2011-10-23, 19:20
 
Medlem
Juxtaposition666s avatar
Citat:
Ursprungligen postat av trenterx
Det är aldrig bra att vara tvärsäker. Men när det gäller kondom-historien är det absolut motiverat att påvisa motsägelser i förundersökningen. Och en trolig bevisförfalskning.

I Gehlins PM av den 20 oktober står det:
”På kondom från MÄ2 bostad har det inte hittats något DNA.”
Åtta dagar senare heter det i ett nytt PM från Gehlin.
”I ett tidigare PM har jag skrivit att på kondomen som använts hos Anna Ardin hade det inte hittats DNA. Det stämmer inte enligt Anders Nilsson. Han sade att det ser något men att det inte går att tyda.”

Den förste forensikern säger alltså något annat än den andre. Eller bluffar Gehlin?

Uppgiften att detta ”något” var mitokondrieDNA kom från Publicistklubben vill jag minnas.
I Dagens DN skriver Karin Bojs om historien om att Ingmar Bergman blivit bortbytt vid födelsen. Beviset var en DNA-analys genomförd av Rättsmedicinalverket. Nu har det bevisats, genom Ny Teknik som grävt i frågan, att beviset var bluff. Det var i själva verket mitokondrieDNA från en tekniker som man hittat.

DNA-testet på Sofia Wilens kondom var däremot positivt. Där fanns massvis med DNA (cell-kärneDNA). Gehlins förklaring till att man inte hittat DNA, nämligen att ”människor ger ifrån sig olika mängder DNA” är alltså vilseledande här.

Visst räcker kondomhistorien till ett scoop för någon tidning som inte bangar att bryta tystnaden kring rättsprocessen. Ny Teknik kanske kunde göra om sin bravad om RMV, till att börja med?

Den nu frikände barnläkaren på Astrid Lindgrens barnsjukhus är värd att nämna. Tre års helvete, och man kan konstatera att hon är kvinna, hon hämtades brutalt på arbetsplatsen och satt oskyldigt häktad och att det blodprov som tagits inte dög.

Lägg till SÄPO-mannen som frikändes på grund av ett felaktigt rättsintyg utfärdats av Lotti Helström.

Och plötsligt så får man fundera på om JA verkligen är unik, speciell och utpekad politiskt. Den kvinnlige barnläkaren och SÄPO-mannen passar inte in i den konspiratoriska mallen.

Om man ska vara ärlig.
Citera