2015-01-06, 12:13
 
Medlem
Pappersvargens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av juha890
Jag anser att alla som bor i hyresrätt är losers ni kan lika gärna spola ner era pengar i toaletten istället.
Okej, bra.

Citat:
- Helt meningslöst att renovera sin hyresrätt, du får aldrig tillbaka din investering och får hyresvärden reda på att du bytt tex köket så har han rätt att höja din hyra för att du själv orsakat en standard höjning, spelar ingen roll att du betalat.
Ja, det är helt meningslöst att renovera en hyresrätt och därför gör man det inte heller. Att sätta upp en ny tapet eller att måla om en vägg är dock inga problem. Inget som kostar vansinniga pengar och inte någonting man får igen i vare sig bostadsrätt eller hyresrätt.

Citat:
- Du kan se fram emot att bli fattigpensionär du har ingen lägenhet att belåna eller att sälja däremot har din hyra gått upp så mycket att du har problem att betala den.
Detta stämmer ju inte. Men om vi leker med tanken att jag har en bostadsrätt som pensionär - vad händer sedan? Var kommer pengarna ifrån? Ska jag sälja den måste jag först skatta på eventuell vinst och sedan måste jag ju ha någonstans att bo. Du tror väl inte att man som pensionär kan låna massa pengar att spendera på vad man vill?

Citat:
- Varje månad betalar du på din hyresvärds räntor och amorteringar, det är väl kul att betala din hyresvärds amorteringar och göra han rik
Detta är sant, man betalar till sin hyresvärd och dennes skulder. Detta är dock inte någonting jag känner att jag har problem med. Annars kan man ju hjälpa sin bank att bli lite rikare genom att betala dyra räntor.

Citat:
- Du har noll inflytande över din boendemiljö och möts ofta av översittartyper och otrevliga fastighetsskötare, service nivå noll.
Jag har aldrig stött på en otrevlig fastighetsskötare eller översittartyper. Eller - en hyresvärd jag hade förut betedde sig som ett rövhål efter att vi hade sagt upp lägenheten - men rent generellt har det aldrig varit några problem. Snarare tvärtom - jag har alltid bemötts trevligt.

Citat:
- Hyresfastigheter är ofta mycket missköta, ingen bryr sig inget engagemang.
Nu vet jag inte var du har bott men det har jag inte stött på. Är saker trasiga ska de lagas. Bara för att man bor i hyresrätt ska man inte tåla vad som helst. Går spisen sönder får man en ny, går diskmaskin, tvättmaskin, kylskåp sönder kommer hyresvärden och sätter in nytt. Inget man behöver betala för till skillnad mot i hus eller bostadsrätt. Vad tror du det kostar att byta en värmepanna i ett hus?

Citat:
- Du kan se fram emot höjd hyra varje år.
Ja, det får man även i en bostadsrätt.

Citat:
Nån som kan förklara varför man skall bo i hyresrätt? Sen kan jag förstå om man är tvingad att bo i hyresrätt av olika anledningar, men ni som inte behöver det varför gör ni det?
Jag behöver inte bo i hyresrätt men gör det de närmsta åren för att det är billigt. Så billigt som jag bor nu bor jag inte i en bostadsrätt eller i ett hus. Då kan man spara undan pengar till husköp.
__________________
Senast redigerad av Pappersvargen 2015-01-06 kl. 12:16.
Citera