2015-07-30, 15:23
 
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Golonka
...

Twitter är förlorat. Siste rödvinskommunist tar FNL-flaggan med sig!

Twitter som fenomen är inte förlorat, allt fler ungdomar finner det sociala nätverket lockande. Det är dock förlorat som en plattform för vänsterorienterade individer att kommunicera ostört i.

Även om verktyget är konstruerat på sätt att underlätta att hålla meningsmotståndare på avstånd och utanför gemenskapen så är det bra att hålla i minnet att det finns aldrig något verktyg som inte går att använda på otänkbara sätt till sin "egen" fördel.

Med sitt konto har man egentligen bara 3-4 olika sätt att spela twitter-spelet på, t.ex:

A. Man kan skriva och replikera vettigt och med omsorg använda hashtaggar när det är relevant.
B. Retweet eller favorit för att sprida de kommentarer man önskar få spridning, syftet kan också vara att "se om" sitt egna flöde så att där inte endast är personliga one-liners eller så kan syftet vara att ge uppmärksamhet till en tråd i sin helhet, det behöver inte nödvändigtvis vara den aktuella tweeten man retweetar som är det viktiga: det kan vara sammanhanget eller de iblandade individerna i tråden.
C. Blocka. Detta sätt praktiserar många för att undvika obekväma frågor. Som anonym löper man stor risk att bli blockad, av enda anledningen att man är anonym.
D. Finurliga sätt att klistra in bilder som kompletterar begränsningen på 140 tecken.

Till det ska sägas att det finns ett undantag till det här med att bli ignorerad som anonym vilket är om man har många följare. Har man många följare så är det inte många som reflexmässigt blockar, de vill inte gå miste om en chans att få lite extra uppmärksamhet. Ju fler följare desto större chans att man även får ett svar på en kommentar eller fråga.

Vad man bör veta är att detta bara är en bråkdel av vad man kan använda twitter till. T.ex börjar det bli allt vanligare att tidningsartiklar lägger in länkar till en tweet vilket förstärker en tweets betydelse, fler hittar den - även de som aldrig använt twitter - och kan läsa svar löpande. Är man blockad så betyder det endast att den som blockat inte ser ens egna tweets och tvärtom; en utomstående oinloggad användare kan se samtliga svar inklusive de svar från de som har blivit blockade.

För att återgå till användningsområden så är en vidare syn på saken väldigt enkel: ta upp din meningsmotståndares tid! Om de önskar spendera tid på Twitter så låt dem göra det och se till att det tar dem så mycket av deras tid det bara går, så tar det ifrån den tiden de annars hade använt till att hitta på andra mer samhällsfarliga sattyg. Det finns många tillvägagångssätt för detta men få dem att verkligen vilja svara dig, studera hur de använder twitter och vilka frågor som får svar och undvik de kommentar och frågor som de aldrig svarar på.

Personligen har jag 5 twitterkonton:
1. Jag själv med riktigt namn, yrke osv. Använder det mycket sällan.
2. Ett anonymt konto där jag försöker uppföra mig: http://twitter.com/glamcasvaluir
3. Ett trollkonto. Retar folk och är allmänt störig. Blockad av de flesta, men kommentarerna syns ändå för de som läser trådarna utan att vara inloggad på Twitter.
4. Ett parodi-konto. Skämtar om allt, det fungerar bra och blir sällan blockad. Syftet är att väcka tankeställare och få läsare med "mer inflytande" att tänka utanför boxen och eventuellt på så sätt bidra till debatten.
5. Ett konto där jag låtsas vara en annan påhittad individ, med ett vanligt svenskt namn. Detta kontot fungerar bäst och jag har >4000 följare. Det svåraste är att undvika att bli avslöjad som inte en riktig person. Man får hålla saklig diskussion och välja de trådar och diskussioner som inte finns risk att det blir personligt. Med detta konto använder jag vänsterns metoder vad gäller hur jag blockar osv, medan jag försöker framstå som en socialdemokrat utan vänster- kommunistisk vinkling. Jag tar gärna en debatt mellan vänster- och höger och tar initialt vänsterns sida men håller mig saklig och låter högern poänger få lysa med sin riktighet. Jag lägger mig helt enkelt som en förlorare och tillåter att jag förlorar argumentationen. Jag väljer diskussioner med omsorg och är inte inne så ofta, aldrig varje dag på en vecka; högst 10 tweet på samma dag.

Det finns många fler sätt att använda twitter på, men min tid begränsar mig till dessa 5 konton.

4.
Citera