2013-10-17, 15:41
 
Medlem
Quarrels avatar
Sammanfattning 17 oktober
Notera att sammanfattningen är skriven utan FUP

Inblandade personer
 • VB, Vatchareeya Bangsuan, 20, avliden. VB flyttade till Sverige från Thailand strax innan hon fyllde tolv. Hon bodde med sin mamma och sin styvfar i en lägenhet i Boden. Hon studerade vid LTU i Luleå med mediokert studieresultat. Tränade karate i Boden och Luleå. Hon har gjort polisanmälningar om hot, närmare detaljer är okända.
 • KJ, Kr*stoffer ”K*bba” J*hansson (iio), 22. VB:s ex. KJ påstås lida av Aspergers syndrom, och har stort militärt intresse, men antogs inte vid det militära. KJ har haft en hund som påstås avlidit i en elolycka. En granne såg honom och någon annan bära en svart sopsäck som droppade blod i trappan tidigare i år.
 • JJ, 55, pappa och god man till KJ, bor med fru tillika KJ:s mamma i Boden.
 • JJ2, 32, KJ:s storebror, bor med sambo i Boden.
 • DJ, 20, KJ:s lillebror, bor hos föräldrarna i Boden.
 • MB, 49, BO:s karatetränare. Påstås ha haft ett förhållande med VB.
 • AN, 46, MB:s fru, har skrivit ofördelaktigt om VB på MPS facebooksida under söken.
 • JF, 37. Hans Chevrolet Pickup har setts parkerad nära FP. Barndomshem på samma adress som VB.
 • TF, 26, syster till JF, bor på samma adress som KJ, dock inte i samma lägenhet. Studerar på LTU. Barndomshem på samma adress som VB.

Händelseförlopp

4 maj kl 14:23 skrev VB på Facebook: "Ska nu ut och motionera lite och sedan till kompis och plugga^^". Kl 15:22 skrev hon ett skämt på Facebook. Kl 16 hämtades hon av någon vid bostaden. Därefter försvann hon. KJ påstår att det var han som hämtade VB 4 maj kl 16, och att hon lämnade honom kl 21 i avsikt att gå hem. Han hade druckit en öl och kunde inte skjutsa. En uppgift gör gällande att han var hemma hos sin bror och spelade TV-spel. Ett par grannar har hört skrik, en av dem kan datera skriken till 4 maj. Det var ishockey på TV den kvällen. Ett osäkert vittne har sett VB nära KJ:s bostad vid 21-tiden.

På dagen 4 maj övade KJ inför ett airsoftspel, som hölls 11 maj, ”Fallen Angel”.

På kvällen den 4 maj hölls en fest i KJ:s föräldrars sommarstuga. En kvinna ska ha befunnit sig på festen. Enligt obekräftad uppgift var det KJ:s lillebror som hade festen.

Signaler från VB:s mobiltelefon fångades upp ca kl 16, kl 18:40 och ca kl 21.

Polisen kontaktades 5 maj och 7 maj började polisen söka. 10 maj avslutade polisen sök, men MPS (Missing People Sweden) fortsatte med skallgångar. 20 maj rönte MPS framgång, kroppsdelar hittades i ett ödehus inom militärt område vid Gammelängsberget. 22 maj hittade militär torso och huvud, 100-200 meter från första fyndplatsen. 24 maj fastställdes det att kroppsdelarna kom från VB. Dödsorsaken var starkt våld mot vitala delar, stickskador orskakade av annan person. Händerna saknas fortfarande. Enligt mediauppgifter var mordet ett ritualmord, VB var knivhuggen i ett mönster och benen som hittades i ödehuset var arrangerade.

KJ deltog i fyra av fem MPS-sök. Vid första söket påstås han ha sagt att VB fick en gul ICA-kasse att bära hem studieböcker i.

23 maj gjordes husrannsakan hos KJ, KJ:s föräldrar och KJ:s föräldrars sommarstuga. KJ:s Hyundai och pappans VW Golf beslagtogs. KJ greps i sina föräldrars bostad och anhölls.

Satanister i Boden har uppmärksammat mordet, vilket framgår av den här bloggen: http://schlangekraft.tumblr.com/. Här finns bilder från ödehuset: http://schlangekraft.tumblr.com/post...untains-i-took. En koppling mellan mordet och satanism har diskuterats mycket.

KJ häktades 27 maj, skäligen misstänkt för mord. Han har omhäktats flera gånger på sannolika skäl misstänkt. KJ förnekar brott, och vistas på rättspsykiatriska kliniken i Öjebyn. En mindre rättspsykiatrisk undersökning har utförts http://img109.imageshack.us/img109/2205/bur.pdf. Fler inblandade kan inte uteslutas. Trots omfattande sök har mordvapen och mordplats inte hittats.

På kvällen 2 juni ca kl 21 öppnades KJ:s facebookkonto och stängdes igen ca kl 7 morgonen efter. Någon förklaring har inte presenterats, men det var av allt att döma polisen som låg bakom.

KJ åtalades vid Luleå Tingsrätt 17 oktober, och förundersökningsprotokollet blev offentligt. Rättegången planeras att hållas 30 oktober – 1 november.

Fynd och observationer
 • Nära fyndplatserna har hittats en gul ICA-kasse med ett par kalsonger, med sekret eller blod, och möjligen andra underkläder.
 • En spade och ett rep har upphittats på ett garagetak. En till spade är upphittad, oklart var.
 • Mycket blod från VB har påträffats i KJ:s bil, på en matta och på en plastpåse med KJ:s fingeravtryck.
 • En rulle kirurgtejp med VB:s blod har även hittats i KJ:s badrum, men bostaden är avförd som mordplats. Likadan tejp har hittats på VB:s kropp.
 • Fläckar, som kan vara blod, har påträffats på loftgången utanför KJ:s bostad
 • En hund, som ofta passerar utanför ödehuset reagerade morgon och kväll 20 maj, men inte 19 maj. Även andra obekräftade uppgifter gör gällande att huset var tomt strax före fyndet.
 • En svart Chevrolet Pickup sågs parkerad nära FP1 15 juni.
 • VB:s mobil är upphittad. Någon har försökt att ringa 112 från den kl 17:09. Den har inte lämnat mastcellen som KJ:s bostad finns i, och stängdes av kl. 23.53.

Länkar Varmt tack till de som skapat och underhåller innehållet.
Karta: http://goo.gl/maps/Easu2
Karta över Sävast: http://img600.imageshack.us/img600/3213/masterjy.jpg
Länk till inlägg med länksamling: https://www.flashback.org/sp43632275
Bildgalleri: https://www.flashback.org/sp43656556
Artikelserie: http://www.nsd.se/falletvatchareeya/
Stämningsansökan: http://img543.imageshack.us/img543/7489/8xh.pdf
__________________
Senast redigerad av Quarrel 2013-10-17 kl. 15:46.