2014-06-28, 18:34
 
Medlem
Quarrels avatar
Citat:
Ursprungligen postat av mypenisatrap
Det är du som skall slappna av, jag gav dig länkarna
Sluta bråka, mina vänner, och tack för att du vikarierade.

Sammanfattning

Mordoffer
LL: Lov*sa L*ndh (ii), 22 år, Åmmeberg, Bild Facebook
Tog studenten 2010 och jobbade sedan en tid tillbaka som servicetekniker på ett svenskt internationellt företag. Först kompis med JA under flera år. Sen inledde de ett förhållande.

Misstänkta
JH: J*nna Henningss*n (oo), 24 år, Kumla, Bild
Tog studenten 2008 från naturvetenskapliga programmet på en skola i Småland, med genomgående bra betyg. Fick bland annat betyget väl godkänt i ämnet stresshantering. Flyttade från Småland till Örebro efter studenten och arbetade vid tidpunkten som personlig assistent. Intresserad av ridsport och ägde fram till i våras flera hästar som hon hade på sin gård på en ort nära Kumla. Gården köpte hon tillsammans med JH i augusti i fjol. Trots att förhållandet tagit slut bodde de fortfarande med varandra. Deltog så sent som förra året i flera hopptävlingar. Häktad misstänkt för mord. Har varit tillsammans med både JA och JN. I vintras tog det slut med JA. Var svartsjuk på hans förhållande med LL. JH bodde ihop JN. Men förhållandet mellan dem var över, uppger personer som känner paret.

JN: J*nathan Nilss*n (oo), 24 år, Kumla Före detta pojkvän till JH och bor kvar på dennes hästgård utanför Kumla. Uppges ha alibi för stora delar av morddagen och greps inledningsvis för medhjälp till mord. Rubriceringen är, sedan 22 juni, ändrad till skyddande av brottsling.

Tidigare misstänkt
JA: J*nas Alb*n (oi), 24 år, skriven i Örebro men bor i Askersund Han uppges, enligt vänner, ha varit förälskad i båda kvinnorna och sägs ha haft svårt att välja mellan dem. Hade ett förhållande med LL och har tidigare haft ett förhållande med JH. Delade arbetsplats med LL och jobbade förmiddagsskiftet samma dag som hon tros ha mördats i hans lägenhet. Han bodde annars ensam i sin lägenhet i Askersund.

Händelseförlopp

Det har förekommit bråk och rivalitet mellan JH och LL tidigare. Tidigt på morgonen onsdagen den 18 juni åker JH till JA:s lägenhet i Askersund. Vid sextiden på morgonen kommer hon in i porten och när LL öppnar lägenhetsdörren överfalls hon med en hammare av JH. Alternativt smyger hon in i lägenheten och överfaller LL. Efter att ha knivhuggit LL lämnar JH lägenheten och åker hem. Hon ringer en JN och säger att hon gjort något dumt, och behöver hans hjälp, men han nekar att hjälpa henne.

Ett par timmar senare återvänder hon till lägenheten. Där injicerar hon alkohol i LL:s kropp och styckar den med en såg, och bär ner kroppsdelarna till sin bil. Hon åker sedan till sitt arbete dit hon kommer vid halvtretiden på eftermiddagen. Hon hade då kroppsdelarna i bagageutrymmet på bilen.

Efter några timmar ber hon sina kolleger att få gå tidigare och lämnar arbetsplatsen. Hon körde iväg LL:s bil och ställde den på annan ort. Hon åker och gömmer LL:s kroppsdelar i ett skogsområde vid Hällabrottet i Kumla innan hon kör hem.

Från sin bostad ringer hon själv polisen och berättar vad hon gjort. Polisen åker till bostaden och efter ett kort förhör pekar kvinnan ut platsen där hon gömt kroppsdelarna. Vid 04-tiden anhålls hon, JA och JN, misstänkta för inblandning i mordet.

På söndagen häktas kvinnan, på sannolika skäl misstänkt för mord. JA släpps och JN häktas, misstänkt för skyddande av brottsling. Torsdagen den 26 juni släpps JN på fri fot. Misstankarna mot honom står kvar men är sänkta, medan JA frias helt 27 juni.

Kartor
Fyndplats
Brottsplats, Gårdsjögatan 6 A, Askersund
JH/JN:s bostad, Julsta 128, Kumla

Länkar
http://www.expressen.se/nyheter/kvin...utanfor-kumla/
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19090929.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19091633.ab
http://www.expressen.se/nyheter/mord...er-misshandel/
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19132521.ab
Citera