2013-09-13, 02:40
 
Medlem
Pulver-Henkes avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Fogmassa
Du kan testa att läsa någon distanskurs (sök på studera.nu) om du vill pröva att studera lite. Bara att göra något och kunna säga att "ja, jag pluggar lite just nu" är en skitbra boost för självförtroendet.

I det långa loppet tycker jag du ska söka en utbildning på "riktigt". Jobbsök är nog det värsta som finns för att sänka självförtroendet. Var i alla fall beredd på att du kommer att få massor av avslag. Bästa är att höra sig för bland kontakter, men har man få eller inga så är det förstås svårt. Men en utbildning är en nystart. Att byta spår i livet ses ofta som äventyrligt och positivt och du kommer ha lättare att få jobb då.

Tänk på att allt är värst i början. Inget träningspass är så vidrigt som första gången. Så kommer det förmodligen att kännas när du börjar plugga också. Förstår ångesten, men tänk att det finns alltid omtentor, och att den myckna litteraturen ofta är rena grekiskan, men genomgångarna brukar vara betydligt enklare.

Om den sociala biten känns jobbig, så brukar jag "fejka" självförtroende. Man kommer oerhört långt bara på att verka lugn och avslappnad. Man måste inte heller vara klassens mest pratsamma och sociala person.

Lycka till! Strongt att vilja göra något åt sitt liv.
Ja, att plugga skulle vara bra. Jag kan dock inte sitta längre stunder vid en dator och jobba på grund utav en svår och kronisk smärtsjukdom (den är diagnosticerad och jag får tunga mediciner för den, mediciner som jag dock delvis inte pallar att ta eftersom biverkningarna är rätt svåra).

Bland det värsta utav allt är att det syns i ansiktet på mig att jag är djupt deprimerad, det hänger och jag är helt svart i synen. Folk glor som fan, vänder sig om på gatan.
__________________
Senast redigerad av Pulver-Henke 2013-09-13 kl. 02:47.
Citera