2015-05-31, 15:18
 
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av kinesarsle
"Tycker du att kvinnor ska behöva göra mödraskapstest eller?"

Jag tycker båda parterna moder och far borde genomgå DNA test eller liknade. Och inte automatiskt ge mor allt utan tvivel som vi verkar göra.

Citat:
Ursprungligen postat av kinesarsle
"Eftersom inläggen medför rätt olika risker är det också rimligt att hantera dem helt olika. På sätt och vis kan man se det som att det är helt jämställt. Man får operera bort förhuden på både kvinnor och män, och man får inte operera bort blygdläppar och klitoris på varken kvinnor eller män.
Sen borde visserligen även manlig omskärelse förbjudas på folk under arton, men det är inte ett jämställdhetsproblem."

Bara för att det medför i din mening andra risker så är principen fortfarande detsamma. Därmed så borde det vara lika förbjudet. Varför detta är så svårt att förstå begriper jag inte.

Citat:
Ursprungligen postat av kinesarsle
"Den kan man tycka lite vad man vill om, men den enda praktiska skillnaden är att brottsrubriceringen får ett annat namn. Jag tycker inte att det är så mycket att orda om."

Detta gäller ju för fan inte semantik för helvete. Detta är svensk lag vi pratar om. Det finns ingen "grov mänofridskränkning" och detta ser jag som ett överträdde eftersom straffet blir helt olikt det andra.

Citat:
Ursprungligen postat av kinesarsle
"Så hur vill du lösa den här enorma problematiken? Är det inte bra att det finns ett system för hur det ska fungera om ingen anmälan görs?"

Detta är en av de få som jag är lite lättare osäker på. Dock så kan jag med klarsynthet säga att ge "modern rätt att uppbära bidraget" till oreglerad kostnader är skrämmande. Det måste åtminstone finnas ett minimum och maximum för hur mycket som kan tas. Detta borde om inget annat möjligen utgå från vad fadern tjänar.
__________________
Senast redigerad av Sakerating 2015-05-31 kl. 15:21.
Citera