2015-08-03, 15:28
 
Medlem
Accubonds avatar
Citat:
Ursprungligen postat av sjunnedotcom
Många har talat om att starta ett alternativ till Timbro och Arena m fl, men även att konkurrera ut SVT/TV4 m fl. Axess är för smalt och elitistiskt men där finns en förebild, som dock är för ängslig för att närma sig det raka språk som går hem i USA (FoxNews) och de något sirligare men tuffare i UK (The Spectator, Henry Jackson, tv känner jag inte till).

Min vision är en folklig debattarena med rapporter, böcker, sända debatter osv och öppna ingångar till aktivism av typen Pride Järva (http://sjunne.com/2015/07/14/en-sann...otekshistoria/ och http://sjunne.com/2015/03/25/forska-...ddningstjanst/ och nya fräcka mediekanaler (webbtv, webbradio, poddar, på sikt i kanalutbudet).

De här larviga förslagen är inte huvudsaken men kan ge lite lyft i folkdjupen

http://sjunne.com/2015/07/31/sjunne-salle-goes-gonzo/


Under de senaste två åren har jag samtalat med personer med idéer utan pengar och de med pengar utan idéer utan resultat, men nu brinner det i knutarna. En stiftelse, ett bolag, en webbportal som långsamt byggs upp medan pengar strömmar in från företagare och sponsorer vore fullt möjligt projekt att realisera 2016. SD klarar sig och har inget med detta att göra, nu gäller det att skapa ett vettigt liberal-konservativt/realistiskt/företagsvänligt partipolitiskt oberoende medie- och opinionsalternativ. Kunde Kreab 1970 kan väl vi 2016.

För att drifta en sida som är säker mot nätattacker krävs 5000 kr/mån och den bör ligga, som Flashback, i USA. 60 000 kr är första steget alltså om jag och andra jobbar gratis i ett år.

Är detta möjligt ? Önskvärt ? Eller kommer PJ Anders Linder inse vad som behöver göras på Axess?
Axess kommer alltid vara på de globalistliberalernas sida. De har kanske en roll att spela men de är inte tillräckliga på långa vägar.

Jag uppmuntrar alla försök att skapa dissidentmedia, men ska det vara värt något så måste det täcka en ny nisch. Dvs Avpixlat/Fria Tider-nischen är upptagen. Något liknande motpol fast inte så radikalt anser jag skulle kunna tillföra debattklimatet en hel del och bli en samlingsplats för Sverigevänliga skribenter och övriga profiler. Motpol är som sagt alldeles för radikalt för att någonsin locka en bredare massa, även om jag själv läser främst Oskorei regelbundet för hans bildande texter. Som exempel - De har haft en insamling som syftar till att få in 30.000 kr i kanske ett år nu och inte uppnått målet sist jag kollade. Dock anser jag att en enstaka skribent av Oskorei-typ som sticker ut lite mer inte skulle vara fel på eran satsning, dock utan det överdrivna USA-motståndet (Det är bara att acceptera att Ryssland kommer alltid vara illa betraktat i Sveriga av den breda massan - för de som gillar Ryssland kan jag nämna att bedömt 18 % av BNP i Ryssland går till mutor - inte direkt mitt idealsamhälle). Gärna positivt inställda till Ungern/Fidesz dock. Det är dock viktigt att få bredd på skribenterna och inte rygga tillbaka för obehagliga sanningar (Som befolkningsexplsoionen i Afrika och att llösningen inte är att förvandla Europa till Afrika oavsett om det kräver stängsel, minfält, patrullerande båtar och interneringsläger i Tunisien). Dock ingen riktig rasism, självklart, bara ett konstaterande att Sverige är vår plats på jorden och det är vi, svenskarna, som har företrädesrätt här i form av ursprungsbefolkning. Och framförallt - Skit i om ni blir kallade neofascister av Mattis Karlsson et al - ingen SD-koppling!

Viktigast är att det är fokus på bildning och kulturdebatt och framförallt att göra svenskar medvetna om sin identitet (Eller snarare etablissemangets försök att förneka den svenska identiteten och kulturen - titta t ex på användaren oytos texter) och skarpt ifrågasätta mångkulturprojektet (Vilket ingen etablerad tidning, anser jag, hittils har gjort). Också uppmärksamma folk på den röda tråd som är postmarxismen som genomsyrar etablissemangets världsbild. Viktigt med hög nivå på skribenterna. Flera kan t ex säkert rekryteras från Flashback. Det är nog dock bra, men inte nödvändigt, att rekrytera några med "name recognition" som skribenter, gärna från näringslivet och akademin. Och jag tror att gråsosse- (Med vad jag avser kulturkonservativa människor som vill ha en stor välfärdsstat och som inte är utopister) och gammelmoderat-fokus (Med vilket jag avser människor som röstar/röstade på moderaterna framförallt för konservatismen och sökte ett ansvarsfullt, måttfullt högerparti vad gäller ekononomi) är helt rätt. Det är ju dessa som gått till SD i första hand och som säkert skulle vara mest intresserade. Dock är problemet avsaknaden av ett bildningsideal i Sverige, vilket postmarxisterna effektivt förstört. Det får dock gärna finnas en liten öppning för liberaler också för att få dem på kroken.

Ett finansieringsalternativ är det så kallade Patreon. Det är en crowdfunding-sajt där man istället för att ge en summa en gång förpliktigar sig (Inte riktigt rätt ord, man kan väl bryta avtalet när som helst) att ge en viss summa varje månad. Betalas med kreditkort. Smidigt. Man kan naturligtvis välja belopp helt själv så man kan välja hur mycket man kan ge. Säg att ni sätter alternativ från 50-500 kr permånad.Fördelen är ju att det är helt anonymt för de som är ängsliga. En sajt är också bättre än en tidning ur denna aspekt. Dessutom är tidningsformatet ändå döende.

Jag hade lätt kunnat ge t ex 150 pix i månaden för något liknande ovanstående, dvs en sajt med texter, podcasts, intervjuar, samtal, föredrag i den stil jag beskrivit eller ens något som liknar den. 2000 som gör det så är det 300.000 kr per månad.

My five cents...

PS. Det viktigaste är inte att produktionen är supersnygg utan innehållet.
Citera