2012-04-02, 18:24
 
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av AnimositisominA
Det blir obehagligt tydligt vilken inställning MSM har med tanke på att kondomen rapporterats om i MSM redan. Här i Metro t ex 2010-12-22 "Nu kan kondomen vara ett av de viktigaste bevisen i utredningen." Ja, men bara när den kunde fälla och inte fria Assange, tydligen.

http://www.metro.se/metro-teknik/kon...n/Objjlv!5420/

(undviker att länka till Bonniers och Schibstedt så gott det går )

Bra och talande länk Animo... I tidningen metro (som refererar till vad som läckts till norsk och brittisk press) kan vi bl.a. läsa detta:

Rubrik:
"Kondomen kan fälla Wikileaks-grundaren"
[...]
I materialet, som bland annat innehåller polisförhör med kvinnorna, berättar en av dem att Wikileaks-grundaren medvetet hade sönder kondomen under ett samlag.
Enligt Verdens Gang, VG, uppger kvinnan att hon märkte att Assange gjorde något med kondomen under sexakten och att hon efteråt upptäckte att den var trasig.
Nu kan kondomen vara ett av de viktigaste bevisen i utredningen.
Enligt ett testresultat från Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, som VG tagit del av, framgår att kondomen har skador i främre delen men att de inte verkar ha orsakats av någon form av verktyg.
Vidare uppges att testresultatet ”talar för att kondomen har slitits sönder”. Men huruvida det skett medvetet ska ännu inte ha fastställts
.[...]


Journalister och andra som följer denna tråd. Klicka på länken nedan om ni ännu inte dristat er till detta (se även inlägg 1 i denna tråd), skrolla ner till sid 82 och läs vad som OCKSÅ rapporterades från Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL. Det krävs ingen speciell utbildning för att förstå innebörden av vad som skrivs:

"På kondom från MÄ2s (AAs) bostad har inte hittats något DNA."
http://info.publicintelligence.net/A...llegations.pdf

... Kan man verkligen avskriva detta som "usel journalistik"(?) ...för mig är det ofattbart. Fågan är om materialet som läcktes till pressen hade friserats innan det gick iväg eller om detta var något som sköttes av sig själv ute på redaktionerna....?
Oavsett vilket, så har väl knappast det gamla ordstävet "En halv sanning är en hel lögn" någonsin varit mer relevant?

//Tidningen "the Guardian" nämns i artikeln. Kan vara värt att nämna att det var the guardian-murveln David Leigh var den man som publicerade lösenordet till de krypterade diplomatkablarna i sin bok "inside wikileaks"(!). Detta INNAN Wikileaks beslöt att publicera hela materialet (har du läst om detta i svensk press? Skulle inte tro det.)...och nej, det går INTE att "byta lösenord" till en krypterad fil som kommit på avvägar!)//


.................................................. .................................................

"Is it ignorance or apathy? Hey, I don't know and I don't care."

.................................................. ..................................................
__________________
Senast redigerad av BullshitDetector 2012-04-02 kl. 18:31.
Citera