2013-01-18, 22:59
 
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av TinnMann
Typiskt, man gnäller på partier när det finns en annan part som är den mest skyldiga och högst ansvariga för den idiotpolitik som förs: nämligen majoriteten av den svenska väljarkåren.
Generellt sett så är det ett gemensamt problem i västerländska demokratier att väljarkåren är idiotiskt och inkompetent. Men jag samt många andra som jag har stött på i politiska forum håller med om en sak: den svenska väljarkåren är den mest infantila och naiva som existerar.

Så rösta på alliansen som arbetar för alla bankers, energiföretags med fleras miljardvinster ni läser om titt som tätt årligen i tron att Reaganomics, privatisering och fortsatt brist på reglering fungerar. Sen är det ju extra bonus att man kan missgynna alla socialdemokrater medans man får en liten skattesänkning. Alliansväljare är rena Chamberlains: om man gör tillräckligt många eftergifter för privata intressen så kanske man äts opp sist.
Eller kanske rösta på vänsterblocket? En "opposition" som röstar med alliansen i de viktiga frågorna. En "opposition" som jagar bort jobb så länge de kan höja skatter, gynna sina egna i olika fack och offentliga institutioner.

England är gott exempel på hur en nation verkligen tar tag i saken och gör något: UKIP som är helt emot denna ultraliberala ekonomiska fars har nu blivit det andra största partiet och Camerons konservativa förlorar mark kontinuerligt. Där har vi ett folk som, i motsats till Sverige: inser att deras "treklöver" (LibLabDem) för en ohållbar politik samt inte företräder sina väljare intressen. UKIP och Farage har på ett väldigt bra sätt lyckats med det som vi också behöver i Sverige: spräcka den generella bilden att de gamla styrande partierna är de enda som är kompetenta och professionella valen och alla andra är bara missnöjespartier.

Tyvärr har vi inget sådant riktigt alternativ här hemma. Däremot är det övertydligt att det är ungefär samma kamp som förs mellan SD och sjuklövern. Sjuklövern är helt förskräckta att förlora sin image som de enda legitima valen en röstberättigad har. Det är därför allt motstånd mot SD har sin form i misskreditering och smutskastning istället, man pissar på sig av rädsla att de ska belysa hur katastrofalt dåliga de är att företräda sitt folks intressen och förbättra den ekonomiska situationen. Likt situationen i många europeiska länder så handlar allt om fortsätta driva sin ultraliberala politik för privata intressen så länge som möjligt.

Vänsterpartiet med den nye Jonas Sjöstedt är också ett parti som så vitt jag kan se ställer sig emot denna Reagonomics-fars samt kravlös och öppen invandring. Däremot så är de väldigt tysta och försöker arbeta mer inom systemet istället för emot sjuklövern.Som sagt: vi har inget egentligt UKIP alternativ men likt förbaskat så skulle vi förbättra situationen genom att sluta rösta på S, M, FP, C, MP, KD och börja rösta på de minst värsta. Men att svenskar skulle ta av sig dumstruten tvivlar jag kommer hända om något i landet inte kollapsar först.
'
23 september 2011, några månader innan Sjöstedt tillträdde som partiledare för Vänsterpartiet lät det så här:
Citat:
...
Vi är förbluffade och beklämda över att just MP valde att lämna sin humana flyktingpolitik för att utgöra stödhjul åt en inhuman borgerlig avvisningspolitik som vi länge kämpat mot tillsammans. Motivet till detta är sannolikt MP:s stora iver att visa sig regeringsdugliga.

Vi hoppas att MP:s väljare inser vilka konsekvenser det får när man överger kampen för mänskliga rättigheter och en human och rättssäker flyktingpolitik. Den som röstade för en human och rättssäker politik kan knappast vara nöjd med att MP understödde högervridningen i flyktingpolitiken och legitimerade en främlingsfientlig dagordning.LARS OHLY (V)

partiledare

CHRISTINA HÖJ LARSEN (V)

flyktingpolitisk talespersonhttp://www.svd.se/opinion/brannpunkt...en_6493614.svd

Jag antar att Christina Höj Larsen fortfarande är flyktingpolitisk talesperson för Vänsterpartiet. Vad har Sjöstedt gjort för uttalanden som tyder på att han vill strama upp Europas extremaste migrationspolitik?
Citera