2015-05-27, 11:07
 
Medlem
Skurtizs avatar
Måste säga att jag är väldigt skeptisk till mycket av det som skrivs här. Skulle säga att jag blir "skrämd" av kanske 5-10% som skrivs här ca, resten är jag övertygad om att det finns en logisk förklaring till. Framförallt vad gäller när folk har "sett saker". Jag är dock inte 100% tvivlande men till 90-95%. Dock fick jag mig en liten tankeställare och är väl egentligen det enda jag varit med om som jag blivit lite förvånad över.

Jag övernattade tillsammans med kanske 12-16 andra i spökhuset "Borgvattnets" prästgård för några år sedan när en anhörig fyllde jämnt. Först och främst upplevde jag en konstig känsla av att vara där, kände mig ovälkommen, som att jag var något slags hot/inkräktare eller nåt och jag hade spänningar i huvudet hela tiden där. Detta trodde jag berodde på dålig luft/ventilation/inbillning där eller liknande så jag brydde mig inte.

Det som var anmärkningsvärt var dock när vi skulle sova.. samtliga i sällskapet hade krökat till (eftersom de var så fega ) och somnade innan mig. Jag sov på övervåningen i vardagsrummet på golvet nära trappen som ligger alldeles intill ytterdörren. Låg klarvaken och kunde inte sova, då hörde jag hur någon öppnade innerdörren, tog på sig skor i farstun och gick ut genom ytterdörren och slog igen dörren. Måste vara "Christer" tänkte jag, eftersom han brukar vara uppe på morgonen, klockan var dock runt 03-04 så det var lite väl tidigt även för honom. Sen så hörde jag hur ytterdörren öppnades igen, efter kanske 15 min. Skorna togs av, innedörren stängdes och den här "personen" började gå uppför trappen. Tydliga fotsteg (blundade då), när han sannolikt borde vara uppe i trappen så jag öppnar ögonen, men då slutar trappstegen tvärt... helt omöjligt att jag inte skulle ha sett om någon jävlades eller liknande då jag hade full syn över trappen dock fortfarande tveksam till detta, kanske var ägarna eller nåt som spökar för att skrämma folk.

När jag var ännu yngre hyrde vi också en gigantisk Skånegård som vi bodde i i två veckor på sommaren. Där bodde vi två familjer och denna gången var det min mamma som upplevde något. Det sades att det spökades vilt i den där gården också. Det var något som krafsade henne i håret och viskade i hennes öra när hon skulle sova, men när hon öppnade ögonen låg min pappa med händerna under täcket sovandes, på andra sidan. Hon blev skiträdd vände sig om och ingen var där. Hon försökte sedan väcka min pappa, men då började ett starkt ljud tjuta i hennes öron med väldigt hög ton så högt att hon försökte hålla sig för öronen och skrek vilket till slut väckte honom.

Har också märkt att jag kan känna doften av min döda mormor ibland. Ganska speciell doft, en särskild parfym blandad med tobaksrök och hennes hemdoft. Har känt den då&då framförallt hemma hos mina föräldrar. Min mamma blev väldigt ledsen när hon dog så det kanske är därför.. men även när jag varit själv på andra ställen har jag känt av denna ibland. Nu var det dock längesedan och det kanske är en tillfällighet vad vet jag. Jag är dock rätt skeptisk så det är inte heller någon slags önsketänk, bara något jag reflekterat över.
Citera