2013-02-19, 14:59
 
Medlem
Vänlige Viktors avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Krösus Sork
Vinnarna skriver historien så vad Dresdenborna själva tyckte är ovidkommet.
Å där kom den ja.
Vad Dresdenborna själva tyckte år 2005 är inte så ovidkommet som du påstår.

Citat:
Ursprungligen postat av Krösus Sork
För de allierade handlar det om att överdriva sin militära förmåga, dvs helt enkelt spänna sina militära muskler. Det känns inte heller speciellt långsökt att tyskarna inte var universiellt älskade 1945 och att krydda siffrorna kan nog också ha haft en positiv effekt på hemmaplan.

För att man ganska snart insåg att bombningen av Dresden var onödig och att det de facto handlar om ett massmord. Hela händelsen lämnar en synnerligen bitter eftersmak efter sig. Det finns alltså all anledning att skruva ner siffrorna.
Men det är ju tyskarna själva som forskat fram resultatet.
Dina påståenden stämmer alltså inte.
Citat:
Ursprungligen postat av Krösus Sork
Dessutom så pratar vi trots allt om Tyskland, landet där det är brottsligt att presentera en annan version av förintelsen än den officiella. Det är mao ganska så tydligt att Tredje riket är en känslig del av Tysklands historia och att det finns en stor politisk inblandning i historieskrivandet om den här epoken och därmed bör man alltså ta alla tyska rapporter från den här eran med en stor nypa salt.
Fel igen!
Det är brottsligt att förneka Förintelsen, men inte att ta fram nya fakta.
Men som vanligt förvrännger ni sanningen i era försök att förneka den.
Citat:
Ursprungligen postat av Krösus Sork
Som slutpoäng kan det också vara värt att påpeka att under årens lopp finns det ett genomgående tema för nedtecknandet av arméstorlekar, dödsoffer, förmögenhet m.m. och det är att alla siffror är anpassade efter skribentens politiska agenda. Vad får dig att tro att vi skulle vara så mycket bättre idag på att presentera en objektiv historia?

Skribentens politiska agenda gäller nog knappast när det är ett seriöst forskningsförsök av dresdenborna själva att ta fram fakta.
I detta fall kan man dock anta att skribentens försök gäller dig själv och din egen politiska agenda.

/VV
Citera