2016-05-18, 17:08
 
Medlem
Drullknulls avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Mittemot
Jag tänker att det bästa stället att bygga anarkism är ett där det inte finns någon stat. Antarktis tillhör ingen stat, och är dessutom folkrättsligt demilitariserat så staterna får inte ingripa militärt där. Nu har den globala uppvärmningen gått över en och en halv grad. Det kommer nog att bli gott om issmältning i delar av Antarktis nästa antarktiska vår, alltså redan i höst! Då går det att passa på att börja odla där och skapa en självförsörjande antarktisk anarki.

Med tanke på att det fanns skogar på Antarktis för 30 miljoner år sedan så kan det finnas en öppning för ett fritt samhälle där om några miljoner år, om uppvärmningen blir så kraftig att den övervinner Antarktiska cirkumpolarströmmen. För 35 miljoner år sedan var halten av koldioxid 760 ppm mot dagens 400 ppm, men den har varit uppe på flera tusen ppm ännu tidigare.

Varför vänta några miljoner år på något som kanske inte kommer?

Det är mer troligt med en mån- eller marskoloni visserligen utopiskt idag men teoretiskt möjligt, idéen med Antarktis är inte utopisk, den är inte ens genomförbar på idéstadiet.
Citat:
Ursprungligen postat av note-it
Briljant idé. Nästan i klass med anarkismen självt.
Idéen är lika briljant som ditt svar är uselt, en oneliner utan innehåll, en uppvisning i oförmågan till diskussion.
Citera