Vinnaren i pepparkakshustävlingen!

EU-rapport kräver att Sverige granskar FRA

flashback.se

I Europaparlamentets rapport om massövervakning pekas Sverige ut som ett av de mest aktiva spioneriländerna inom EU. Rapporten vänder sig bl.a. emot FRA:s urskillningslösa insamling av personuppgifter.

Läs hela artikeln
2014-01-10, 17:10
  #1
Medlem
Denoms avatar
Lite kritik från storebror EU ignoreras sällan, om den inte gäller Systembolaget eller massövervakning förstås.
Citera
2014-01-10, 17:53
  #2
Medlem
Cosmo.Kramers avatar
Nu är FRA rent ut sagt förjävligt, men EU kan ta sig i röven. Vad fan ska de ha en rapport om FRA för? de har inget med hur svensk polismakt arbetar. Det är förjävligt. fyfan alltså, varför är vi med i skiten? Så absurt att svenska politiker att utländska byråkrater gör rapporter likt denna om FRA?
Citera
2014-01-10, 18:23
  #3
Medlem
Kolonns avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Cosmo.Kramer
varför är vi med i skiten?
Vi är med för att svenska politiker får pengar för att tycka så.
Citera
2014-01-10, 18:49
  #4
Medlem
Flufffens avatar
EU och FRA är skit båda två, om EU kan plocka bort FRA så är jag nöjd . Men eftersom Bögfeldt mer än gärna tar kuk av USA så lär det inte hända.
Citera
2014-01-10, 20:03
  #5
Medlem
Pendeks avatar
Intressant. Jag väntar med spänning tills rapporten är klar. Tråkigt att det som vanligt tar de flera månader att komma fram till något.

GCHQ, UK, står ju längst fram i det Europeiska spionaget och har sagt att Sverige är deras viktigaste allierade utanför de engelsktalande länderna (USA, UK, Kanada, Australien och Nya Zeeland.) Jag hoppas att EU kommer fram till något smaskigt!

EDIT: Jag kanske missuppfattade artikeln. Sverige ska se över sin egen lagstiftning? Jaha, med andra ord kommer det inte att hända något.
Citera
2014-01-10, 23:52
  #6
Medlem
Pecka-s avatar
Pinsamt, omvärlden måste dö av skratt.
Citera
2014-01-12, 00:28
  #7
Medlem
Enda skillnaden mellan Sverige och andra länder är att vi lagstiftade övervakningen av folket och dom andra länderna spanar bara i hemlighet.
Citera
2014-01-13, 20:59
  #8
Medlem
BenAsslicks avatar
Jag förstår inte riktigt varför ni gnäller, all form av press FRA får för sitt bögeri är ju bara positivt, även om kritiken kommer från ett gäng kötthuvuden.
Citera
2014-01-14, 12:24
  #9
Medlem
Denoms avatar
Citat:
Ursprungligen postat av BenAsslick
Jag förstår inte riktigt varför ni gnäller, all form av press FRA får för sitt bögeri är ju bara positivt, även om kritiken kommer från ett gäng kötthuvuden.
Jag förstår inte varför du inte förstår varför folk gnäller. Är väl rätt uppenbart att all form av press FRA får för sitt bögeri kommer orsaka gnäll på Flashback oavsett om det i slutändan gynnar/missgynnar de kötthuvuden som kritiken kommer ifrån, FRA eller de som gnäller över allt.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback