2011-10-23, 19:35
 
Medlem
BaalZeBubs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av trenterx
Det är väldigt troligt. Men om anklagelsen om våldtäkt mot Sofia Wilen skulle hänga på Ardins oanvända kondom blir det ett hopplöst mål för Ny och Borgström.

Frågan är vilka diskussioner som Anna Ardin hade med Claes Borgström eller Mats Gehlin innan hon lämnade in en (falsk) kondom. Och vad Ny och Borgström uppmuntrat till. Just då var det kanske viktigast att målet fortsatte även om bevisen inte höll?

Att anklagelsen om våldtäkt stod kvar var avgörande för att misstänkliggöra Assange, för att i hemlighet anhålla honom den 27 september och för att kunna avslå Assanges anhållan om uppehållstillstånd den 18 oktober. Syftet uppnått?

Jag gissar att pratet gått i dessa banor från Gehlins/Borgströms håll: "du Anna sade ju att du varit med om något liknande. Det är det som gjort det här fallet så mycket mer intressant. En vag indikation på att någon skulle ha brytit en överenskommelse om att använda kondom är en sak - den kan man inte så lätt gå vidare med. Men då säger du alltså att du varit med om samma sak. Och ni säger båda att ni nog har bevisen hemma i form av sönderrivna kondomer. Så hem och leta i alla hörn och vrån!"
Citera