2016-03-05, 02:55
 
Medlem
fiatigerliljas avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Nostradumbass
...
Citat:
Den 27 september 2012 20:31 skrev Martin Fredriksson <martin.fredriksson@piscatus.XX>:
Hej

Står svenska Amnesty bakom Amnesty Internationals uttalande om Assange?
Dvs det om att Sverige borde utfästa garantier för att han inte skall lämnas ut till USA?

Borde inte ni kontakta er huvudorganisation och upplysa dem om att svenskt rättssystem inte utfäster några löften eller garantier i förväg, att rättsväsendet är oberoende av politiska beslut och att det inte finns några lagliga möjligheter att i praktiken ge mr Assange någon sorts amnesti gentemot USA?

Jag är också en supporter av Wikileaks men jag anser att Assange ska prövas för de brott han misstänks för i Sverige enligt gällande lag, och att man inte ska göra undantag i lagen bara för att en person har gjort mycket gott. Det trodde jag var en självklarhet hos Amnesty också, men jag hade tydligen fel, eftersom Amnesty International nu kräver något sorts undantag från svensk rätt.

Förstår inte hur ni ska kunna ha någon trovärdighet när det gäller rättssäkerhet om ni inte rättar till detta.
//Martin Fredriksson, Stockholm

Här är svaret från Amnesty International svenska avdelningen:

Citat:
Ursprungligen postat av Bobby Vellucci
Hej,

Den svenska sektionen av Amnesty International ställer sig inte bakom det sätt på vilket organisationen har formulerat sig kring frågan om garantier. Svenska sektionen anser inte att det vare sig är lämpligt eller möjligt att kräva av den svenska regeringen att ge garantier för att Assange inte utlämnas till USA. Amnesty Internationals primära fokus är den svenska förundersökningen och att Julian Assange, genom att vara på plats i Sverige, kan medverka till att anklagelserna om brott kan utredas vidare.

För det fall USA i ett sådant senare läge skulle komma att begära Julian Assange utlämnad för brott kopplad till Wikileaks, kommer Amnesty I International att vända sig emot en utlämning på grund av den risk för att han i USA skulle komma att utsättas för allvarliga kränkningar av sina
mänskliga rättigheter.

Hälsningar,
Bobby Vellucci
Piscatus? Är inte det Robert Aschbergs jävla åsiktsregistrerarbolag? Här har vi alltså ett bolag närstående till Expo som mailar Amnesty Internationals svenska avdelning för att skademinimera gällande Amnesty Internationals kritik mot Sverige. Så är tingens ordning 2012.

Amnesty Sverige har tagit bort sitt skamliga "tillrättavisande" av Amnesty International från nätet nu: https://www.amnesty.se/nyheter/uttal...lande-assange/

Såg fortfarande ut så här i juni 2015, men försvann nån gång mellan juli 2015 och januari 2016.

Man undrar ju lite nu om Bobby Vellucci (eller nån som satt i styrelsen eller på annat sätt var pådrivande i denna sak på svenska Amnesty) var polare sedan tidigare med Säpo-Martin Fredriksson---eller hade andra/egna intressen att bevaka. Helt otroligt att de agerade så här med tanke på att så många organisationer som arbetar med mänskliga rättigheter ställt sig på Amnesty Internationals sida när det gäller att pressa Sverige att bryta dödläget!!
Citera