2013-02-18, 23:29
 
Medlem
Visfs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Holisistic
Vill du bevisa något får du källhänvisa, inget jag tänker sitta och försöka gräva fram.


Du misstar dig om jag känner att jag behöver bevisa.

Citat:
Ursprungligen postat av Holisistic
Nej inte samma kristna, andra kristna. Har du någon som helst insikt så känner du till att Liberty Movement är kristen ända in i benmärgen, precis som Ron Paul. Den väsentliga skillnaden är att LM är inte hycklare som hänvisar till konstitutionen och God Given Rights när det passar dem, utan håller på dem stenhårt i alla lägen.


Har du någon som helst insikt borde du känna till ovan taktik som Rothbard, Rockwell och Paul anförde.

Ja det är olyckligt att folk går runt och tror på sådant trams som gud, men jag ser inte varför det ens är relevant för tråden.

Citat:
Ursprungligen postat av Holisistic
http://www.dn.se/debatt/svenskarna-b...ill-invandrare

Störst acceptans till invandringen finns i storstäderna, bland kvinnor och yngre. Bland riksdagspartiernas sympatisörer är det Moderaterna som är mest skeptiska.

...

Bland parti*sympatisörerna år 2009 är grundmönstret detsamma som tidigare med moderata sympatisörer som mest negativa till flykting*mottagande (55 procent vill minska)


Det var 2009. Trenden har gått att färre och färre vill minska.

Citat:
Ursprungligen postat av Holisistic
http://www.ronpaulforcongress.com/ht...rsecurity.html

"The talk must stop. We must secure our borders now. A nation without secure borders is no nation at all. It makes no sense to fight terrorists abroad when our own front door is left unlocked."

Uppenbarligen är det ett citat han använder sig av..


Är ju inte ens ett citat.

Citat:
Ursprungligen postat av Holisistic
Det står inget om det i idéprogrammet nej.

"Människor måste själva få besluta över sina privatliv, relationer och tillgångar. Politiken bör varken avgöra hur många människor man får leva tillsammans med, gifta sig med eller vem som ska ärva ens tillgångar."


Nej, det står ingenting om det i idéprogrammet. Vidare är detta OT.

Citat:
Ursprungligen postat av Holisistic
Det är din uppfattning ja, men innebär det per automatik att andra uppfattningar inte är liberala? Du tycks ta dig själv rätten att definiera vad som är liberalt, samtidigt som du citerar Hayek. Låt oss utforska hans tankar närmare:

”a recognition of collective ownership of the resources of the country which is not compatible with the idea of an open society”.


Den miniminivå som Hayek ansåg att staten borde garantera sina fattigaste medborgare:

”necessitates certain limitations on the free movement across frontiers”

Jag kan inte se hur din argumentation har någon som helst legitimitet.


Så du saxa direkt från Tino's blog. Hayek går vidare och förklarar varför, han säger t.om. att man måste ge upp på de liberala principerna för att det finns praktiska restriktioner.

Knappast så jag har ensamrätt på att bestämma vad som är liberalt. Jag efterfrågar ett argument som grundar sig på liberala värderingar. Jag vet inte vad du menar är liberalt, är det vad liberaler tycker i din mening?

Hoppes argument har jag fört fram. Hayeks argument är en kapitulation för att det finns praktiska begränsningar, så det hjälper dig inte särskilt. Han säger det t.om. vidare i sitt resonemang om du orkar läsa det.

Det är ganska tunt, eftersom fri rörlighet är en liberal idé. Men visst kan man vara emot fri invandring och vara liberal. Men om man är emot en massa andra sociala friheter också finns det bättre begrepp. Jag är inte för den normala liberala äganderättsprincipen, men jag tvivlar på att någon skulle kalla mig för annat än liberal av det skälet, speciellt då jag härleder mitt system ifrån vad jag menar är en mer liberal äganderättsform än landmonopol.

Citat:
Ursprungligen postat av Holisistic
Det är möjligt att det finns aspekter av deras partiprogram som inte är liberala, men samtidigt är deras politik överlag mycket mer liberal än centerns. Lööf har precis omformulerat sig från plattare skatt till "mindre brant". Över huvud taget inte jämförbart med SVP på ekonomiska frågor, vilka för övrigt har mycket mer tyngd än sociala eftersom ekonomisk politik främst är vad som reglerar balansen mellan individ och stat..


Herregud, Centern är absolut inte liberala. Tanken att ens idéprogrammet är skrattretande. Visionen om fri invandring är dock liberal.

Jag håller med dig om ekonomiska friheter.

Citat:
Ursprungligen postat av Holisistic
Jag förstår inte vad du har för intresse av att förneka att det finns klassiskt liberala strömningar i Europa. Din exkluderande syn innebär att det knappt finns några klassiskt liberalt sinnade människor alls..


Jag förnekar det inte, däremot ser jag inte högerpopulistiska strömningar som liberala.

Citat:
Ursprungligen postat av Holisistic
Även hans argumentation byggde på att i slutändan maximera frihet.


Nej, lucas definition av frihet är rättigheter. Han är socialliberal.

Citat:
Ursprungligen postat av Holisistic
Det ska inta finnas restriktioner, men den ska inte vara obegränsad. Jag har huvudvärk.

Om vi gör det lagligt att ta heorin, kommer alla ta det då? Gör det dig klarare för dig?
__________________
Senast redigerad av Visf 2013-02-18 kl. 23:33.
Citera