2015-05-31, 15:31
 
Medlem
kinesarsles avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Sakerating
Jag tycker båda parterna moder och far borde genomgå DNA test eller liknade. Och inte automatiskt ge mor allt utan tvivel som vi verkar göra.
Jag vet inte riktigt om du hängde med på biologilektionerna, men vem som är moder är rätt lätt att fastställa. Det är nämligen den människan som ungen kommer ut ur. Men du kanske tycker att vi ska göra ett test för säkerhets skull?

Citat:
Bara för att det medför i din mening andra risker så är principen fortfarande detsamma. Därmed så borde det vara lika förbjudet. Varför detta är så svårt att förstå begriper jag inte.
Nej, principen är inte alls lika. Vad tror du den största anledningen till att man förbjudit kvinnlig omskärelse är? Jo, det är just för att det medför väldigt stora komplikationer.

Du kanske tycker att män ska ha rätt till mammografi och graviditetstest också? Principen är du samma.

Citat:
Detta gäller ju för fan inte semantik för helvete. Detta är svensk lag vi pratar om. Det finns ingen "grov mänofridskränkning" och detta ser jag som ett överträdde eftersom straffet blir helt olikt det andra.
Läste du ens lagen du hänvisade till? Den avslutas med orden "till samma straff". Du har rätt i att "grov människofridskränkning" inte finns, men "grov fridskränkning" är en brottsrubricering jo.

Citat:
"Så hur vill du lösa den här enorma problematiken? Är det inte bra att det finns ett system för hur det ska fungera om ingen anmälan görs?"

Detta är en av de få som jag är lite lättare osäker på. Dock så kan jag med klarsynthet säga att ge "modern rätt att uppbära bidraget" till oreglerad kostnader är skrämmande. Det måste åtminstone finnas ett minimum och maximum för hur mycket som kan tas. Detta borde om inget annat möjligen utgå från vad fadern tjänar.
Det är en rent praktisk detalj. Är du missnöjd med fördelningen kan du ta upp detta med Socialstyrelsen. Nu har jag ingen källa att visa, men jag misstänker att det är rätt mycket vanligare att morsan tar mycket större ansvar än farsan.
Citera