2014-12-09, 19:24
 
Medlem
Agendikars avatar
Intressant fall - som verkligen tål att följas.

I Dagens Media-artikeln, där Flashback förekommer:

Citat:
En läkare hemmahörande i Malmö har gått till Stockholms tingsrätt för att tvinga Google att plocka bort sökresultat som länkar till en lång Flashbacktråd.
Citat:
Beskedet från Google blev att allmänintresset i innehållet i den aktuella Flashbacktråden motiverar att sökresultatet bör finnas kvar, mot bakgrund av att medborgare bör kunna söka information för inför ett beslut om att söka läkarvård hos den aktuella läkaren.
Citat:
Bakgrunden är att en missnöjd kund skrivit ett inlägg på Flashback där hen går till attack mot läkaren, efter att ha varit missnöjd med en hårtransplantation
Citat:
Flashbacktråden hamnar längts upp bland sökresultaten för den som googlar på läkarens namn
Det här är en intressant utsaga av advokat Fredrik Engfeldt, som företräder läkaren, på journalistens fråga "Varför inte gå på den som faktiskt publicerar informationen?:
Citat:
Flashback är en problematisk hemsida. Min erfarenhet är att det inte är någon idé att ge sig på den. Därför kom EU-domen lägligt, då den ger möjlighet att ta bort information även om den finns kvar på Flashback eftersom de flesta använder Google för att söka.

Citat:
Ursprungligen postat av Flufffen
Här är länken till artikeln som TS pratar om http://www.dagensmedia.se/nyheter/di...cle3870152.ece
Vad Flashback bör göra? Ingenting anser jag.
Citera