Vinnaren i pepparkakshustävlingen!

Linkedin accepterar Kinas nätcensur

flashback.se

Nätverkssidan Linkedin har lanserat en kinesisk version, och gör det genom att acceptera Kinas stränga nätcensur. Linkedins lansering i Kina går tvärtemot många andra större amerikanska Internetbolag, som aktivt väljer att begränsa sina aktiviteter på den kinesiska marknaden på grund av nätcensuren.

Läs hela artikeln
2014-02-26, 16:35
  #1
Medlem
cqs avatar
Bra initiativ av LinkedIn att stå upp emot världspolisen USA!

Vilka påföljder kommer detta ge?
Kan de förvänta sig besök av ett gäng kostymnissar som monterar upp mikrofoner och kameror på deras huvudkontor nu?
Kommer media trappa upp på reportagen om hur dåligt censur är samtidigt som de vitpixlar brottslingar och censurerar högerextrema åsikter?
Citera
2014-02-27, 02:01
  #2
Medlem
nedboys avatar
Så suget efter pengarna sålde ut LinkedIn till slut? Bedrövligt att girigheten är så äcklig och ful.
Citera
2014-02-27, 18:05
  #3
Medlem
MasterBaits avatar
LinkedIn skapar kontakter mellan människor världen över så det är ett bra initiativ.

Visst finns en del konstiga censurlagar och visst är nätet hårt bevakat. Men vad är egentligen skillnaden mellan ett företag som har fysisk närvaro med produktionsfabriker eller som har närvaro på internet? Jag fattar noll varför folk blir upprörda.

Många västerländska företag utnyttjar kinesisk arbetskraft stenhårt, i regel mycket värre än inhemska företag. Är det bättre att Apple driver arbetare till massjälvmord som för ett år sedan än att Linkedin skapar affärsmöjligheter och forskarkontakter mellan kina och väst?
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback