2015-06-20, 09:29
 
Medlem
XeniaOnatopps avatar
Kompletterande sammanfattning
De litauiska gästarbetarna Ner*jus Bilev*cius(i,i), 35, och hans bror A*varas Bilev*cius(i,i), 31, är anställda sedan flera år av Blombergs Säteri och var vid försvinnandet sysselsatta med arbete i ladan mittemot caféet. Det finns inga uppgifter om att de var där vid den exakta tidpunkten för försvinnandet, tvärtom, de sågs dricka kaffe kl 18:15 utanför sin bostad på Blombergs Säteri 2, 1,2 km från kaféet. Det uppger deras mamma i Litauen, enligt media.

Lisas tillhörigheter hittades utefter en väg som leder till brödernas bostad. 12 juni hittade MPS en tillhörighet som tillhör Lisa utanför Martorps gård, 1,6 km längre bort från brödernas bostad. Polis tillkallades och de upptäckte då bröderna i närheten, jagade ikapp dem och säkrade deras id. Därefter togs beslut om hämtning till förhör av bröderna och den äldste broderns fru, Ir*na Bilev*ciene(i,i), 34. Strax efteråt påträffades Lisas kvarlevor på gården, oklart exakt var. Fyndet kan också ha gjort på Husaby Bäckatorpet, en liten grannfastighet.

Varken dödsorsak eller kroppens skick har offentliggjorts, men föräldrarna identifierade Lisa dagen därpå. Det har spekulerats i tråden om våldtäkt, styckning och att kroppen skulle ha blivit utfodrad till grisar, men det finns inga belägg.

Bröderna och hustrun greps och anhölls senare samma kväll. 16 juni häktades bröderna på sannolika skäl misstänkta för mord, och kvinnan skäligen misstänkt för skyddande av brottsling.
__________________
Senast redigerad av XeniaOnatopp 2015-06-20 kl. 09:57. Anledning: Ändrad kronologi kring kroppens fynd och HäFö