2011-03-27, 16:55
 
Medlem
PuncturedBladders avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Aleksanterinkatu
Tack, Rixstep, för uppmuntran!

Faktum är att jag hade börjat skissa på en sammanställning av fall av bevisförvanskning. Det finns fall där kvinnor som bevisförvanskat i samband med att de anmält sexualbrott dömts, men i alla fall jag hittat är straffen enbart symboliska, skulle jag vilja säga.

Det här fallet är nog det märkligaste. Man vet inte om man skall skratta eller gråta.

http://mobil.aftonbladet.se/nyheter/...ab?partner=www
http://www.sydostran.se/index.52081---1.html
http://www.sydostran.se/index.52318---1.html
http://www.sydostran.se/index.52081---1.html
Citat:
Egentligen skulle jag yrka på fängelser i sex månader eftersom brottet är ytterst allvarligt, säger chefsåklagare Tommy Clevenhult.
- Men jag kan inte tänka mig en så ung flicka i fängelse, dessutom har hon en tvåårig pojke. Jag yrkar på böter och skyddstillsyn eller samhällstjänst.
http://www.sydostran.se/index.52318---1.html
Citat:
Tingsrätten tror på kvinnans dagbok och skriver i domen att hennes syfte att förfalska bevis inte var att får en oskyldig dömd. Syftet var att bättra på bevisen eftersom den före detta sambon enligt kvinnan är skyldig.
Lagman Conny Jörneklint konstaterar i den friande domen att fallet är mycket ovanligt, men att kvinnan inte förvanskat bevis, bara förbättrat bevisningen.
Tingsrättens dom innebär också att den 23-åriga kvinnan får tillbaka de två förfalskade förlovningsringarna.
Så de visste att kvinnan har förfalskat bevis (förlovningsringar) men eftersom hon inte ändrat befintlig bevisning utan skapat ny bevisning så är det inte olagligt?
Något annat som slår mig är att en dagbok verkar vara ett väldigt tungt bevismaterial, borde väl inte väga tyngre än egna utsagor?

Citat:
Ursprungligen postat av skarlockholmes
Vilken **** tur han hade... osannolikt. Denne man har haft en osannolik tur. Om Anna Ardin har bluffat med kondomer så är det inte givet att någon annan än vi på FB kommer att syna det kortet.
Enligt denna dom är det alltså inte olagligt att göra sönder en kondom och hävda att den använts vid ett samlag. Det är ju bara att förbättra bevisningen, inte att förvanska den.

Något är fel.
Citera