2008-12-20, 16:05
 
Medlem
Citat:
... och hörrni, har det någonsin slagit er att en person från ett annat land kan vara mer kvalificerad för ett jobb än ni själva och således inte snor något jobb från er som från början inte ens var ert.
Ah, den gamla myten om att alla invandrare egentligen är civilingenjörer, raketforskare och läkare, men bara får jobb som taxichaufförer. Då vet vi vilken kunskapsnivå du ligger på - du har läst upp dig till 3 poäng i avancerad desinformation på Aftonbladet-universitetet.

Citat:
... och har ni ens funderat i banor såsom att det kan vara Sveriges integrationspolitik som ligger till grund för bristfällig språkundervisning
Det är inget fel på språkundervisningen i sig, alla blir erbjudna den och svenska lärare ligger på en avsevärt högre kvalitetsnivå än något de är vana vid från hemländerna. Men om man stannar på SFI i sex år och kuggar avsiktligt för att förnya sin rättighet till bidrag (vilket är vanligt förekommande enligt ett reportage i SVT) så är det elevens inställning det är fel på, inte undervisningen.

Citat:
och introduktion till arbetsmarknaden? ... eller näe, det är nog hudfärgen som avgör sådant...
SCB:s statistik visar tvärtom att det går alldeles utmärkt att få jobb om man heter Ali eller Muhammed. De Ali och Muhammed som kom hit på 60- och 70-talet har nämligen nästan samma sysselsättningsgrad som svenskar. Att de som kommit hit sedan slutet av 90-talet inte får jobb i samma utsträckning handlar således inte alls om hudfärg, utan om enkla jordnära faktorer som att man inte behärskar språket (vilket man ofta har sig själv att skylla för). Att inte kunna språket diskvalificerar en automatiskt från de flesta jobb där kommunikation spelar en central roll. Om jag som svensk hade ett avancerat talfel som gör att det är halvt omöjligt att förstå vad jag säger, inte kan få jobb som växeltelefonist så är det inte diskriminering från arbetsgivarens sida. Däremot är det idioti från min sida att ens söka jobbet.

Citat:
Jag vet att det inte är någon idé att diskutera med människor som bara har åkt på charterresor i sina liv och tycker att tzatziki är exotiskt, men jag kan helt enkelt inte blunda för denna trångsynthet! Problemet ligger uppenbart hos de människor som spyr främlingsfientlig galla och annan nonsens.
Här har vi den största missuppfattningen av dem alla: Att det handlar om brist på erfarenheter och insikter, och om fördomar. Det ironiska är att den enda som uppvisar fördomsfullhet i sammanhanget är du själv.

Om det hade handlat om fånigheter som att man har fördomar, är bakåtsträvande och är "rädd för det nya och okända" så skulle vi hitta de allra flesta invandringskritikerna i Norrbottens inland, där man ännu bara har sett araber och afrikaner på TV och i tidningar. Men i Norrland är man enligt undersökningar avsevärt mer positivt inställda till invandring och flyktingmottagning, och detta bekräftas ju också av att partier som Sverigedemokraterna (liksom Ny Demokrati på sin tid) får usla valresultat i dessa trakter. De som är mest negativt inställda hittar man istället i invandrartäta Skåne, Sverigedemokraternas starkaste fäste. Det här är svenskar som har levt med invandringen tätt inpå sig i decennier, människor som i 20, 30, 40 år har ackumulerat tusentals erfarenheter och intryck av invandrare i sin vardag. Och du tror att deras problem är att de är rädda för "det okända"? Kan detta 'okända' bli mer känt än vad det är i Malmö eller Landskrona?

Citat:
Kebab, dumpling och falafel är rätter som de flesta svenskar känner till och därför valde jag dessa! Förstå symboliken!
Du undviker dock att nämna andra utländska maträtter, som t.ex. hamburgare eller pizza -- eftersom du vet att vi inte har behövt ta hit hundratusentals amerikaner för att förse oss med hamburgare, vi klarar det alldeles utmärkt själva. Vad beträffar pizzan så startades den första pizzerian i Sverige av en svensk som hette Bengt Wedholm, så där behövde vi uppenbarligen ingen hjälp heller. Sedan är ju pizza en italiensk maträtt, så du får gärna förklara varför vi behöver araber och exjugoslaver som lagar den åt oss, inte italienare eller svenskar.

Citat:
Notera att jag talar om en mångfald av alternativ för att knyta an till att man inte ska känna sig hotat av mångfalden i samhället!
Är du verkligen så jävla enfaldig, ytlig, icke-analytisk och allmänt dum i huvudet så du tror att det upplevda problemet med invandringen handlar om att man ogillar nya färger, dofter, smaker och intryck?

Citat:
Sedan är vi där igen. Hotet om att inte få vara svensk! Vem hindrar dig? På vilket sätt? Vad är svenskt (observera att du definerar vad som är svenskt FÖR DIG)?
Svenskhet handlar inte om ytligt nonsens som dalahästar, knäckebröd och Astrid Lindgren.

En utpräglat svensk egenskap är fredlighet och diplomati. Vi har levt i fred i nästan 200 år, till skillnad från hela vårt närområde och den övervägande delen av resten av världen. Vi har fört en utpräglad neutralitetspolitik, vi har stått utanför de två världskrigen och våra utrikespolitiska gärningar har i stor utsträckning handlat om fredsarbete och diplomati. Palme medlade i mellanösternkonflikten, Bildt medlade i balkankonflikten, vi har haft många högt uppsatta FN-tjänstemän som Eliasson, Blix, Schori och andra som arbetat med diplomati och att försöka skapa fred genom konstruktiv dialog och medling.

En annan utpräglat svensk egenskap är att vi i hög utsträckning lyckats frikoppla materiellt välstånd från status, vilket beror på två faktorer. Den ena är att vi efter andra världskriget snabbt blev ett av världens rikaste länder per capita och därför hade råd med en sällsynt hög levnadsstandard. Den andra är att vi enligt HPI (Human Poverty Index) har världens minsta inkomstklyftor, alltså världens minsta skillnader mellan höginkomst- och låginkomsttagare. Dessa två faktorer i kombination har gjort att vi A) tar materiellt välstånd för givet, och att B) spridningen av välståndet har varit så jämn att vi slutat imponeras av det. I Sverige kan man därför inte köpa status genom att flasha med dyra prylar, det sänker snarare ens status eftersom det tolkas som mindervärdeskomplex och dåligt självförtroende. Vi köper lyx för att tillfredsställa oss själva, inte för att visa upp den för andra. Verklig status skapar man i Sverige bara genom att sköta sig, vara ödmjuk, jobba hårt och göra det bästa av sin begåvning. I Sverige är en värdelös idiot med Canada Goose-jacka och Rolex-klocka fortfarande en värdelös idiot. Att polera bajskorvar hjälper inte här.

En tredje utpräglat svensk egenskap är att vi har tryckt undan religionen effektivare än de flesta andra länder. C:a 80% av befolkningen är agnostiker och ateister. Och detta har vi åstadkommit helt utan tvång, det har bara fallit sig så att vi har brutit med medeltidsmentaliteten och gått vidare till nästa trappsteg i byggandet av ett civiliserat samhälle.

Dessa tre faktorer sammantagna gör Sverige till en extremt olämplig plattform för immigration, eftersom de flesta invandrare fallerar på minst en av de tre ovanstående punkterna. I synnerhet om de kommer från fattiga, underutvecklade länder.

Faktor 1 (fred och diplomati): Om de kommer från kulturer präglade av krig, etniska konflikter, konfrontation, rivalitet och gängmentalitet kommer de att tolka Sverige helt fel. Många har också uttryckt att de uppfattar svenskar som "fega" och "konflikträdda", när det istället handlar om att vi är utpräglat fredliga och diplomatiska och har lämnat apstadiet. Här fungerar det inte så att den som är fysiskt överlägsen vinner prylarna. Så fungerar det bland hundar, inte bland svenskar. De misstolkar dock vår undfallenhet totalt och tror att de per automatik har vunnit någon slags seger genom att vara macho, brösta upp sig, pissa in revir och använda hot och våld för att få sin vilja igenom, när de i själva verket har sänkt sig ytterligare ett pinnhål på samhällsstegen och minskat sina chanser drastiskt att någonsin åtnjuta respekt i Sverige.

Faktor 2 (materiellt välstånd vs. status): Människor från lägre stående kulturer lever ofta under missuppfattningen att de kan köpa eller stjäla sig till status och respekt genom materiella attribut, och tror att de kan avancera på samhällsstegen bara de sitter bakom ratten på en svart BMW eller flashar med någon mobiltelefon eller vulgärt bling. Men det imponerar bara på andra människor från samma lågt stående kulturer, medan det leder till att svenskar ser ner på dem ännu mer och tappar ännu mer respekt för dem. Detta leder till en ond cirkel där de med mer och mer kriminella metoder kämpar sig till mer och mer artificiell status men sjunker mer och mer i verklig status.

Faktor 3 (religionen): Motivering överflödig. Religionen kommer aldrig att beredas den plats i Sverige som den har i andra kulturer och detta kommer alltid att leda till intressekonflikter och missförstånd.

Ingen integrationspolitik i världen kan överbrygga dessa tre källor till inkompatibilitet. Om du inte vet vad inkompatibilitet är så föreslår jag att du försöker stoppa en VHS-kassett i en DVD-spelare, så har du på ett bra sätt illustrerat hur det är att försöka få in en somalier i det svenska samhället.

Jag har inte någonting emot invandring principiellt, men jag är besviken över den låga nivån på invandrarna, för att travestera rubriken på din infantila trådstart.
__________________
Senast redigerad av CrispyKreem 2008-12-20 kl. 16:37.
Citera