Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
2024-01-28, 14:22
  #2557
Medlem
Är det ingen kontroll eller någon ansvarig för städning av maskiner mellan körningar? Kan inte vara svårt att få till, om det går genom att städa bättre?
Citera
2024-01-28, 15:45
  #2558
Medlem
Elvis avatar
Hur är snacket från ledningen (även mellanchefer osv) om hur viktigt det är att produktionen kommer igång? Är de stressade eller rullar allt på i vanlig takt?
Citera
2024-01-28, 16:54
  #2559
Avstängd
Huff. Ja det kunde man ge sig fan på. Är väl många sluskar som fått jobb på den fabriken. De vettiga typer som bor i Västerbotten har ju redan bra jobb redan.

Finns tyvärr ingen kultur där mellanchefer har auktoritet nog till att styra upp slusk folket heller.

Volbeat, snus och fulöl är det som gäller där förstås.
Citera
2024-01-28, 19:10
  #2560
Medlem
Undrar hur NV kommer stå sig när priserna sjunker. Visserligen annan kemi, men känns inte så stabilt.

https://www.nextbigfuture.com/2024/0...ix-months.html
Citera
2024-01-28, 20:29
  #2561
Medlem
Elvis avatar
Citat:
Ursprungligen postat av jagharfel
Undrar hur NV kommer stå sig när priserna sjunker. Visserligen annan kemi, men känns inte så stabilt.

https://www.nextbigfuture.com/2024/0...ix-months.html

Skulle vilja se de ekonomiska kalkylerna för NV, varför skulle de stora biltillverkarna vilja betala mer per batteri för sämre prestanda?

Återigen en dag utan att Eletric Viking tar upp västvärldens mäktigaste batteritillverkare, undra varför?
Citera
2024-01-29, 04:56
  #2562
Medlem
Mullrets avatar
NV kommer ha en allt kortare tid kvar för visa resultat. Kunderna lär tappa intresset, panasonic, LG med flera har produkter som fungerar. Skulle inte kalla det en scam, men nära ett fiasko är det.

Vad skall bli kvar när de lägger ner? Gigantiska lador som kan bli hockeyarenor kanske? Eller lager.

I min värld har tåget gått för NV.
Citera
2024-01-29, 18:10
  #2563
Avstängd
Batteritekniken utvecklas i en rasande takt ochså. Nå halvsluskga typer i Skellefteå kommer inte ha en chans mot väl disciplinerad och arbetssam arbetskraft i Asien.
Citera
2024-01-30, 19:10
  #2564
Avstängd
Catl ser ut att kunna sänka priserna rejält på batterier i år!! Går snabbt nu!!! Vad gör Northvolt??
Citera
2024-02-01, 15:28
  #2565
Medlem
Elvis avatar
Bubblar rätt friskt i kanadensiska sociala medier om Northvolts jätteförluster, problem med leveranser och allt negativt som kantat företaget senaste tiden.

Blir en spännande utveckling!
Citera
2024-02-02, 11:13
  #2566
Medlem
bergsturks avatar
Citat:
Ursprungligen postat av skaldjuspudding
Med dåligt material menas att det inte håller upp till kvalitetsstandarden.

Kan du vara mer precis i hur de fallera kvalitetsmässigt?
Ungefär hur länge har du jobbat där och vad har du för utbildning?
Citera
2024-02-02, 11:17
  #2567
Medlem
ethernals avatar
Citat:
Ursprungligen postat av korvfalun
Batteritekniken utvecklas i en rasande takt ochså. Nå halvsluskga typer i Skellefteå kommer inte ha en chans mot väl disciplinerad och arbetssam arbetskraft i Asien.
särskilt när dom inte behöver lägga massa pengar på R&D
Citera
2024-02-02, 16:42
  #2568
Medlem
Har precis tittat på SVT Forum om den organiserade brottsligheten och kriminella indoktrineringen av näringslivet. Det pratades under 10 min om den stora industrialiseringen i norr. Man nämnde aldrig Northvolt vid namn, men det gick ju inte att missa när det handlade om "enormt stora industrikomplex" som byggs för att "säkra miljöomställningen".

Det har ju skrivits en del om dåliga arbetsvillkor och löner till utländsk inhyrd arbetskraft på Northvolt tidigare i media. Att problemen var så välkända för panelen, men ändå blundas för i "klimatomställningens namn" kom dock som en överraskning. Det nämndes företag med ledande personer som har näringslivsförbud, företag som skapar en fasad utomlands för att kunna dra nytta av lägre skatter, att man i upphandlingarna väljer företag som har så låga anbud att det i princip blir omöjligt att följa lagar och regler, men att man väljer dem ändå.

Jag förstår varför man valde att ha en diskussion OM Nortvolt, men utan att nämna ORDET Northvolt. Ändamålen helgar medlen. Det är helt enkelt viktigare att sakerna kommer på plats än hur det görs. Herregud, hela samhället har ju beröringsskräck a´la flyktingkrisen. De visste ju precis VAD som varit och är fel, men de väntar med att sätta nya regler tills efter bygget är på plats. Går inte att läsa ut något annat i hur de uttryckte sig med "fina ord" och rena klyschor. Om människor dör på vägen, eller i bästa fall inte får ut löner av de anlitade kontraktsföretagen...ja, det verkar vara ett tråkigt misstag i omställningsarbetet. miljöomställningen ska drivas igenom till vilket pris som helst, punkt!

SVT Forum handlade endast om kriminell verksamhet i näringslivet och inget annat, därför nämndes självklart inget om huvudföretaget Northvolts produktionsproblem. Endast att företagen de anlitar inte alltid har rent mjöl i påsen.

Vad som är fullständigt klart är ändå (om man har ett intresse) vad som sägs "mellan raderna". Man är uppenbarligen beredd att blunda för väldigt mycket för att få batteritillverkningen på plats (Det gäller både näringslivsföreträdare och politiker från höger till vänster)...
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback