Vinnaren i pepparkakshustävlingen!

Barncancerfonden vägrar ta emot pengar från Svenskarnas parti

flashback.se

Svenskarnas parti samlade in 1200 kronor till Barncancerfonden. Men där vägrar man ta emot pengarna ifall de kommer från Svenskarnas parti.

Läs hela artikeln
2013-06-27, 17:30
  #1
Avstängd
Straybullets avatar
Bakgrunden är att Svenskarnas partis Värmlandsavdelning för tre veckor sedan ungefär donerade 1200 kronor till Barncancerfonden - pengar som tacksamt togs emot då. Nu däremot är det annat ljud i skällan och Barncancerfonden vägrar nu helt plötsligt att ta emot pengarna eftersom de kommer från nationalister.

Är agerandet rimligt? Bryr sig barnen som behöver dyra behandlingar för att överleva om vem som har donerat pengarna? Är det kanske viktigare att upprätthålla en politiskt korrekt fasad än att rädda människoliv? Diskussionen är fri.

Källa: https://www.realisten.se/2013/06/27/...skarnas-parti/
Citera
2013-06-27, 17:35
  #2
Medlem
Detvardåsjälvas avatar
När politiken betyder mer än människoliv är diktaturen nära.
Citera
2013-06-27, 17:42
  #3
Medlem
Husbyparkerings avatar
Min personliga åsikt är att de ska ta emot pengarna. Man kan ju som privatperson donera till Barncancerfonden, och då kan i princip vem som helst donera pengar, nationalist eller inte.
Citera
2013-06-27, 17:46
  #4
Medlem
Nordkamps avatar
Frågan är om de skulle gjort samma sak om det varit en större summa?
T.ex miljonbelopp? Eller hur mycket krävs det för att de ska se mellan fingrarna?

Vid närmare eftertanke... Vilket moraliskt dilemma det hade blivit för dessa "goda" människor
Citera
2013-06-27, 17:50
  #5
Medlem
Easy-Lees avatar
Det är bra att de visar sig från sin rätta sida. Det har uppenbarligen aldrig handlat om att rädda liv om man har råd att tacka "nej" till gåvor beroende på hur kulturmarxistisk givaren är. Den här artikeln ska naturligtvis spridas så får vi se hur länge de har råd att spela Gandhi.

Detta är den nya "Westerbergeffekten".
Citera
2013-06-27, 17:58
  #6
Avstängd
Straybullets avatar
Det är också intressant att notera att initiativtagaren själv har lidit av leukemi och ville ge något tillbaka till den fond som han har goda erfarenheter av. Om Barncancerfonden har råd att tacka nej till donationer så kanske de inte direkt är i något skriande behov av några pengar trots allt?
Citera
2013-06-27, 18:03
  #7
Medlem
Grävulens avatar
Då kanske man kan slippa betala skatt med smutsiga nationalistpengar också?
Citera
2013-06-27, 18:06
  #8
Avstängd
Straybullets avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Grävulen
Då kanske man kan slippa betala skatt med smutsiga nationalistpengar också?
Det hoppas jag verkligen! Det kan naturligtvis inte gå för sig att vår gemensamma välfärd, våra vägar, vår sjukvård, vår polis osv finansieras av otäcka rasistnazister.
Citera
2013-06-27, 18:09
  #9
Avstängd
Straybullets avatar
Det är heller inte första gången det här händer, surrealistiskt nog. Stadsmissionen som ska hjälpa de mest utsatta i vårt samhälle - de hemlösa, vägrade förra året(?) ta emot dryga 2000 kronor som nationalister från SvP donerat till dem. Även de tycktes anse att det är bättre att en uteliggare fryser ihjäl än att han får hjälp från nationalister.
Citera
2013-06-27, 18:12
  #10
Medlem
Jeremy.Clarksons avatar
Otroligt fjantigt. Slår vad om att det i sedvanlig ordning är en så kallad "Twitterstorm" där ett gäng cirkelrunkare helt bortkopplade från verkligheten frammanat något slags emotionell utpressning mot Barncancerfonden. Vilka som lämnar bidrag är totalt ointressant. Eller skall även vanliga företag börja kolla upp folks politiska åsikter så att man inte får köpa exempelvis en bil av Volvo ifall man inte uppfyller deras "värdegrund". Jävla syltryggar det finns i det här landet.
Citera
2013-06-27, 18:23
  #11
Medlem
Guitarsmokes avatar
Jo*athan We*nermark borde helt klart spela in ett telefonsamtal med BCF där de klart och tydligt motiverar sitt nej till pengarna.
Citera
2013-06-27, 18:30
  #12
Medlem
TransitGlorias avatar
Liksom de flesta andra fonder och hjälporganisationer handlar det fylla fickorna i första hand, med motiveringen att man då kan "hjälpa bättre." Att den man hjälper mest är de vuxna utan cancer med feta löner och skuldtrippande ungdomar med pärmar (också utan cancer) är en annan femma.

För att hålla det här maskineriet igång behövs massiv marknadsföring. Reducerade annonspriser, gratis profilering på galor och evenemang och gräddfil till P3s morgonprogram är beroende av Rätt Politisk Inställning, det vill säga klassisk skenhelighet.

Just Barncancerfonden hade en märklig slogan nyligen vill jag minnas, deras mål var att "utrota barncancer" Hur man skall "utrota" spontana mutationer vid celldelning är en gåta. Det är naturligtvis omöjligt, men budskapet är tydligt: De vill ha pengar, enorma summor pengar.
Och i ljuset av detta är det ju väldigt konstigt att tacka nej till pengar bara för att givaren har fel åsikter. Men det handlar som sagt om marknadsföring, profilering, positionering och lobbyarbete.

De kanske breddar sin verksamhet, det ligger i tiden! Varför bara utrota cancer när man samtidigt kan utrota utanförskap, intolerans och utsatthet? Se bara på Röda Korset med Quick Response...
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback