2015-07-29, 08:05
 
Medlem
Citat:
Zimbabwe Conservation Task Force har redan arresterat två män som hjälpte den amerikanska jägaren att döda Cecil. De lurade ut lejonet från nationalparken med hjälp av kött och besköt först Cecil med armborst. Han dog inte och det dröjde 40 timmar(!) innan de lyckades spåra honom och döda honom med gevär den här gången. Sedan flåddes Cecil för att amerikanen skulle få med sig en trofé. För den här jakten betalade han över 400 000 kronor.

Jägaren, som åker på jaktresor över hela världen och tidigare bland annat skjutit andra lejon, en leopard och en noshörning, har erkänt att han sköt Cecil och menar att han hade rätt dokument för att få jaga lejon och att han inte förstod vilket lejon han skjutit förrän i slutet av jakten.

– Så vitt jag visste var allt med min jakt legalt och korrekt utfört. Jag ångrar djupt att den aktivitet jag älskar och ägnar mig åt ansvarsfullt resulterade i att detta lejon dog. Jag har inte kontaktats av några myndigheter i Zimbabwe eller USA, men kommer att bistå dem med alla eventuella frågor de har, sa jägaren i ett pressmeddelande.

http://www.natursidan.se/nyheter/den...lejonet-cecil/
Citat:
Medan Palmer har lämnat Zimbabwe, och söks av polis, inleds en rättegång mot två av de män som var med när Cecil dödades. Rättegången startar i morgon, onsdag, skriver Zimbabwetidningen The Herald. Den ene är ägaren av marken där lejonet sköts, Honest Trymore Ndlovu, och den andre en annan professionell jägare, Theo Bronkhurst.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/ame...-alskat-lejon/
__________________
Senast redigerad av jongari 2015-07-29 kl. 08:08.
Citera