2013-02-19, 22:01
 
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Sereena
Ja, det är inte bara rätt utan förarens plikt att avvisa/neka personer som stör dom andra resenärerna. Har vid flera tillfällen varit med om att bussarna nekat "Date-fjortisar", "Axe-blattar" och "Hela flaskan tanter" att kliva på, och ibland tom stannat och avvisat personer som luktat för mycket. Och pissalkisarna avisas/nekas dom med.
Jaså, även folk med för mycket "parfym"? Det var något nytt. Jag kan tänka mig att det handlar mycket om vem som kör bussen ifråga och hur denne är som person - i storstäderna, i alla fall, finns det nog inte många busschaufförer som hade lyft fingret. Jag kan dock tycka att hundar inte bör vistas i bussar tillsammans med husse eller matte, jag tänker mest på risken att någon med pälsdjursallergi kan befinna sig i bussen.

Jag har varit med om en liknande situation som jag kommer ihåg, så jag har väl haft tur. Det var en äldre kvinna som steg på bussen en bit utanför city för en massa år sedan. Av vad jag kunde tyda hade hon någon typ av infektion i ansiktet. Jag försöker att inte överdriva då jag delvis tyckte synd om henne men hon hade antagligen ingen fungerande dusch hemma samt att hon säkert bar samma kläder varje dag. Stanken som spred sig i bussen går inte att beskriva fullt ut, på ett bra sätt. Det luktade allmänt dålig hygien, skaldjur, svett, gammalt och något annat. Hon satte sig som tur var längst bak i bussen och vi satt i främre delen men fläkten jag fick när hon passerade oss var som sagt, helt obeskrivlig.