2008-01-12, 09:29
  #1437
Medlem
Hej alla FB

Här kommer nästa berättelse.

Berättelsen om Dekorimamannnen

Granskningskommissionen har problem med när de två finskorna träffade den finsktalande mannen vid Dekorima som fick ett walkietalkieanrop om att: Nu kommer dom!

Låt oss reda ut detta.

En av finskorna lade märke till att ett yngre par passerade bakom dem, korsade Sveavägen och fortsatte mot Grand varifrån paret Palme kom gående. Vittnet Alf L ser hur det yngre paret svänger till vänster in på Kammakargatan och själv möter Alf L paret Palme mitt på övergångsstället.

För att kunna reda ut detta måste vi veta ungefär hur fort paret Palme går och det vet vi genom ett polisförhör med Nicola Fauzzi.

Polisförhöret säger:

“Just som Fauzzi hade passerat makarna Palme, gick han förbi butiken La Cartarie och såg att en man arbetade i skyltfönstret. Fauzzi gick vidare Sveavägen norrut. Då han passerade nr. 56 hörde han ett skott och någon sekund senare ytterligare ett. Fauzzi får i egen takt provgå den aktuella sträckan från mötet med makarna Palme och till skotten hörde. Tiden klocka till 1 minut 35 sekunder. Sträckan från mötesplatsen till korsningen med Tunnelgatan, dvs., makarna Palmes väg klockas till 52 sekunder i promenadtakt.”

Det tog alltså 1 minut och 35 sekunder för paret Palme att komma till Tunnelgatan från mötet med Nicola F. Med den medelhastigheten (0,632 m/s) skulle det ta paret Palme cirka 8 minuter och 42 sekunder att gå från Grand till Dekorima. Paret Palme skulle vara vid Kammakargatan ungefär 23:14. Om det yngre paret skulle gå i normaltakt (1.167 m/s) så hinner de gå de 280 meterna från Dekorima till Kammakargatan på fyra minuter. Dvs. de passerade Dekorimamannen och de två finskorna just när paret Palme går från biografens Grand ingång söder ut till bokhandeln dä de stannar och samtalar 2-3 minuter. Just då hör en av finskorna anropet: Nu kommer dom (dvs. paret Palme).

Vad hade då Dekorimamannen där att göra. Han kan uppgiften att spana efter polisbilar som kommer västerifrån på Tunnelgatan och söderifrån på Sveavägen. Eftersom han har upptäckt drar han sig senare en bit in på Tunnelgatan i något prång och blir efter mordet sedd i tur ordning av Limosin förare Jan E, Lisbet Palme och Sigge Cedergren när han flyr in på Luntmakargatan.

Hoppas jag fått räknandet rätt. Tidsangivelserna är inte exakt på sekunden utan avsedda att visa att detta scenario kan vara rimligt.

Vittnesmål från IT-demokrati
Nicola Fauzzi http://www.itdemokrati.nu/page36d.html
Jan Nilsson http://www.itdemokrati.nu/page36w.html
Lisbeth Palme http://www.itdemokrati.nu/page36ar.html
Granskningskommissinen:
Sigge Cedergren http://www.regeringen.se/content/1/c...4/9bb90f1c.pdf
Dekorimamannen http://www.regeringen.se/content/1/c...4/295e5712.pdf
Citera