Citat:
Ursprungligen postat av Pipen0
Mekanikens gyllene regel gäller bara till viss del när människan utför arbete. Finns många andra faktorer som kan påverka kaloriförbränning, t ex att kroppen efter en viss mängd träning börjar utsöndra katabola ämnen osv.
Det låter rimligt! Jag ville bara introducera en sorts "motvikt" till det intuitiva; vi vet ju alla att det inte går att springa 800 meter på, säg, 80 sekunder, trots att Usain Bolt avverkar 100 meter på under 10 sekunder.
Finns det något enkelt uttryck för människans kroppsliga rörelser kontra energiförbrukning? Till exempel; på vilket sätt skulle du komma längst med samma energimässiga utgångsläge: genom att sakta gå i 2 kilometer i timmen, att promenera "raskt" i 5 kilometer i timmen eller genom att jogga i 10 kilometer i timmen?
Edit: rent intuitivt känns den raska promenaden som den bästa avvägningen mellan minimalt med rörelser per avverkad längdenhet ställt mot energiförbrukning för belastningen av den kroppsliga rörelsen. Men om någon faktiskt vet svaret vore det kul att höra!