2015-03-01, 12:13
 
Medlem
Vimurs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Tinuviel
Nej, det är inte jag heller.

I september förra året utförde IS ett attentat (självmordsbomb) mot ledarskapet i Ahrar ash-Sham och Soumayah uttalade sig då emot IS.

Från hans Facebook (där inlägget samt efterföljande diskussion fortfarande ligger uppe i sin helhet):
Att han har stöttat IS sticker han dock inte under stol med. Det verkar inte vara något att skämmas över.


Diskussionen uppmärksammades här.
(FB) Islamisters politiska avancemang i Sverige ("Slöj-misshandeln" i Farsta verkar falsk)
(FB) Islamisters politiska avancemang i Sverige ("Slöj-misshandeln" i Farsta verkar falsk)
Jag snubblade över facebookprofilen Ash-Shaami As-Suwedi som du uppmärksammade tidigare i tråden och som kan vara intressant i sammanhanget. Den har inte uppdaterats sedan april förra året men As-Suwedi befann då sig enligt egen uppgift i Syrien hos Jabhat an-Nusrah. Han är mycket kritisk till IS och när han får mothugg av IS-anhängare, vars inlägg han till stor del har raderat, kommer Ahmad Sultan Abu Soumayah till hans försvar. Du konstaterade redan då att de två extremisterna är vänner.
(FB) Islamisters politiska avancemang i Sverige ("Slöj-misshandeln" i Farsta verkar falsk)

As-Suwedi skrev för ungefär ett år sedan:
Citat:
Allah al Musta'an!
A big operating going on by Jabhat an-Nusrah and Ahrar ash-Shaam to drive ISIS out of Dayr az-Zour and Hasakah. May Allah guide our brothers!
https://www.facebook.com/ashshaami.a...26?pnref=story
Det renderade en rad påhopp från IS-anhängare som ifrågasätter om As-Suwedi ens befinner sig i Syrien. Till slut skriver Ahmad Sultan Abu Soumayah:
Citat:
Må Allah bevara dig broder Ash-Shaami As-Suwedi, jag är säker på att bröderna har mer nytta av din tid på plats där nere.
Tidigare i samma tråd frågar Ahmad:
Citat:
Kan du svara på pm akhi? Jag behöver prata med dig, det är viktigt.
As-Suwedi svarar genast på det. Han delar även Ahmads inlägg i sin tidslinje.
Det verkar alltså som om Ahmad Sultan Abu Soumayah och Solidaritetscenter samarbetar med Jabhat an-Nusrah och Ahrar ash-Shaam snarare än IS.

As-Suwedi, som postar bilder på avrättade och halshuggna motståndare, tipsar om jihadistfinansiärer och enligt egen uppgift befinner sig hos Jabhat an-Nusrah i Syrien är inte bara vän med Ahmad Sultan utan även, förutom en uppsjö av extremister och jihadister, mer etablerade:
Bilal Mizher
Kajs Atallah
Salih Tufekcioglu
Bilal Borchali
Faraj Semmo

Samtliga tillhör som bekant MB-kretsens periferi och frågan är hur involverade de är i rekrytering till och finansiering av MBs egna brigader i Syrien. De känner ju uppenbarligen till vad Ash-Shaami As-Suwedi sysslade med, (svårt att missa med ett sådant nom de guerre och den typen av groteska uppdateringar).
Citera