2008-01-09, 18:23
  #1428
Medlem
[quote=hollyday]
Citat:
Ursprungligen postat av Utredaren
Till Hollyday

Vad då beviskrav bortom rimligt tvivel? Hade jag sådana bevis skulle jag vara 50 mille rikare idag. Det mesta här är spekulationer, och så även mina inlägg. Jag påpekade bara det intressanta i att det i samband med mordet observerats män talandes i komradio på ett språk som ingen kunnat identifiera, men som liknar tyska eller holländska.
Eftersom Sydafrikaspåret poppar upp då och då är just denna iaktagelse ett indicium så gott som något. Andra indicier är bland annat vittnesmål från sydafrikanska agenter, det faktum att en sydafrikansk agent fanns i stockholm vid tiden för mordet samt att Palme var starkt hatad av sydafrikaner i apartheidregimens tjänst.
Men som sagt, det är bara indicier.
-----------------
Till Hollyday
Tack för din respons. Med all respekt för din övertygelse och vilja att lösa mordet så står Palmeutredningen och Agneta Blidberg inför problemet att indicium är ett faktum som möjligen kan användas som grund för ett bevis. (som Wikipedia uttrycker det). Även om man staplar 100 indicier på varandra så hjälper det inte men i kombination med andra bevismedel som exv. vittnesutsagor, syn eller “teknisk bevisning” kan “rätt” indicium vara intressant. Jag tror inte Agneta Blidberg lider brist på indicier till sina beviskedjor snarare tvärtom.

Vad jag håller på med är att berätta hur attentatet mot Sveriges Statsminister kan ha gått till baserat på offentliga uppgifter från litteratur och internet. Nu till berättelsen om de två operatörerna.

De två operatörerna

Den ursprungliga platsen för attentatet var norr om biografen Grand, samma väg som paret Palme kom till biografen, och den mest troliga för att återvända hem. När paret Palme därför går söderut förflyttar sig operatörerna via Saltmätargatan till Adolf Fredriks Kyrkogård. De kan inte komma vidare oupptäckta via Olofsgatan eftersom en polispatrull undersöker ett inbrott i en bil som står parkerad där.

Operatörerna går ner på Sveavägen framför paret Palme och mannen i gatuköket ser därför paret Palme med två män framför sig och en man bakom sig passera. Mannen som följer bakom paret Palme är en backup som har till uppgift att bekämpa uppdykande poliser och livvakter om något går snett.

När de två operatörerna passerat Adolf Fredriks Kyrkogata och kommer fram till Tunnelgatan viker en av åt höger och stannar vid Olofgatan Den andre går över Tunnelgatan och ställer sig vid tunnelbanenedgången för att invänta paret Palme.

Efter att ha passerat gatuköket korsar paret Palme Sveavägen och fortsätter söderut på östra sidan av Sveavägen. Backupen går också söderut på västra sidan och korsar Sveavägen och ställer sig vid Dekorima. Ett vittne Alf L ser detta och hur Backupen skjuter Olof Palme vid Dekorima.

Det står dig fritt att välja nationalitet på de observerade personerna utifrån indicier av olika slag. Jag gör det inte och utesluter inte heller någon nationalitet. Nedan följer länkar till vittnesmål som jag stöder mig på.


Vittnesmål från IT-demkrati
Alf Lundin
http://www.itdemokrati.nu/page36a.html
http://www.itdemokrati.nu/page36a2.html
http://www.itdemokrati.nu/page36a3.html

Najic Ljubisa
http://www.itdemokrati.nu/page36b.html
http://www.itdemokrati.nu/page36b2.html
Citera