2011-10-23, 19:35
 
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av trenterx
Det är väldigt troligt. Men om anklagelsen om våldtäkt mot Sofia Wilen skulle hänga på Ardins oanvända kondom blir det ett hopplöst mål för Ny och Borgström.

Frågan är vilka diskussioner som Anna Ardin hade med Claes Borgström eller Mats Gehlin innan hon lämnade in en (falsk) kondom. Och vad Ny och Borgström uppmuntrat till. Just då var det kanske viktigast att målet fortsatte även om bevisen inte höll?

Att anklagelsen om våldtäkt stod kvar var avgörande för att misstänkliggöra Assange, för att i hemlighet anhålla honom den 27 september och för att kunna avslå Assanges anhållan om uppehållstillstånd den 18 oktober. Syftet uppnått?

Min gissning är att CB kontaktades av Ardin och SW redan på fredagen eller lördag morgon efter Klarabesöket. CB har varit iögonfallande svajig och diffus på tidpunkten när han först fick kontakt med duon.

I förhöret på fredagen nämner SW ingenting om trasig kondom, först senare efter helgen, i samband med inlämnandet av SW-kondomen, kommer anmärkningsvärt väl passande nya uppgifter om "ballongliknande ljud".

Fram till förhören på Klara tror jag inte att det är någon planterad setup eller andra mystiska bakomliggande motiv som ligger bakom händelseförloppet. Det styrs istället mest av att Ardin är felkopplad, elak och för stunden allmänt hatisk efter att ha blivit ratat av en vit heterosexuell man.
Vad som sen sker via Ny et al. kan mycket väl stämma med syftet att neka JA uppehållstillstånd som du skriver.

Vad gäller J666 fundering kring rättsintyget - borde inte det vara inkluderat i HäPM om intyget innehöll något som talade för att JA begått våldtäkt i Enköping? Att det var ett ganska beigt intyg pekar också EF:s beslut på, att lägga ned misstanken om våldtäkt gällande SW. EF borde haft tillgång till innehållet i intyget när hon fattade beslutet.
Citera