Ämne: Fru Gårman för sensuell för feministerna - nu med mindre bröst och längre kjol
HusvagnSvensson
Medlem
HusvagnSvenssons avatar
Citat:
Ursprungligen postat av endlos
Vem letar ens efter bröst på ett vägmärke? Jag har inga som helst problem med att se att det är en kvinna på bilden och det måste väl varit syftet när man valde att ta fram Fru Gårman. Herr Gåman är inte så jävla spännande han heller. Stiliserade figurer, vilket är vad man använder när vägmärken arbetas fram, är sällan det. De ska representera en generisk bild som är lätt att tolka och förstå.

De som införde Fru Gårman såg det uppenbarligen som oundgängligt med bröst på trafikskyltarna. Men inte för stora bröst, så man införde en plattbröstad, prudentlig figur istället för en med uppnosiga bröst. Men du menar alltså att det inte är den generella feministiska könsmaktordningen, utan behovet av stilisering och lättförståelighet som ligger bakom den ringa bröststorleken och den rigida prusseluskahållningen? Nä, det håller inte som heltäckande förklaingsmodell. Vi vet att det finns osynliga maktstrukturer i samhället.

Citat:
Syftar du på KGGs motiv nu? I så fall är svaret väldigt enkelt: Pensionären KGG ingick inte i arbetsgruppen som tog fram Fru Gårman. Hans motiv har aldrig funnits med i processen. Inte så mycket att fundera på alls.

Skaver inte foliehatten ibland?

Inte som den feministiska foliebehån.

Så det är fortfarande alltså enbart byråkratiska skäl som ligger bakom då? Låt oss säga det då. Du visar en rörande omsorg om den heliga vägtrafikförordningen. Ja, herregud, hur skulle världen se ut om man bröt mot den. Avvikande trafikskyltar; ja då är lag och ordning i samhället i fara. Vlken tur att någon reagerat på dessa missförhållande och plockat ner skyltarna till stor kostnad, för att sätta upp nästan likadana (om man bortser från de där förargliga uppnosiga tuttarna då.) Ja, leve byråkratin.

Kan du inte ens gå med på att man (ursäkta, men kvinna låter fortfarande märkligt i en sådan satskonstruktion) ändå om man nu rättmätigt bytt ut skyltarna av enbart ordningsskäl, också samtidigt sett till att slå två flugor i en smäll och bekämpat den kvinnofientliga sexismen, som t.o.m på trafikskyltar skall göra Fru Gårman till objekt som med sina behag skall bekräfta de manliga trafikanternas föråldrade världsbild, där kvinnan är till för att förnöja mannen?
__________________
Finally, the public itself has an interest, and that must override the interest of individuals whether the complainant or even defendants are happy that their details of conduct are hidden from public view. No democracy can commit secret court, because then there is no check that the formidable powers of prosecutors and judges are not being abused. Mark Stephens
__________________
Senast redigerad av HusvagnSvensson 2012-02-25 kl. 14:14.