigerad av Elwy 2017-01-24 kl. 11:27.
Citera