2011-06-27, 14:50
 
Medlem
trenterxs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av petterpeppar
Ship to Gaza är på gång igen:
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt...ss_6273654.svd
Detta vore kanske off-topic i tråden om det inte vore för underskrifterna under debattartikeln. Många från f.d. Broderskap men ingen AA. Hur kan det komma sig? Hur såg det ut förra året? Ska hon med i år, hon åkte väl med förra året, eller?

Citat:
Ursprungligen postat av stuxnet
AA var svensk koordinator förra året för Shit-to Gaza, satt hemma och höll i presskontakerna när armen stormade båten, och det finns uträkningar som pekade på att AA tipsade NS om när de svenska deltagarna skulle frisläppas.

Jag ser inget fel i att försöka angöra Gaza hamn. Fullt tillåtet enligt internationell lag.

Men det finns flera mysterier kring Ship to Gaza, som inkluderar Anna Ardins roll. Och som är relevant bakgrund för rättsprocessen mot Julian Assange. Till exempel hennes tandemåkning med Niklas Svensson.

Första mysteriet rör hur Niklas Svensson visste med vilket flyg Henning Mankell skulle återvända från Tel-Aviv.

http://www.resume.se/nyheter/2010/06...grattis-sms-f/
Niklas Svensson:
Citat:
Jag jobbade rätt hårt på flygplatsen för att ta reda på vilket plan han skulle ta – till slut lyckades jag få Lufthansa att bekräfta att Mankell skulle finnas på det planet.

https://www.flashback.org/sp25420082
Citat:
Ursprungligen postat av Hoppsan.
Varför läckte hon (som det verkar) till NS när det gäller Ship to Gaza? Jag tror inte ett ögonblick på att någon flygplatspersonal bekräftade passagerarnamn. Det är i princip omöjligt att få sådan information från flygplatspersonal.


https://www.flashback.org/sp25418227
Citat:
Ursprungligen postat av Kattafanken.
Niklas Svenssons Mankell-scoop - han intervjuade Mankell på flyget hem från Israel och var därmed den första reportern att tala med honom efter att Mankel suttit i förvar någonstans i Israel. Ponera att han flög till Israel för att lyckas med att hamna på samma plan hem som Mankell. Då måste han veta när Mankell släpptes.... vem tipsade NS att dra till Israel innan man visste när Mankell skulle släppas?

https://www.flashback.org/sp27439874
Citat:
Ursprungligen postat av Stuxnet
Sen som löken på laxen sitter AA hos Broderskaparna som koordinator under hela Gaza-incidenten med båtarna, det finns också uträknat tidigare i denna tråd att AA måste ha läkt när svenskarna släpptes till NS som redan fanns på plats på flygplatsen i Israel. NS hade väl runt 1 tim på sig att tajma in samma returflight som svenskarna deporterades på, inte ens UD-folket fick ju träffa dom på plats förräns dom släpptes ur arresten, där dom först ringde hem till Sverige - där AA satt....

Anna har nog hjälpt Niklas. För gammal vänskaps skull?
Det andra mysteriet är av mer allvarlig natur.

https://www.flashback.org/sp25417441
Citat:
Ursprungligen postat av Satops
Det stora mysteriet i ship to Gaza var att kommandosoldaterna visste EXAKT var svenskarna befann sig i båten vid tidpunkten för stormningen, det har Mankell m.fl. tydligt redogjort för och det är det stora samtalsämnet fortfarande inofficiellt i dessa kretsar. Det finns misstankar om att något hade planterats i deras medhavda utrustningar typ i mobil/laptop m.m, då all denna utrustning aldrig återlämnades till dom efter bordningen. Lägger vi nu till AA:s förehavanden, agerande och tidigare historik finns alltså möjligheten att AA tillsåg att någon av resenärerna fick med sig något oönskat i sin utrustning när man reste ner för att kliva på båten som armen hade nytta av. Om det nu inte fanns någon slags bugg i deras grejor är mycket svårt att på internationellt vatten kunna ha kommunikation med förföljande marinstyrkor utan att röja sig själv som person där varken mobil, wifi m.m kan fungera c:a 20 sjömil från land, det enda som fungerar där ute på havet är VHF och Inmarsat, och den utrustningen finns på kommandobryggan

Med andra ord. Det finns minst ett skäl för organisatörerna av Ship to Gaza att vara skeptiska mot Anna Ardin. Misstanken att hon tipsat Niklas Svensson om Henning Mankells flygtider kan de kanske leva med. Men Satops misstanke, att hon varit inblandad i att placera spaningsutrustning i deltagarnas packning, är givetvis en helt annan sak.

Man kan notera att Anna Ardins namn inte återfinns på uppropet. Behöver kanske inte betyda att hon är fimpad....
__________________
Senast redigerad av trenterx 2011-06-27 kl. 14:55.
Citera