2015-08-03, 10:59
 
Medlem
Nya mediekanaler och tankesmedja

Många har talat om att starta ett alternativ till Timbro och Arena m fl, men även att konkurrera ut SVT/TV4 m fl. Axess är för smalt och elitistiskt men där finns en förebild, som dock är för ängslig för att närma sig det raka språk som går hem i USA (FoxNews) och de något sirligare men tuffare i UK (The Spectator, Henry Jackson, tv känner jag inte till).

Min vision är en folklig debattarena med rapporter, böcker, sända debatter osv och öppna ingångar till aktivism av typen Pride Järva (http://sjunne.com/2015/07/14/en-sann...otekshistoria/ och http://sjunne.com/2015/03/25/forska-...ddningstjanst/ och nya fräcka mediekanaler (webbtv, webbradio, poddar, på sikt i kanalutbudet).

De här larviga förslagen är inte huvudsaken men kan ge lite lyft i folkdjupen

http://sjunne.com/2015/07/31/sjunne-salle-goes-gonzo/


Under de senaste två åren har jag samtalat med personer med idéer utan pengar och de med pengar utan idéer utan resultat, men nu brinner det i knutarna. En stiftelse, ett bolag, en webbportal som långsamt byggs upp medan pengar strömmar in från företagare och sponsorer vore fullt möjligt projekt att realisera 2016. SD klarar sig och har inget med detta att göra, nu gäller det att skapa ett vettigt liberal-konservativt/realistiskt/företagsvänligt partipolitiskt oberoende medie- och opinionsalternativ. Kunde Kreab 1970 kan väl vi 2016.

För att drifta en sida som är säker mot nätattacker krävs 5000 kr/mån och den bör ligga, som Flashback, i USA. 60 000 kr är första steget alltså om jag och andra jobbar gratis i ett år.

Är detta möjligt ? Önskvärt ? Eller kommer PJ Anders Linder inse vad som behöver göras på Axess?
__________________
Senast redigerad av sjunnedotcom 2015-08-03 kl. 11:13.
Citera